ΤΟΠΙΚΑ

Από την Κίσαμο Χανιών το Καλύτερο Ελληνικό Ελαιόλαδο: Krissa, από την εταιρία Cretan Heritage της οικογένειας Χαιρετάκη

Στις 20 Μαίου ο κορυφαίος διεθνής διαγωνισμός «Athena International Olive Oil Competition» ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της   φετινής   αξιολόγησης (βλέπε www.athenaoliveoil.gr).

Διαγωνίστηκαν 535 υψηλής ποιότητας δείγματα ελαιολάδου από 23 χώρες (πχ Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κίνα, Τουρκία, Τυνησία και Χιλή), και το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης ήταν το έξτρα premium παρθένο ελαιόλαδο «Krissa» να βραβευτεί ως το κορυφαίο Ελληνικό ελαιόλαδο για το 2024.

Οι κριτές του ΑΤΗΕΝΑ είναι προσωπικότητες παγκοσμίου εμβέλειας στο ελαϊκό γίγνεσθαι με τα 2/3 τους να προέρχονται από 13 χώρες του βορείου και του νοτίου ημισφαιρίου και το 1/3 από την Ελλάδα.

Το προϊόν “Krissa” ανήκει στην ποικιλία τσουνάτη που θεωρείται και η αρχαιότερη ποικιλία ελιάς της Κρήτης.Είναι η πρώτη φορά που ελαιόλαδο από τη συγκεκριμένη ποικιλία εξασφαλίζει στον ATHENA Διπλό Χρυσό Μετάλλιο, δηλαδή βαθμολογία πάνω από 95%! Επιπλέον, το ίδιο ελαιόλαδο κατέκτησε άλλες δύο πρωτιές και συγκεκριμένα:

  1. Ειδικό βραβείο για το καλύτερο ελαιόλαδο ανά χώρα

(εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον 5 δείγματα από την εν λόγω χώρα)

  1. Ειδικό βραβείο για το καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο ανά περιοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Cretan Heritage, κ. Μιχάλης Χαιρετάκης, δήλωσε μετά το τέλος του διαγωνισμού:

‘’Με την υπεροχή της βαριάς κληρονομιάς της Μινωικής ελαιοκομικής παράδοσης και της εξαιρετικής ποικιλίας Τσουνάτης, διακριθήκαμε σήμερα διεθνώς για την κορυφαία ποιότητα του ελαιολάδου μας, την οποία κληρονομήσαμε από γενιά.σε γενιά, εφαρμόζοντας επιπλέον σήμερα τα πιο σύγχρονα πρότυπα και μέσα παραγωγής.

Ο βαρύς τίτλος του καλύτερου ελληνικού ελαιολάδου της χρονιάς μας δίνει δύναμη ως η νέα γενιά της οικογένειας, να προωθήσουμε το αειφόρο αναπτυξιακό όραμά μας κόντρα στις αντίξοες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής και των αλλεπάλληλων οικονομικών κρίσεων. Συνεχίζουμε με την ίδια πίστη και μεράκι να επενδύουμε στην υψηλή ανταγωνιστικότητα που μας προσφέρουν απλόχερα η ευλογημένη Χανιώτικη Γη και οι φημισμένοι παραγωγοί της’’.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία» ότι ο «διάλογος…

5 hours ago

Παράπονα για τα beach bar: Περίοικοι έχασαν τον ύπνο τους από την ένταση της μουσικής – Τι λέει ο νόμος

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησε η τουριστική σεζόν με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τις πόλεις και…

5 hours ago

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα νερά στο Κουρταλιώτικο φαράγγι και λίγο…

5 hours ago

Στην Κρήτη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως των Αρμενίων κ.κ. Σαχάκ Μασαλιάν

Μεγάλη τιμή και χαρά και κυρίως ευλογία  για την παροικία των Αρμενίων στην Κρήτη θα…

5 hours ago

Βασίλης Μπισμπίκης: “Φτιάχνουμε με τη Δέσποινα σπίτι στην Κρήτη για να μείνουμε εκεί”

O Bασίλης Μπισμπίκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και για άλλη μια φορά…

6 hours ago

“Ξεχείλισε η αγανάκτηση”: H “ΛΑΣΥ Χανίων” για τα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης

Στα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης Χανίων αναφέρεται σε ανακοίνωση της η "Λαϊκή Συσπείρωση" κοινότητας Χανίων, με αφορμή…

6 hours ago

This website uses cookies.