Από τον ορεινό όγκο Λευκών Ορέων «Κίνημα ελευθέρων, Ελλήνων, πολιτών, ισόνομης, δημοκρατικής, αξίας”: ΕΛ.Π.Ι.Δ.Α.»

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΘΕΡΙΣΟ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012  ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ ενάντια στο ξεπούλημα

Ελάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή αναφορικά με ένα νέο κίνημα που δημιουργείται από τα Λευκά Ορή ενάντια στην κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες αυτής της χώρας:

Aγαπητέ και αξιότιμε κ. Αγγελάκη.

Γεννήθηκε στις 21 Μαϊου 2011, στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΕΥΚΟΡΕΙΤΙΚΟ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ, από πλειάδα ελεύθερων, πνευματικών, ανήσυχων, προβληματισμένων, εργαζομένων, αγροτών, κτηνοτρόφων, ανέργων, φιλήσυχων, δημοκρατικών Ελλήνων πολιτών με ανθρωποκεντρική συνείδηση και αγανακτισμένα συναισθήματα: το ”κίνημα ελευθέρων, Ελλήνων, πολιτών, ισόνομης, δημοκρατικής, αξίας”, ”ΕΛ.Π.Ι.Δ.Α.” Θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε για τις δράσεις του κινήματος ΕΛ.Π.Ι.Δ.Α., εσάς -και την έγκριτη δημοκρατική εφημερίδα σας-,  που τόσα έχετε προσφέρει στην ανάδειξη των ελευθέρων ιδεών και της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, καθώς και στην αντικειμενική ενημέρωση που παρέχετε χρόνια τώρα στον ιστορικά καταξιωμένο, προοδευτικό, ελληνικό λαό του νομού Χανίων.

Στο πλαίσιο της πρώτης μας ορεινής συνάντησής μας διακηρύχθηκαν τ’ ακόλουθα:

Ο ελληνικός λαός εγείρεται και αντιδρά ειρηνικά με δυναμικό παλμό και αφετηρία τα Χανιά και την Κρήτη. Το ιστορικό και αρχαιότερο κομμάτι ελληνικής γης -με βάση τις καταγεγραμμένες ιστορικές πηγές-, την κοιτίδα του ελληνισμού. Ο τόπος -του Δακαλογιάννη, του Καγιαλέ, του Χατζη-Μιχάλη Γιάνναρη, του Γιαμπουδοκωστή, του Ηγουμένου Γαβριήλ, του καπετάν Κόρακα, του Καζαντζάκη, του Παντελή Πρεβελάκη, του Γιάννη Κονδυλάκη, του Κορνάρου, του Νικολάου Παναγιωτάκη και τόσων άλλων- είναι αυτός που συνέβαλλε με τα εθελοντικά πατριωτικά σώματά του και την δυναμική ευστροφία του φιλόπατρη, συντοπίτη μας και μεγάλου Έλληνα πολιτικού, Ελευθερίου Βενιζέλου, στην αναγέννηση της Ελλάδος. Επίσης ομόφωνα αποφασίσαμε ότι:

Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε:

  • Την λεηλάτηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας.
  • Την  ελευθερία των πολιτών της και τις διακινήσεις των ιδεών τους.
  • Την εκποίηση των  νευραλγικών δημόσιων οργανισμών που αποτελούν προϊόντα και αποτελέσματα του μόχθου του ελληνικού λαού.
  • Τον ορυκτό και τον παραγωγικό, καθώς και τον πάσης φύσεως υδάτινο πλούτο της.
  • Τις απολύσεις και τον εξευτελισμό των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων.

Δεν ανεχόμαστε πλέον:

  • Τον πρωθυπουργό της Ελλάδος που διέπεται από τα ευτελή χαρακτηριστικά στοιχεία της διγλωσσίας και της αναξιοπιστίας. Τους φαύλους πολιτικούς που συνεχίζουν να πλουτίζουν ”εν περιόδω κρίσεως”.
  • Όλους τους ανήθικους πολιτικούς που επί έτη εξουσιάζουν κατασπαράζοντας τη χώρα…και που τώρα ανελέητα την εκποιούν.
  • Τους δειλούς πολιτικούς που δεν τολμούν να μιλήσουν, αν και δεν είναι φαύλοι.
  • Τα παπαγαλάκια των περισσοτέρων Μ.Μ.Ε. -αφού είναι πολλοί οι λίγοι συνετοί και συνεπείς δημοσιογράφοι που δεν εξυπηρετούν ξένα και μεγαλο-καπιταλιστικά συμφέροντα- τα οποία πιπιλίζουν συνεχώς και μανιωδώς τα μυαλά των Ελλήνων με πολύπλοκους επιστημονικούς όρους της οικονομίας, προσπαθώντας να καταστήσουν αυτούς άβουλα και σαστισμένα όντα.
  • Την υποτίμηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού.

Οι Έλληνες ανθρωποκεντρικοί πολίτες θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του μεγάλου αγώνα που μόλις άγρια άρχισε, γι’ αυτό μας επέβαλλαν το πιο επαχθές μνημόνιο, που δεν έχει εφαρμοσθεί σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου, ακόμα και αν έχει μεγαλύτερο χρέος από την χώρα μας. Προσπαθούν να μας κοιμίσουν με κατευθυνόμενες ενέργειες ελέγχου μέσω αχυρανθρώπων, που έγιναν δυνατοί μέσα απ’ τα κλεμμένα απ’ τον ελληνικό λαό. Στη συνέχεια θα μας πάρουν οι διεθνείς τραπεζίτες τοκογλύφοι όλοι την ελληνική γη και ότι μας απέμεινε. Όμως απέναντι στις στρατιές των συντεταγμένων προπαγανδιστών των κατευθυνομένων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών  και των μεγαλοφυλλάδων τους, κατέρχονται από παντού οι ”ΛΕΥΤΕΡΟΙ ΧΑΪΝΗΔΕΣ” του διαδικτύου. Γι’ αυτό οι φυλλοστόκες τους καταρρέουν καθημερινά κυκλοφοριακά και τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. χάνουν συνέχεια διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών. Η διαδικτυακή δραστηριότητα αποτελεί πλέον τη σύγχρονη ενημέρωση, το επαναστατικό πνευματικό αντάρτικο του κυβερνοχώρου. Μας φοβόντουσαν και μας φοβούνται εμάς τους ‘Ελληνες πάντα, γιατί έχουμε αυτό το αρχέγονο ενστκτο της ελευθερίας, αλλά και την εξεύρεση της δημιουργικής  λογικής στα αδιέξοδα του σήμερα. Απέναντι στο σοκ της τοκογλυφίας αντιπαραθέτουμε τη ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥ ΣΟΛΩΝΟΣ -σείω το άχθος, δηλαδή αποσείω το χρέος- των αρχαίων Αθηναίων και απέναντι στο δέος της τυραννικής ολιγαρχίας υπάρχει η ΄’ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,” που θέσπισαν οι πρόγονοί μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που εχθροί και ξένοι μας φοβήθηκαν μένοντας έκθαμβοι το 1770, το 1821, το 1866, το 1897, το 1905, το 1940 με το ΕΑΜ, το 1950 με την ΕΟΚΑ και αργότερα με τη μεγάλη πολιτικο-πολιτιστική έγερση του 1960-1970. Μακρονήσια, εκτελεστικά αποτελέσματα, κρεμάλες, αστυνομοκρατία, χούντες και προδοσίες δεν μπόρεσαν να μας λυγίσουν. Μας τσάκιζε όμως πάντα, η διχόνοια και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού. Κάτι που χαρακτήριζε συνήθως τους ”ΕΦΙΑΛΤΕΣ” και ”ΟΥΤΙΔΑΝΟΥΣ” πολιτικούς ηγέτες -πλην ολίγων εξαιρέσεων-. Σήμερα όλοι καταλαβαίνουμε ότι το μνημόνιο επιδιώκει ολοφάνερα την ολοκληρωτική μας οικονομική, εδαφική και πολιτιστική γενοκτονία. Αυτή η πολιτική εξουσία του Γεωργίου Ανδρ. Παπανδρέου πρέπει να φύγει γρήγορα και ν’ ακυρωθούν όλες οι εξοντωτικές συμβάσεις που έχει υπογράψει. Ελληνικέ λαέ πρέπει να ξεπεράσουμε τα διχαστικά καλούπια , να πετάξουμε τις κομματικές σημαίες και να σηκώσουμε μόνο τις ελληνικές. Το σάλπισμα ήρθε. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΘΕΡΙΣΟ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012  ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ  ΓΕΡΟΙ, ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ -ΤΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΙ- ΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΗΧΗΡΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΚΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΗΣΣΕΣ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

Με αληθινή εκτίμηση

ΟΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τελικά υπήρχε “οδός Μπόλαρη”; Ναι, υπήρχε!

Μία, αναίτια - κατ' εμάς - επίθεση δέχθηκε η εφημερίδα μας για δημοσίευμα της ιστορικού…

27 mins ago

Σοβαρό τροχαίο στον Αποκόρωνα – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου. Το περιστατικό…

2 hours ago

Εξαήμερη εργασία: Τι θα συμβεί αν αρνηθεί ο εργαζόμενος

Σε εφαρμογή έχει τεθεί πλέον και με την... βούλα η εξαήμερη εργασία. Η εξαήμερη εργασία θεσπίστηκε με…

2 hours ago

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Τί βρήκαν οι αστυνομικοί σε 3 νομούς

Ολοκληρώθηκε η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο που,  έφερε στο φως πάνω από 1.500…

2 hours ago

Χ.Μαμουλάκης: Υπάρχει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός από τη ΝΔ για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στις στέγες;

Την αναγκαιότητα ύπαρξης μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στις στέγες αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών…

2 hours ago

Ελιές: «Φάρμακο» για τους πάσχοντες από διαβήτη

Οι ελιές μπορεί να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και να μας προστατεύσουν από τον διαβήτη, χάρη…

2 hours ago

This website uses cookies.