ΤΟΠΙΚΑ

Αυτά είναι τα 5 θέματα που διαβάστηκαν το 2018 πιο πολύ στην εφημερίδα “Αγώνας της Κρήτης”

Ζούμε σε μία εποχή όπου η επιτυχία μετριέται μέσω της απήχησης στα social media. Το νέο νόμισμα είναι κατ’ ένα τρόπο τα likes. Δε σημαίνει όμως ότι αυτό που διαβάζεται πιο πολύ είναι και το πιο σημαντικό. Σε οποιαδήποτε περίπτωση το τι διαβάζεται περισσότερο αποτυπώνει τάσεις, αλλά εν πολλοίς και τη φυσιογνωμία του μέσου.

Σας παρουσιάζουμε τις 5 ειδήσεις που διαβάστηκαν πιο πολύ φέτος στην ιστοσελίδα της καθημερινής εφημερίδας “Αγώνας της Κρήτης”.

5

Συζήτηση είχε ανοίξει στα Χανιά με αφορμή τον κίνδυνο να κλείσει το Δημοτικό Σχολείο Βατόλακκου, ένα πρωτοποριακό σχολείο το οποίο λειτουργεί με τις αρχές της Δημοκρατικής Παιδείας. Με κείμενο που δημοσίευσε η Φωτεινή Δημοπούλου, δασκάλα και προϊσταμένη στο Δημοτικό Σχολείο Βατόλακκου Χανίων παραθέτει στοιχεία τόσο για τη λειτουργία όσο και για τις αντιδράσεις των γονιών που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του.

Θυμηθείτε την είδηση:

4

Λίγες ημέρες πριν τελειώσει ο χρόνος είχαμε άλλον ένα νεκρό άστεγο στα Χανιά. Η αναφορά της δημοτικής συμβούλου της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κατερίνας Βουτετάκη προκάλεσε έντονη συζήτηση. Όπως είπε, τα μέτρα που λαμβάνει ο δήμος είναι ελλιπή και εφόσον δε γίνονται αυτά που πρέπει θα ήταν πιο ειλικρινές αντί να δίνουν υπνόσακους να μοιράζουν φέρετρα στα νοσοκομεία

Θυμηθείτε την είδηση:

3

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” και τον δημοσιογράφο Μάριο Διονέλλη, η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης φωτογραφίζει την οικογένεια Μητσοτάκη όταν αναφέρεται σε “μέλος οικογένειας πολιτικού προσώπου καταγόμενο από τα Χανιά» που έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας. Τώρα βεβαίως, οι αντιδράσεις ενάντια στη Fraport έχουν κοπάσει ενώ η εταιρεία διαφημίζεται και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Θυμηθείτε την είδηση:

2

 Με κείμενο που ανήρτησε ο Χανιώτης βουλευτής και αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αναφέρεται στην κριτική που του ασκείται από Άδωνι Γεωργιάδη και Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με την καταστροφή στο Μάτι και απαντά για το αυθαίρετο στο Μαριδάκι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τις τελευταίες ημέρες. Όπως αναφέρει, το συγκεκριμένο αυθαίρετο ανήκει σε πρόσωπο της οικογένειας της Όλγας Κεφαλογιάννη και μάλιστα αυτός ήταν ο λόγος που δεν προχώρησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων το 2013.

Θυμηθείτε την είδηση:

1

Τα φυτοφάρμακα και οι αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους, ειδικά για την ανάπτυξη ασθενειών όπως ο καρκίνος (μαζί με άλλες αιτίες) απασχολούν έντονα τους πολίτες της Κρήτης. Κάθε ημέρα καταναλώνονται στη χώρα μας 82 τόνοι φυτοφαρμάκων, με μέσο ημερήσιο κόστος 450.000 ευρώ. Κάθε ημέρα 5 Έλληνες δηλώνονται στο Εθνικό Κέντρο Δηλητηριάσεων με συμπτώματα δηλητηρίασης από φυτοφάρμακα, εκ των οποίων τα 2 είναι παιδιά. Οι καταναλώσεις φυτοφαρμάκων και δηλητηριάσεις από φυτοφάρμακα στη Κρήτη είναι υπερδιπλάσιες των μέσων εθνικών και 6πλάσιες της μέσης παγκόσμιας.

Θυμηθείτε την είδηση:

Εσείς, ποια είδηση θεωρείται πιο σημαντική για το 2018; Και ποια σας προξένησε τη μεγαλύτερη εντύπωση;

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί στα Χανιά την Πέμπτη 23 Μαΐου.…

9 hours ago

Το γνώθι σ’ αυτόν ή Κρητών «έπαινοι» (αρέσει δεν αρέσει…) – Από αρχαιοτάτων χρόνων σφαζόμασταν μεταξύ μας

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Οι αρχαίοι  ιστορικοί για την Κρήτη γράφουν: «… γης από…

9 hours ago

Δεκαετίες μετά την δημιουργία επιτροπής για το Μνημειακό Συγκρότημα για τη Μάχη της Κρήτης, τίποτα δεν έχει γίνει

Του Νίκου Αγγελάκη 83 χρόνια πέρασαν από την Μάχη της Κρήτης τη συγκλονιστική και ανεπανάληπτη…

9 hours ago

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς αγώνες στίβου «Βενιζέλεια» που θα φιλοξενηθούν…

10 hours ago

Αντ. Ροκάκης προς Υφυπουργό Εργασίας: Σημαντικές οι προκλήσεις της επιχειρηματικότητας των Χανίων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων στη σύσκεψη εργασίας έθεσε στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης…

10 hours ago

Κρήτη: Ελεύθερος ο 21χρονος φαντάρος για τον υποτιθέμενο βιασμό

Αξέχαστη θα μείνει για τον 21χρονο Ηρακλειώτη η τραυματική εμπειρία που έζησε μετά την καταγγελία…

10 hours ago

This website uses cookies.