Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοί είναι οι 4 υποψήφιοι του ΕΠΑΜ στα Χανιά

Το ΕΠΑΜ Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία καλεί το λαό που ψήφισε ΟΧΙ στα μνημόνια στις 5 Ιουλίου να υπερψηφίσει την πρόταση του ΕΠΑΜ. Επίσης, παρουσίασε τους υποψήφιους στο νομό Χανίων.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Το Ε.ΠΑ.Μ είναι ανοικτό σε όλους τους Έλληνες πατριώτες ανεξαρτήτως ιδεολογίας, που θέλουν να αντισταθούν στην οικονομική κατοχή, που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας από ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ, με τη βοήθεια της ντόπιας ολιγαρχίας. Γιατί, όλοι μαζί μπορούμε, όχι μόνο να πάρουμε πίσω την χώρα μας, αλλά και να την πάμε τόσο μπροστά όσο δεν υπήρξε ποτέ.

Καλούμε το 73% του Χανιώτικου λαού που ψήφισε ΟΧΙ στα μνημόνια στις 5 Ιουλίου να στρατευτεί μαζί μας, για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν και όχι να διαπραγματευτούμε την υποδούλωση της χώρας μας!

Οι θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ παραμένουν αταλάντευτες, οι προβλέψεις και πολιτικές εκτιμήσεις του, επιβεβαιώνονται συστηματικά από τις εξελίξεις. Από το 2011 το Ε.ΠΑ.Μ. διαμόρφωσε ένα πλήρες, λεπτομερές και πραγματοποιήσιμο σχέδιο γιατί λέμε τα αυτονόητα.

Άμεση διαγραφή του επαχθούς, παράνομου, επο­νείδιστου και αθέμιτου χρέους, όπως προέκυψε από την εισήγηση του ΟΗΕ και το πόρισμα της Επιτροπής για το Χρέος της Ελληνικής Βουλής.

• Η Ελλάδα ΜΠΟΡΕΙ και πρέπει, να καταργήσει όλες τις μνημονιακές συμβάσεις και νόμους, χρησιμο­ποιώντας το διεθνές δίκαιο, όπως ακριβώς το έχουν κάνει και άλλες χώρες.

• Εκκαθάριση εν λειτουργία όλων των συστημικών τραπεζών με έλεγχο από την δικαιοσύνη ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

• Εθνικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας και ίδρυση νέων υγιών τραπεζικών ιδρυμάτων υπό κοινωνικό έλεγχο, για να υπηρετούν την κοινωνία και όχι το αντίστροφο.

• Με το Ε.ΠΑ.Μ. η ομαλή μετάβαση σε εθνικό νόμισμα θα βοηθήσει, ώστε να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η ανάταξη της οικονομίας και να υπάρξει ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση. http://www.epamhellas.gr/metavasi/

Αυτός είναι ο πιο σίγουρος και ασφαλής δρόμος για να μπορέσουν να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να κινηθεί η αγορά και η εγχώρια παραγωγή, να αντιμετωπισθεί η ανεργία και να έχουμε ανάπτυξη. Για να χρηματοδοτηθούν η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, η πρόνοια, η υγεία, η παιδεία. Για την αναγέννηση της Ελλάδας σε μια χώρα ανεξάρτητη, πραγματικά δημοκρατική και κυρίαρχη, όπου ο λαός μας θα ευημερεί και το κράτος θα υπηρετεί τους πολίτες.

Οι υποψήφιοι του ΕΠΑΜ στα Χανιά

Αντώνης Αναστασάκης

Ο Αντώνης Αναστασάκης γεννήθηκε στις 28-6-1971 στα Χανιά Κρήτης. Τέλειωσε το Λύκειο στην Κάντανο. Έπειτα σπούδασε Η/Υ στην Αθήνα.

Από μικρός εργαζόταν σε οικοδομικές & αγροτικές εργασίες, παράλληλα με τα μαθητικά του χρόνια, στο χωριό Δρυς της Επαρχίας Σελίνου.

Αργότερα εργάστηκε σε τυπογραφεία – εκδόσεις βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών και λοιπών εντύπων. Το 1995 δημιούργησε επιχείρηση με τυπογραφικές εργασίες – εκτυπώσεις, την οποία διατήρησε έως & το 2010. Έπειτα στράφηκε ξανά στις αγροτικές εργασίες έως το 2015.

Σήμερα εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Το 2008 παντρεύτηκε με την Ελένη Καλογρίδη.

Έζησε, στην απόλυτη σχεδόν ιδεολογική μοναξιά έως τη Δημιουργία του ΕΠΑΜ, ιδρυτικό του μέλος στο Νομό Χανίων, έπειτα από την ιστορική συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη στο Ηράκλειο Κρήτης με τον κ. Σαχίνη. Θεωρεί προτιμότερο από μια αναξιοπρεπή διαδρομή, ένα αξιοπρεπές τέλος…

Ελένη Αποστολάκη

Γεννήθηκα το 1967 στα Χανιά με καταγωγή από τον Αποκόρωνα.

Είμαι έγγαμη μητέρα τεσσάρων παιδιών. Απόφοιτη λυκείου με επιπλέον επιμόρφωση στον χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, στον πολιτισμό, στην ζωγραφική και την παραδοσιακή τέχνη. Διατηρούσα μέχρι πρόσφατα οικοτεχνία χειροποίητων κρητικών υφαντών. Έχω συμμετάσχει στην ίδρυση καλλιτεχνικού συλλόγου της πόλης μας και έχω διοργανώσει ατομικές και συλλογικές εκθέσεις.

Είμαι μέλος του ΕΠΑΜ από την ίδρυση του και δραστηριοποιήθηκα σε λαϊκά κινήματα της πόλης μας με δημοκρατικά και μετωπικά χαρακτηριστικά όπως, το κίνημα κατά των χαρατσιών της ΔΕΗ, την δημιουργία συλλόγου για τους ελευθέρους επαγγελματίες και κατά των πλειστηριασμών στο ειρηνοδικείο.

Πιστεύω ότι επείγει να ξεφύγουμε, από αυτή την περιδίνηση αρνητικών πολιτικών εξελίξεων για την κοινωνία, αλλά και την χώρα μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι, στο μέλλον θα έχουμε πραγματικά, μόνο ότι διεκδικήσουμε όλοι μαζί…

Ήρθε ξανά ο καιρός να παλέψουμε για την ελευθερία του τόπου μας, που λεηλατείται με πρόσχημα το χρέος και να καταλάβουμε πως, ότι για άλλους είναι κέρδος, για εμάς είναι ζωή και μέλλον.

Πατεράκης Ιωάννης του Γεωργίου, Αντιπλοίαρχος ε.α.

Γεννήθηκα το 1959 στα Χανιά Κρήτης, όπου κι έζησα τα παιδικά μου Χρόνια. Σε ηλικία 14 χρονών μετακόμισα μετά της οικογένειάς μου στο Δίστομο Βοιωτίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα μου. Στην συνέχεια 15 ετών εισήχθηκα στην σχολή Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού όπου συνέχισα τις σπουδές μου για 4 έτη. Η βαθμολογική εξέλιξη συνεχίστηκε κανονικά μέχρι το βαθμό του Αντιπλοιάρχου , όπου και αποστρατεύτηκα με 35 χρόνια υπηρεσίας. Κατά την διάρκεια της καριέρας μου το Π.Ν με επέλεξε για 2ετή μετεκπαίδευση στην Ολλανδία και την παραλαβή νέων σύγχρονων μονάδων (φρεγάτες) . Στη συνέχεια υπηρέτησα σε διάφορες υπηρεσίες του Π.Ν με συνέπεια και υπερηφάνεια στο καθήκον και την Πατρίδα μου. Από το 1994 είμαι μόνιμος κάτοικος Ν.Χανίων

Έγγαμος με 2 παιδιά

Έγινα μέλος του ΕΠΑΜ από της ιδρύσεώς του γιατί

Θέλω να ζω στην Χώρα μου Ελεύθερος

Θέλω τα παιδιά μας να ζήσουν στην Χώρα μας με αξιοπρέπεια.

Θέλω οι γονείς μας να ζουν όπως τους αξίζει

Θέλω Υγεία και Παιδεία δωρεάν, εργασία για όλους τους Έλληνες

Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι , όλοι όσοι ευθύνονται για τα δεινά που βιώνει ο Ελληνικός λαός.

Θέλω η Πατρίδα μου να γίνει ο φάρος και η ελπίδα όλων των λαών που υποφέρουν από δυνάστες πολιτικούς.

Καφούρου Ουρανία

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1961 όπου και μεγάλωσα. Είμαι έγγαμη με δυο ενήλικα παιδιά. Απόφοιτος Λυκείου με γνώσεις Αγγλικών και marketing. Από το 1994 ζω και δραστηριοποιούμαι στα Χανιά.

Πρώην στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού και πρώην ιδιωτικός υπάλληλος. Η απώλεια της εργασίας μου είναι συνέπεια των όσων συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων των παιδιών μου συμμετείχα συνεχώς στους Συλλόγους γονέων, γιατί πάντα πίστευα πως πρέπει να είμαστε ενεργοί και δραστήριοι πολίτες, να συμμετέχουμε στα κοινά, όπου μπορεί και με όποιο τρόπο ο καθένας και δεν πρέπει ν’ αφήνουμε τις τύχες μας και τις τύχες των παιδιών μας στα χέρια άλλων.

Είμαι μέλος του ΕΠΑΜ, επειδή δε θέλω να είμαστε η μοναδική γενιά στην ιστορία που παραμένει θεατής στην υποδούλωση των παιδιών της και στη λεηλασία της πατρίδας της, ενώ οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την οποία θέλουν να μας στερήσουν

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

14 hours ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

14 hours ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

14 hours ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

14 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

14 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

15 hours ago

This website uses cookies.