ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Το 2% των πολιτών είναι υποψήφιοι

Περισσότεροι από 151 χιλιάδες πολίτες θα δώσουν τη «μάχη» του σταυρού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου το 2% των Ελλήνων πολιτών είναι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών περισσότεροι από 151.000 πολίτες θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Μπορεί το ενδιαφέρον για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 του Οκτωβρίου να μην έχει φτάσει ακόμη σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο δεν είναι λίγοι όσοι επέλεξαν να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους. Ο νεότερος υποψήφιος είναι 18 ετών, ενώ στον αντίποδα ο μεγαλύτερος αγγίζει τα 102 χρόνια.

Με βάση τα ίδια στατιστικά στοιχεία οι περιφερειακοί συνδυασμοί σε όλη την χώρα είναι 78, ενώ οι δημοτικοί συνδυασμοί φτάνουν τους 1.222. Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι συνολικά είναι 63.906. Οι υποψήφιοι δημοτικών κοινοτήτων είναι 80.465 και ο αριθμός των υποψηφίων για τις θέσεις περιφερειακών συμβούλων είναι 7.395.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι δήμος με τους περισσότερους συνδυασμούς
Ο δήμος με τους περισσότερους συνδυασμούς είναι αυτός της Θεσσαλονίκης που αριθμεί 10. Σε επίπεδο περιφέρειας η Κεντρική Μακεδονία έχει την πρωτιά καθώς αριθμεί συνολικά 9 περιφερειακούς συνδυασμούς.

Διόλου ευκαταφρόνητος είναι και ο αριθμός των εσόδων, αφού τα παράβολα τα οποία πληρώθηκαν συνολικά για τη συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στα ψηφοδέλτια των αυτοδιοκητικών εκλογών 2023 την μερίδα του λέοντος κατέχουν οι άντρες υποψήφιοι με ποσοστό 59,07% έναντι 40,93% των γυναικών.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης για τον ποδηλατοδρόμο στην οδό Κυδωνίας

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης του ποδηλατόδρομου στην οδό Κυδωνίας, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης και…

8 hours ago

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, πραγματοποίησε σήμερα, συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,…

8 hours ago

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση 20 βουλευτών για τους θανάτους σε Αστυνομικά Τμήματα

Τις ευθύνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των κρατουμένων αναδεικνύουν…

8 hours ago

Ο Κασσελάκης τα “μαζεύει” άρον άρον ενόψει ΚΕ – Απέσυρε το εξώδικο

Σε κινήσεις που – σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- προβληματίζουν σοβαρά για την αξιοπιστία τους…

8 hours ago

Πυρηνικές ασκήσεις στην Ευρώπη ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ

Την διεξαγωγή του προγράμματος «Steadfast Noon» το οποίο θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή 60 αεροσκαφών από…

9 hours ago

Σχεδιασμός για δομές βραχυχρόνιας φιλοξενίας μεταναστών σε Ρέθυμνο και Χανιά

Μικρές δομές, βραχυχρόνιας φιλοξενίας, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ρόδο, προκειμένου να μεταφέρονται μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών…

9 hours ago

This website uses cookies.