Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκριτική και μαντινάδες από τον Γ. Σμπώκο κατά την απολογία του

Την ευθύνη ότι «διέλυσε τις ζωές των δικών του ανθρώπων» ανέλαβε ξεκινώντας την απολογία του για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο πρώην γραμματέας εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος. Μάλιστα, ανέφερε και μια μαντινάδα που του είπε η μητέρα του όταν την είδε στον ύπνο του, τους μήνες που βρίσκεται στην φυλακή.
«Έλα κι ας είναι μια στιγμή
και ύστερα πάλι φύγε
για να δω μια στιγμή
πως η ζωή σου στράφι πήγε».

Ο Γιάννης Σμπώκος, που όπως είπε ανήκει στην «αδικαίωτη γενιά του Πολυτεχνείου», εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα «κερδίσει αυτή την μάχη» μιλώντας για «αρνητική δημοσιότητα και επικοινωνιακό φορτίο» και για «ζωή πιο καθαρή από νερό». Ανέφερε, δε, στους δικαστές ότι οι πρώτες απολογίες στήθηκαν στο σπίτι του, στους φίλους του και στα καφενεία του χωριού του.

«Με μοναδικό όπλο το θάρρος και την τόλμη πιστεύω ότι θα κερδίσω και αυτή τη μάχη. Η ζωή μου “είναι καθαρή σαν το νερό”. Η  εμπλοκή μου στην υπόθεση διέλυσε τη ζωή των δικών μου ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πώς μπορείς να δείξεις επιείκεια στον ίδιο σου τον εαυτό όταν έχεις διαλύσει τις ζωές των δικών σου ανθρώπων και δεν μπορείς να τις συναρμολογήσεις;»

Η απολογία του πρώην γραμματέα εξοπλιστικών προγραμμάτων συνεχίζεται.

Νωρίτερα, είχε απολογηθεί και  ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, Φώτης Αρβανίτης, ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ τέσσερις φορές στον νομό Φωκίδας. Ο Φ. Αρβανίτης είχε αγοράσει με χρήματα του Τσοχατζόπουλου ένα οικόπεδο στην Κυψέλη το οποίο κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου. Ο ίδιος βέβαια αρνείται την όποια ανάμειξή του σε παράνομη συναλλαγή.

«Όταν ο Τσοχατζόπουλος μου ζήτησε να προβώ στη συγκεκριμένη αγορά για να βοηθήσει την κόρη του δεν υπήρχε καμία υποψία για ανάμειξη του σε παράνομες δραστηριότητες. Όταν το 2004 άρχισαν τα δημοσιεύματα, κουμπώθηκα. Επικοινώνησα μαζί του και του είπα “Άκη τι γίνεται;”. Μου απάντησε ότι δεν είναι τίποτα, πολιτικοί του αντίπαλοι» επισήμανε ο  Φώτης Αρβανίτης και πρόσθεσε: «εκείνη την εποχή δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω κατηγορούμενος. Δεν έχω καμία συμμετοχή στην υπόθεση ούτε όφελος. Ζημιά είχα, όφελος μηδέν».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

22 ακόμα μετανάστες έφτασαν στη Γαύδο

Με τις μεταναστευτικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες στη νότια Κρήτη, 22 μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα, Πέμπτη,…

11 mins ago

Ρέθυμνο: Παρουσιάστηκε η βιογραφία του αγωνιστή κομμουνιστή καπετάν Σφακιανού

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Αντρέα Κοκοσάλη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης,…

23 mins ago

ΠΑΣΟΚ: Ο κύβος ερρίφθη – Εκλογές μέσα στο 2024 αποφάσισε ο Ανδρουλάκης

Την απόφαση του για εκλογές μέσα στο 2024 θα ανακοινώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην συνεδρίαση…

1 hour ago

1o Φεστιβάλ Arttack στο Ηράκλειο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο

Το πρώτο Φεστιβάλ μουσικών δράσεων στο Ηράκλειο διοργανώνει αύριο Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29…

2 hours ago

Γολγοθάς 11χρονου στα Χανιά: Κινητοποίηση για πρόσληψη παιδοχειρουργού στο Νοσοκομείο Χανίων

Περιπέτεια για μικρό ασθενή, ο οποίος μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Χανίων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο…

2 hours ago

Ιεράπετρα: Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ κατασκεύσαν Αυτόνομο Ρομποτικό Όχημα για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών στην…

2 hours ago

This website uses cookies.