ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση του ορίου στήριξης ανά πληττόμενο αγρότη λόγω κορωνοϊού από 5.000 στα 7.000 ευρώ

Αύξηση του ορίου στήριξης στα 7.000 ευρώ ανά αγρότη προτείνει η Επιτιροπή Γεωργίας των Ευρωβουλευτών στην Κομισιόν ζητώντας παράλληλα το ανώτατο όριο στήριξης από τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης να αυξηθεί κατά 2%.

Σε συνεδρίαση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προ ολίγων ημερών, ψήφισαν υπέρ μιας αύξησης της οικονομικής στήριξης που θα λάβουν οι αγρότες και  οι μικρές επιχειρήσεις τροφίμων. Οι εγκριθείσες τροπολογίες θα τεθούν σε ψηφοφορία στην επόμενη Ολομέλεια της Ευρωβουλής, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17-19 Ιουνίου. Μόλις εγκριθεί τόσο από το Κοινοβούλιο όσο και από το Συμβούλιο, ο κανονισμός θα πρέπει να δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και να τεθεί σε ισχύ αμέσως.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τους ευρωβουλευτές είναι οι εξής:

  • Ανώτατο όριο στήριξης 7.000 ευρώ για έναν αγρότη και 50.000 ευρώ για έναν μεταποιητή τροφίμων
  • Η ενίσχυση πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Ιουνίου 2021 και οι αιτήσεις πρέπει να εγκριθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
  • Το ανώτατο όριο στήριξης από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης αυξάνεται κατά 2%

Το επείγον μέτρο που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέρος μιας δέσμης μέτρων για τη στήριξη των αγροτών λόγω των αρνητικών επιπτώσεων του κορωνοϊού. Το μέτρο επιτρέπει στα κράτη μέλη της ΕΕ να χρησιμοποιούν πόρους από τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης για να αποζημιώνουν τους αγρότες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Για μεγαλύτερη ταχύτητα, η Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την απόφαση απευθείας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι οι ευρωβουλευτές επιθυμούν τη βελτίωση της πρότασης, ενέκριναν ορισμένες τροπολογίες, οι οποίες εγκρίθηκαν ανεπίσημα από το Συμβούλιο της ΕΕ προκειμένου να αυξηθεί η υποστήριξη.

“Χαιρετίζω θερμά τα αποτελέσματα της σημερινής (10 Ιουνίου) ψηφοφορίας στην επιτροπή. Αυτό αποδεικνύει και πάλι ότι το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο μπορούν να συνεργαστούν στενά και γρήγορα όταν η γεωργία της ΕΕ χρειάζεται επειγόντως βοήθεια. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ολομέλεια θα εγκρίνει αυτήν τη συμφωνία την επόμενη εβδομάδα και, ως εκ τούτου, θα δώσει στις χώρες της ΕΕ ένα άλλο μέσο για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους αγρότες κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού. Ευχαριστώ επίσης την προεδρία του Κροατικού Συμβουλίου για την εποικοδομητική και άμεση συνεργασία τους », δήλωσε ο εισηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας, Norbert Lins.

agronews.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής O ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας την…

14 hours ago

Νίκι Χιλτζ: Το πρώτο τρανς – non Binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Νίκι Χιλτζ είναι το πρώτο τρανς -non binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην…

14 hours ago

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήματος Δυτικής Κρήτης,…

14 hours ago

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης Ανθούσης αναφέρεται στον σχεδιασμό για καταργήσεις…

14 hours ago

“Νικήσαμε!”: Αθώωση του ΣΕΠΕ Χανίων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων

Ανακοίνωση Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων: Νικήσαμε! Προχωράμε μπροστά με δύναμη και αισιοδοξία! Συνάδελφοι…

14 hours ago

Σκληρή απάντηση Νίκου Πλακιά σε Γεωργιάδη – «Δεν θα χτιστούν καριέρες στα παιδιά τα δικά μου»

Νίκος Πλακιάς, που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στα Τέμπη, δίνει ηχηρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος…

14 hours ago

This website uses cookies.