Αύριο η 6η Γιορτή Διεκδίκησης για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την διεκδίκηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου για τον κίνδυνο η έκταση του στρατοπέδου να πέσει θύμα της γενικότερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Τo  Σάββατο στις 18.00 η Πρωτοβουλία Πολιτών διοργανώνει την 6η Γιορτή Διεκδίκησης έξω από την πύλη του Στρατοπέδου. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνουν ότι: «Σίγουρα τα κάθε λογής αρπακτικά θα βλέπουν με καλό μάτι την αξιοποίηση – ξεπούλημα 50 ολόκληρων στρεμμάτων, το μεγαλύτερο φιλέτο εντός της πόλης. Το ξέρουν βέβαια και οι ίδιοι ότι είναι δύσκολο ν’ απλώσουν χέρι σε μια έκταση, που είναι αντικείμενο διεκδίκησης του χανιώτικου λαού εδώ και μια εξαετία και προσφάτως και της Δημοτικής Αρχής». Τα μέλη της Πρωτοβουλίας αφήνουν παράλληλα αιχμές για τον Δήμο Χανίων, για τη στάση του στο θέμα σημειώνοντας ότι: «Θα περίμενε κανείς πως ο Δήμος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της περιόδου, θα επικαιροποιούσε το ζήτημα της διεκδίκησης του στρατοπέδου και θα ασκούσε έντονες πιέσεις σε κυβέρνηση και Υπουργείο, για την παραχώρηση του στρατοπέδου στη χανιώτικη κοινωνία. Αντ’ αυτού, παρασκηνιακές συζητήσεις για ‘προτάσεις αξιοποίησης’ και εφαρμογή… του νόμου της αδράνειας. Μήπως επίκειται ξεπούλημα του στρατοπέδου;» Σε κάθε περίπτωση, πρωτοβουλία πολιτών και συνέλευση κατοίκων ξεκαθαρίζουν ότι «δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια» και στέλνουν αυστηρό μήνυμα: «Δεν είμαστε αφελείς να πιστέψουμε πως ένας ‘μνημονιακός’ δήμαρχος θα σηκώσει μπαϊράκι ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας γης. Γι’ αυτό και σε μια εποχή που αποτελούν σημείο αιχμής της κυβερνητικής πολιτικής οι ιδιωτικοποιήσεις – ξεπούλημα, συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας γης. Και επιμένουμε στο καθολικό αίτημα να γίνει το στρατόπεδο Μαρκοπούλου χώρος πρασίνου».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ποδηλατο – πορεία από τους ‘ποδηΛάτρεις’ στις 6.30 μ.μ. με αφετηρία το Δημαρχείο. -Από τις 6 μ.μ. και μετά: – Ζωγραφική και πηλός. – Δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας. – Χαριστικό παζάρι. – Φαγοπότι. -Μουσική: – 7 – 8 μ.μ.: Μαθητικό συγκρότημα. – 8 – 10 μ.μ.: «Εντέχνως Λαϊκοί». – 10 μ.μ. – 12 π.μ.: Λεωνίδας Λαϊνάκης με το συγκρότημά του.

neatv.gr – Β.Καλογεράκης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αν ο Δήμαρχος Χανίων έπαιζε στον “Εκατομμυριούχο”… Πώς σχολίασε ο Σημανδηράκης το χιουμοριστικό κολάζ για την ταλαιπωρία των Χανιωτών

Μόλις άρχισαν να μειώνονται οι τουρίστες άρχισαν τα έργα στα Χανιά και μαζί, συνεχίζεται η…

9 hours ago

Παύλος Πολάκης: Να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και της ευθύνης μας

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και…

9 hours ago

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

11 hours ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

13 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

13 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

13 hours ago

This website uses cookies.