ΤΟΠΙΚΑ

Α. Γιακουμάκης: “Δεν θα αντέξω να δω την παράσταση για τον Βαγγέλη!”

Ρεπορτάζ Μάνος Μπανασάκης

Ήταν μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο… Η εξαφάνιση αρχικά και η αγωνιώδης αναζήτηση, και στη συνέχεια 40 ημέρες μετά, ο εντοπισμός του νεκρού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη. Καθώς το κουβάρι της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας ξετυλιγόταν πάγωνε η χώρα…

Η σύντομη ζωή του 20χρονου Βαγγέλη δραματοποιήθηκε και πρόκειται να ανεβεί στο θεατρικό σανίδι από τον Χάρη Πεχλιβανίδη ο οποίος θα υπογράφει τη σκηνοθεσία, αλλά και τη σύλληψη της ιδέας για τη συγκεκριμένη παράσταση.

Ο Ανδρέας Γιακουμάκης, πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή μιλώντας στο Cretalive με αφορμή την παράσταση δήλωσε: «8 χρόνια και 3 μήνες λείπει ο Βαγγέλης μου. Το παιδί μου δεν ήταν αυτόχειρας. Το δολοφόνησαν» και συνεχίζει την σκέψη του με φωνή βαριά, γεμάτη αναστεναγμό και πένθος «από τον χαμό του Βαγγέλη μου μάθαμε στην Ελλάδα την λέξη μπούλινγκ. Αυτό που με θλίβει είναι πως αντί να γίνει κάτι και να βελτιωθεί η κατάσταση αντιθέτως ακούμε κάθε μέρα σχεδόν τέτοια περιστατικά. Για αυτό κάποιοι φταίνε!»

Σε ότι αφορά την παράσταση με την ζωή του Βαγγέλη, ο πατέρας του Ανδρέας δηλώνει στο Cretalive ότι δεν θα την δει γιατί δεν θέλει να ζήσει ακόμη πιο έντονα τα μαρτύρια που πέρασε το παιδί του. Ακόμη και στην δικαστική διαδικασία – όπως αναφέρει – οι μαρτυρίες ήταν μαχαιριές για εκείνον .

Όμως όλες αυτές οι εκδηλώσεις από το 2015 μέχρι σήμερα στη μνήμη του Βαγγέλη, είναι αυθόρμητες από τον κόσμο λέει ο πατέρας του Αντρέας χωρίς, όμως, να μπορούν όμως να απαλύνουν τον πόνο της οικογένειας.

Φωτογραφία αρχείου via eurokinissi

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η θεωρία με το Interstellar που έχει «τρελάνει» το ίντερνετ – Αν ισχύει, τότε μιλάμε για άλλη ταινία

Σήκωσε το χέρι αν συμφωνείς μαζί μας πως το Interstellar δεν είναι απλώς μια από…

25 mins ago

Ανήλικες έδωσαν ραντεβού και ξυλοκόπησαν άγρια 13χρονο κορίτσι

Άλλο ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων ήρθε στο «φως» από τη Θεσσαλονίκη και αφορά ένα 13χρονο κορίτσι, που…

31 mins ago

Ηράκλειο: Στη φυλακή όλα τα αδέλφια για το κύκλωμα κοκαΐνης

Πανδαιμόνιο επικράτησε το απόγευμα της Kυριακής στα δικαστήρια Hρακλείου όπου ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 11…

1 hour ago

Αυστηροποιημένος και με τσουχτερά πρόστιμα ο νέος ΚΟΚ: Κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών για θάνατο ανθρώπου – Με κράνος τα πατίνια

Στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων θέλει να συμβάλει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που θα μπει…

1 hour ago

Ηράκλειο: Ζωντάνεψαν οι μνήμες για τον παπά – Γιάννη των Φτωχών

Σε κλίμα συγκίνησης ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες για την προσωπικότητα και το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο του…

2 hours ago

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 14χρονος που έκανε παρκούρ και έπεσε από ύψος 12 μέτρων

Τη δική του μάχη δίνει διασωληνωμένος ο 14χρονος ο οποίος έκανε παρκούρ στον Εύοσμο της…

2 hours ago

This website uses cookies.