ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία; Τι κάθονται οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε; Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα. Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί; Οι βάρβαροι σαν έρθουν θα νομοθετήσουν.» Κ.Καβάφης
πενΓια να παραφράσω τον Καβάφη, αυτή η παντελής απραξία και ανευθυνότητα των δικών μας αρχόντων έφερε τους «βαρβάρους» και νομοθετούν. Μάλιστα οι βάρβαροι δεν ήρθαν μόνοι τους, αλλά καλεσμένοι του Γ.Α.Π 50 δις κόστισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες σε μια καταχρεωμένη Ελλάδα. Τους Ολυμπιακούς τους στήριξαν και τα δύο κόμματα του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ, και Ν.Δ. Τώρα βάζουν αυτούς που δεν φταίνε -τον πάντα προδομένο λαό- να πληρώσουν. Κυρίως τις νεότερες γενιές που τους κλέβουν το μέλλον. 50 δις κόστισαν οι μίζες από την εκτεταμένη διαφθορά , αμυντικών εξοπλισμών, ιατρικού υλικού ,και κάθε είδους κρατικής προμήθειας. Εκτός τις μίζες από τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων εξουσίας. 150 δις κόστισε η φοροδιαφυγή και η νόμιμη φοροαποφυγή, των τελευταίων 15 χρόνων. Σύνολον 250 δις, δηλαδή το μέγιστο μέρος του χρέους. Πόσα εκατομμύρια να υπολογίσουμε ως δημόσιο κόστος από την λειτουργία του Ο.Σ.Ε, που είναι ελλειμματικός, και από την μέχρι πέρυσι λειτουργία της ελλειμματικής Ολυμπιακής, και άλλων ζημιογόνων οργανισμών, για να απασχολούνται οι ημέτεροι του πελατειακού συστήματος; Είδατε πως δημιουργήθηκε το τεράστιο δημόσιο χρέος;Είναι μύθος ότι καταναλώνουμε περισσότερα απ`όσα παράγουμε; Όχι. Πλην όμως δεν καταναλώνουμε όλοι το ίδιο. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι , οι μικροαγρότες οι μικροεπαγγελματίες ίσα ίσα που την βγάζουν, διότι δεν έχουν για να καταναλώσουν. Χρειαζόμαστε τόνωση της αγροτικής παραγωγής και οργάνωσης του κράτους; Βεβαίως διότι αν ήμασταν οργανωμένοι και διαθέταμε κόμματα που να σέβονται τον μόχθο των πολιτών δεν θα βρισκόμασταν τώρα με την πλάτη στον τοίχο. Γράφει για τα τρίδυμα ελλείμματα η Ζέζα Ζήκου στην «Καθημερινή.» «Η Ελλάδα βρίσκεται παγιδευμένη στο τρίγωνο του διαβόλου: δημόσιο έλλειμμα, δημόσιο χρέος και έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών, σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα – ιδού το «ελληνικό παράδοξο». Και η διεθνής αξιοπιστία της χώρας έχει διασυρθεί. Στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες είναι ανύπαρκτη. Τους «δουλέψαμε» το 2004 με την πλαστή απογραφή, μπήκαμε στην «επιτήρηση», βγήκαμε από την «επιτήρηση» το 2007 με ψεύτικα (όπως αποδείχτηκε) στοιχεία, αλλάξαμε το έλλειμμα του 2008 πέντε φορές, κρύβαμε το έλλειμμα μέχρι τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και μετά τα σαΐνια του Παπανδρέου το εμφάνισαν διπλάσιο. Και ήρθε το Μνημόνιο, πριν από ένα χρόνο, και μετά το χάος του χρέους…»
"google ad"
Αγώνας της Κρήτης Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.