ΤΟΠΙΚΑ

«Βούλιαξαν» από τουρίστες τα Χανιά: Γερή τονωτική ένεση στην αγορά από τους επισκέπτες κρουαζιέρας

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Armonia που κατέπλευσε το πρωί με 2.045 επιβάτες έκανε αισθητή την παρουσία του στα Χανιά. Είχε προηγηθεί μια ακόμα έκτακτη άφιξη στη Σούδα, αυτή του MSC Musica με 2.770 επιβάτες
  • Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων τον Οκτώβριο
  • Συνέχεια στην ανοδική πορεία της κρουαζιέρας
  • Έκτακτες αφίξεις κρουαζιέρας λόγω καιρού
  • Γερή τονωτική ένεση στην αγορά από τους επισκέπτες κρουαζιέρας

Ωφελημένα από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι τα Χανιά και οι τουριστικοί επιχειρηματίες της πόλης καθώς έδεσαν εκτάκτως στη Σούδα λόγω καιρού δυο κρουαζιερόπλοια, δημιουργώντας κοσμοπλημμύρα. Καταστηματάρχες του Ενετικού λιμανιού και της παλιάς πόλης συνολικά, έκαναν λόγο για γερή τονωτική ένεση στην αγορά και μάλιστα λίγο πριν τη λήξη της φετινής τουριστικής σεζόν.

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Armonia που κατέπλευσε το πρωί με 2.045 επιβάτες έκανε αισθητή την παρουσία του στα Χανιά. Είχε προηγηθεί μια ακόμα έκτακτη άφιξη στη Σούδα, αυτή του MSC Musica με 2.770 επιβάτες. Χιλιάδες ξένοι επισκέπτες κατέκλεισαν τους τουριστικούς δρόμους αλλά και το κέντρο, θυμίζοντας μέρες του Αυγούστου. Στην οδό Χάληδων δεν έπεφτε καρφίτσα, ενώ αντίστοιχή ήταν η εικόνα στο Ενετικό λιμάνι και στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Καταστηματάρχες της εστίασης αλλά και ιδιοκτήτες τουριστικών καταστημάτων  είχαν κάθε λόγο να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τη σημαντική ενίσχυση του τζίρου τους από τους επισκέπτες κρουαζιέρας.

Το αποτύπωμα της αύξησης του τουρισμού κρουαζιέρας στα Χανιά είναι εντυπωσιακό με βάση και την τελευταία έρευνα που δείχνει ότι πανελλαδικά ο μέσος όρος του ποσού που ξοδεύει κάθε επιβάτης είναι τα 60-70 ευρώ και σε τοπικό επίπεδο τα 50 ευρώ.

Για τον Οκτώβριο έχουν προγραμματιστεί είκοσι αφίξεις στις οποίες προστίθενται οι δύο έκτακτες, ενώ θα συνεχιστούν και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Mε θετικό πρόσημο εξάλλου για την κρουαζιέρα έκλεισε ο Σεπτέμβριος, καθώς στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσαν 14 κρουαζιερόπλοια  με 33.984 επιβάτες. Όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Δημήτρης Βιριράκης «ο Σεπτέμβριος ήταν ένας πολύ καλός μήνας για την κρουαζιέρα στα Χανιά».

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία για την κρουαζιέρα στα Χανιά, ο Ιούνιος αναδείχθηκε «πρωταθλητής» στις αφίξεις με 37.916 επιβάτες, ακολουθεί ο Σεπτέμβριος με 33.984 επιβάτες, ο Μάιος με 33.500 αφίξεις επιβατών,  ο Ιούλιος με 21.595, και ο Αύγουστος με 20.266 επιβάτες.

Η πορεία της κρουαζιέρας ωστόσο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη μετατροπή του λιμανιού της Σούδας σε home port. Το Λιμενικό Ταμείο έχει ήδη εκπονήσει τη σχετική μελέτη για την δημιουργία σε πρώτη φάση του αναγκαίου σταθμού επιβατών και είναι σε αναζήτηση χρηματοδότησης. Ακόμα και ως σταθμός φιλοξενίας όμως για τα κρουαζιερόπλοια, το λιμάνι της Σούδας έχει συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δημιουργώντας νέα δεδομένα και στο χώρο του εμπορίου και της εστίασης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

4 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

4 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

5 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

5 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

6 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

6 hours ago

This website uses cookies.