ΤΟΠΙΚΑ

Βράβευση Δήμων Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου με το βραβείο «Προστασία Περιβάλλοντος – Βιοποικιλότητα»

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο της 6ης Verde.Tec (διεθνής εκθεσιακή διοργάνωση για το περιβάλλον στην Ελλάδα), οι Δήμοι Κισσάμου και Καντάνου -Σελίνου, βραβεύτηκαν με το βραβείο Greek Green Award «Προστασία Περιβάλλοντος-Βιοποικιλότητα», που αφορά στις πρακτικές που υλοποίησαν για την προστασία, αναβάθμιση και διαχείριση της προστατευόμενης παγκοσμίου φήμης περιοχής του Λαφονησίου.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «….Το 50% περίπου της έκτασης του Δήμου είναι ενταγμένο στο Δίκτυο Natura. Διαθέτει 3 παγκοσμίου φήμης περιοχές, Λαφονήσι-Φαλάσαρνα-Μπάλο, οι οποίες μαζί με άλλες λιγότερο γνωστές παρακείμενες περιοχές διαθέτουν μοναδικό τοπίο και πολύ μεγάλη βιοποικιλότητα χλωρίδας και πανίδας, τα οποία συνθέτουν μια μοναδικότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες (αποφάσεις ΔΣ, χωροταξικό σχεδιασμό, ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες) προχωρήσαμε στην υλοποίηση σχεδίου προστασίας, ώστε οι μελλοντικές γενιές, να καταφέρουν να απολαύσουν εξίσου τις περιοχές αυτές….»

Τα βραβεία εκ μέρους των δύο Δήμων  παρέλαβαν οι δήμαρχοι κ. Μυλωνάκης και κ. Περράκης, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους συμβούλους τους κ. Κουκουράκη Κώστα, και κ. Κοτρωνάκη Μάνο,  για την βοήθεια και την συμβολή τους στην υλοποίηση των σχεδίων δράσης προστασίας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γήρανση: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τρόπο να την επιβραδύνουν -ακόμα και να τη σταματήσουν

Επιστήμονες στη Βουδαπέστη πιστεύουν ότι κατάφεραν να «παραβιάσουν» τις διαδικασίες των οργανισμών και μπορεί να…

1 hour ago

Το πλήρες Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: Νέοι χώροι, εργαστήρια, περφόρμανς και μια σημαντική συλλεκτική έκδοση ειδικά για το Φεστιβάλ

Με ένα ιδιαίτερα πλούσιο και ώριμο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει πάνω 70 θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις…

2 hours ago

Εξοχικές κατοικίες: Μεγάλη αύξηση στις κατασκευές – Οι ξένοι επιλέγουν Κρήτη

Σημαντική επιτάχυνση καταγράφουν οι κατασκευές νέων εξοχικών κατοικιών. Η αύξηση της ζήτησης από το εξωτερικό για την…

2 hours ago

Λιανεμπόριο: Στην Κρήτη η μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων

Ημάχη με την ακρίβεια είναι αυτή τη χρονική στιγμή η σημαντικότερη αποστολή της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία,…

2 hours ago

Χανιά: Την Παρασκευή το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στον Προμαχώνα San Salvatore με συναυλία Μίλτου Πασχαλίδη

Tα Τομεακά Συμβούλια της Σπουδάζουσας και Χανίων της ΚΝΕ,καλούν το λαό και την νεολαία της…

2 hours ago

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στη Σούδα

Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο "USS Dwight D. Eisenhower" (CVN-69) αναμένεται να καταπλεύσει στη βάση της…

2 hours ago

This website uses cookies.