Θετικά είναι τα νέα για την 17χρονη Μάγια η τύχη της οποίας αγνοούνταν από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από το κέντρο του Ηρακλείου.
Το κορίτσι εντοπίστηκε, γεγονός που επιβεβαίωσε στο Cretalive και ο πατέρας που όλες αυτές της ημέρες κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί η κόρη του.
Η Μάγια εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι σε καλή κατάσταση.
Η πληροφορία έφτασε χθες το βράδυ στην Αστυνομία και σήμερα το πρωί στο σημείο βρέθηκε ένα κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που εντόπισε τη νεαρή κοπέλα και το Σλοβάκο φίλο της σε αγροικίες στο Χουδέτσι.
Μάλιστα οι πληροφορίες που φτάνουν, αναφέρουν πως τόσο η μικρή όσο και ο 38χρονος δεν αντέδρασαν στην παρουσία των αστυνομικών ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον.
Λίγες ώρες πριν, οι γονείς της με λόγια καρδιάς είχαν απευθύνει νέο μήνυμα στην κόρη τους. Με ένα βίντεο της ζητούσαν να δώσει ένα από σημάδι ζωής και να επικοινωνήσει μαζί τους για να ξέρουν ότι είναι καλά.
«Αγαπητή μου Μάγια, δεν ξέρω αν βλέπεις αυτό το βίντεο. Ελπίζω πως το βλέπεις Αν το βλέπεις σε παρακαλώ επικοινώνησε, το χρειαζόμαστε, θέλουμε να ξέρουμε ότι είσαι καλά. Δεν πειράζει, προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις οικογένειες. Δεν πιστεύω οτι υπάρχει οικογένεια χωρίς προβλήματα. Το ξέρεις και εσύ ότι μπορούμε πολύ εύκολα να τα λύσουμε, που ενδέχεται να νομίζεις ότι έχουμε. Σαγαπάμε. Εγώ, η μητέρα σου και ο αδερφός σου σε περιμένουμε στο σπίτι, όποτε νιώσεις εσύ έτοιμη. Δώσε μας μόνο ένα σημάδι ότι είσαι καλά, αυτό θέλουμε» ακούγεται να λέει ο μπαμπάς της χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας “Πατρίς” Ηρακλείου, ο αλλοδαπός ο οποίος επίσης είχε εξαφανιστεί ήταν ο Μάρεκ από τη Σλοβακία ο οποίος με το χαρτόνι που αναγράφει «ελεύθερες αγκαλιές» καλούσε τον κόσμο να τον αγκαλιάσουν για να μεταφέρει θετική ενέργεια, παρά τον κορωνοϊό.
Σε δηλώσεις που ειχε κάνει από τον Μάρτη του 2020 σχετικά με την πρωτοβουλία του είχε πει ότι δε φοβάται από την ελευση του ιού, δεν πτοείται, κι όπως και πολλοί νέοι άνθρωποι πιστεύει ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος με απλά πράγματα, όπως μια μεγάλη αγκαλιά.
«Μία φορά την εβδομάδα θα βγω και θα αγκαλιάσω τον κόσμο» ειχε πει στην «Π», ενώ στην ερώτηση εάν ο ίδιος φοβάται, απαντά «καθόλου, δεν νομίζω ότι και αρκετοί Ηρακλειώτες που έρχονται σε εμένα, το σκέφτονται. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που το σκέφτονται, λόγω των σημερινών καταστάσεων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα άτομα που τον προσεγγίζουν είναι κυρίως νεαρής ηλικίας, δύσκολα θα έρθει να τον αγκαλιάσει ένας μεσήλικας, όπως λέει.
Για ποιο λόγο προσφέρετε ελεύθερες αγκαλιές;
«Είναι μια φυσική ανάγκη, κάτι που όλοι θέλουμε να κάνουμε, αλλά ντρεπόμαστε και δεν το εκδηλώνουμε» απαντά. «Οι άνθρωποι θέλουν να προσφέρουν μια αγκαλιά, να δεχτούν μία αλλά κάτι τους εμποδίζει.
Μόλις όμως το αποφασίσουν, ξεπερνούν τη συστολή. Πραγματικά, στο Ηράκλειο, έχω διαπιστώσει ότι οι νέοι άνθρωποι είναι ενθουσιώδεις».
Για τον ίδιο μία ελεύθερη αγκαλιά σε έναν άγνωστο που θα τον προσεγγίσει είναι πολλά πράγματα.
«Νομίζω ότι έτσι προσφέρω κάτι στην κοινωνία. Είναι μια επένδυση, γνωρίζω νέους ανθρώπους και κάνω φίλους» τονίζει.
Ο νεαρός Σλοβάκος μένει στο Ηράκλειο τους τελευταίους μήνες.
Ελεύθερες αγκαλιές: Ένα παγκόσμιο κίνημα
Η καμπάνια με τις «ελεύθερες αγκαλιές» (free hugs) ξεκίνησε από έναν Αυστραλό, ονόματι Juan Mann, ο οποίος κάποια στιγμή που ένιωσε μοναξιά… πήρε ένα πλακάτ, έγραψε πάνω του «Free Hugs» και βγήκε στους δρόμους του Σίδνεϋ.
Στην αρχή όλοι τον κοίταζαν περίεργα αλλά σιγά σιγά έγινε φανερό ότι και άλλοι άνθρωποι είχαν ανάγκη από μια αγκαλιά…
Στη συνέχεια το αρχικό αυτό video ανέβηκε στο YouTube, εθεάθη γύρω στις 25 εκατομμύρια φορές και η απλή πράξη του Juan Mann εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα αγάπης και τρυφερότητας.
Να σημειωθεί ότι αρχικά η αστυνομία του Σίδνεϋ είχε απαγορεύσει την καμπάνια αλλά μετά από τη συγκέντρωση 10 χιλιάδων υπογραφών επετράπη η πρωτότυπη αυτή κίνηση.
Σε παλιότερο δημοσίευμα των «Νέων» η ψυχολόγος Μαριέττα Ρήγα- Πεπελάση είχε αναφέρει ότι η κίνηση αυτή των νέων κρύβει ουσιαστικά μια ανησυχία και μια κραυγή για τις απρόσωπες σχέσεις των ανθρώπων στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον.
Ακόμη, πως την κίνηση αυτή πρέπει να την αφουγκραστούν και να την αξιολογήσουν οι θεσμοί και να αφυπνιστούν από τον τρόπο που οι νέοι διαλέγουν να εξωτερικεύσουν τις ανάγκες τους. «Οι νέοι θέλουν να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο. Αυτό που χρειάζεται είναι μια βαθύτερη επικοινωνία για την οποία απαιτείται το σθένος της προσφοράς, ο χρόνος και η δέσμευση».
Οι «ελεύθερες αγκαλιές» έχουν εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα, σε δεκάδες χώρες του κόσμου, τα μέλη του οποίου έχουν σκοπό να αγκαλιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.
Αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών στην κοινότητα τότε είναι πολύ πιθανό να έρθει μια νέα φονική πανδημία, ενώ…
Σε διπλωματικό συναγερμό βρίσκονται ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση του…
Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τη γενοκτονική του πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που μέχρι…
Ποια ποινή θα πρέπει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό, τον άνδρα ο οποίος επί περίπου 10…
Είναι γεγονός: Οι νεαροί Millennials (άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1995) και η γενιά…
Ξεκινούν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου τα πρώτα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας…
This website uses cookies.