Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Βραβείο σε τρία κρητικά ξενοδοχεία με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση

Τρία ελληνικά ξενοδοχεία διακρίθηκαν – και μάλιστα με το Silver Award (ασημένιο βραβείο) – στα Tourism Awards 2016.

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Arkadi Hotel (Χανιά), Ibiscos Garden Hotel (Ρέθυμνο) καιSentido Vasia Resort & Spa (Σίσι, Λασίθι), τα οποία μοιράζονται το εξής κοινό στοιχείο:

ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Ξενοδοχεία σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης» (neZEH).

Κέρδισαν δε, το βραβείο στην πρωτοβουλία για την προστασία περιβάλλοντος – Ευαισθητοποίηση του κοινού – Παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεικτών.

Τα ξενοδοχεία αυτά έχουν θέσει ως στρατηγικό τους στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος τους και εφαρμόζουν πρόγραμμα ανακαίνισης με στόχο την μηδενική ενεργειακή κατανάλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας neZEH.

Αποτελούν παραδείγματα της πρώτης γενιάς Ξενοδοχείων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης στην χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη.

Η πρωτοβουλία neΖΕΗ συντονίζεται πανευρωπαϊκά από το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης και έχει την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Δεκαέξι ξενοδοχεία από την Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία και Σουηδίαεφαρμόζουν ήδη κατάλληλα μέτρα με στόχο τη μηδενική ενεργειακή κατανάλωση και αποτελούν φωτεινά παραδείγματα καλής πρακτικής στην Ευρώπη.

Πλέον έρχεται κι ένα «δεύτερο κύμα» ενεργειακών ανακαινίσεων στα ξενοδοχεία – δεδομένης της ύπαρξης ανοιχτών προκηρύξεων χρηματοδότησης στην Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 του ΕΣΠA.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Η Νόσος Alzheimer αλλιώς»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer, το Κέντρο Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων…

3 mins ago

Στην Κρήτη ένα από τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα – Τα 12 βήματα πριν τον διαγωνισμό

Κλειδώνουν τα πρώτα θαλάσσια blocks για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα που θα αναπτυχθούν από επενδυτές στο Αιγαίο, ενώ…

12 mins ago

Ηράκλειο: Σκύλος όρμησε σε ανήλικη! – Στο νοσοκομείο η 14χρονη

Στο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί 14χρονο κορίτσι, μετά από επίθεση από σκύλο που δέχτηκε το πρωί…

13 mins ago

ΟΗΕ: «Μήνυμα» του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Ισραήλ, παρείχε πλήρη στήριξη στον Γκουτέρες

Την «πλήρη» υποστήριξή του στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού αργά το βράδυ…

15 mins ago

Άγριες διαθέσεις από Γκλέτσο: Αν βγει πρόεδρος ο Κασσελάκης φεύγω, αν βγω εγώ, θα τον διαγράψω

Με… άγριες διαθέσεις εμφανίστηκε ο Απόστολος Γκλέτσος στον ΑΝΤ1, σχετικά με το μέλλον, τόσο το δικό του, όσο και…

18 mins ago

This website uses cookies.