Την ανάγκη απελευθέρωσης από τον ασφυκτικό δημόσιο έλεγχο των ερευνητικών φορέων όσον αφορά την έρευνα και την καινοτομία και την εναρμόνιση της λειτουργίας όλων των φορέων της έρευνας, ώστε οι ερευνητικοί φορείς των ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα να αντιμετωπίζονται ισότιμα, ζήτησε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογία, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης, εκπροσωπώντας το Συμβούλιο Πρυτάνεων στη σχετική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη (21 Οκτωβρίου).
Μιλώντας στον Κρήτη fm 101.5 και στην πρωϊνή εκπομπή «Καφές και σχόλια» με την Κατερίνα Πολύζου, ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διεξαγωγής έρευνας και ως κοινωνικό ανταποδοτικό όφελος, αφού σε κάθε έρευνα απασχολούνται εκατοντάδες νέοι επιστήμονες.
height=360«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καθήκον να ξαναγίνει ένα σοβαρό και συγκροτημένο κόμμα, γι’ αυτό και έχουν…
«Δεν θα συμφωνήσω ότι έχει επικρατήσει η άποψη «’ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει’», τόνισε ο…
Του Γιάννη Γ. Καλογεράκη Μαθηματικού Στατιστικολόγου Επιτ. Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών (Την αμαθίαν καταλύεται η αλήθεια)…
Ο κ. Ευτύχης Δαμηλάκης, Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Καντάνου-Σελίνου και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής,…
Σήμερα, στο κέντρο της Αγοράς της πόλης των Χανίων, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε…
Αρκετά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το 2023 είναι ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στην Ελλάδα (68…
This website uses cookies.