ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο και νοσοκομείο

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, στον καταυλισμό της Νουσεϊράτ, αλλά και στο νοσοκομείο Αλ Άκσα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Το σχολείο επλήγη από οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού, με απολογισμό 15 νεκρούς και 50 τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του παλαιστινιακού θύλακας Μαχμούντ Μπασάλ, συμπληρώνοντας ότι ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν.

Στο νοσοκομείο της Αλ Άκσα αρκετές σκηνές τυλίχθηκαν στις φλόγες. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές από το πλήγμα στο νοσοκομείο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, «η αεροπορία πραγματοποίησε πριν από λίγο, με την καθοδήγηση των υπηρεσιών πληροφοριών των IDF και της ISA, ένα ακριβές χτύπημα κατά τρομοκρατών που δρούσαν μέσα σε ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου στην περιοχή Deir al-Balah. Το κέντρο διοίκησης και ελέγχου, το οποίο ήταν ενσωματωμένο μέσα σε ένα συγκρότημα που προηγουμένως χρησίμευε ως νοσοκομείο «Shuhadah Al-Aqsa», χρησιμοποιούνταν από τους τρομοκράτες της Χαμάς για να σχεδιάζουν και να εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων των IDF και του κράτους του Ισραήλ.

Πριν από το χτύπημα, είχαν ληφθεί πολλά μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος να πληγούν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, εναέριας επιτήρησης και πρόσθετων πληροφοριών.

Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα της συστηματικής κατάχρησης της μη στρατιωτικής υποδομής από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Οι IDF θα συνεχίσουν να επιχειρούν κατά της Χαμάς για την υπεράσπιση των πολιτών του Ισραήλ».

ekriti.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Τους βρήκαμε!» – Επιστήμονες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν επίσημα την ύπαρξη των εξωγήινων

Τελικά υπάρχουν εξωγήινοι, και εάν ναι, πότε έρχονται; Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έρχεται να…

10 hours ago

Το πολιτικό λάθος που ακούει στο όνομα Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου

Του Γιώργου Λακόπουλου Σημασία δεν είχε τι είπε, αλλά ότι το είπε λίγες ώρες πριν…

14 hours ago

Το σκοτεινό χρήμα κατακλύζει τα ταμεία της εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις

Πριν η Kamala Harris γίνει αντιπρόεδρος, είχε μία σαφή θέση όσον αφορά τις οργανώσεις που…

14 hours ago

Στην κοινή συνεδρίαση υποεπιτροπών της ΚΣ του ΝΑΤΟ η Σέβη Βολουδάκη

Η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΚΣ ΝΑΤΟ, συμμετείχε σήμερα στην κοινή…

16 hours ago

Το Παιδικό Εργαστήρι -Τα Πάνω Κάτω Ήρθαν-, στο Πολύκεντρο Βουκολιών

Ο Δήμος Πλατανιά και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Χανίων διοργανώνουν…

16 hours ago

Ν. Συριγωνάκης: Απαραίτητο να δημιουργηθούν δύο χώροι προσωρινής φιλοξενίας, ένας στη δυτική και ένας στην ανατολική Κρήτη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του το αυξανόμενο πρόβλημα των μεταναστευτικών…

16 hours ago

This website uses cookies.