ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ η Παλαιστίνια ζωγράφος Χέμπα Ζαγκούτ μαζί με τα παιδιά της

Η Χέμπα Ζαγκούτ σκοτώθηκε την Παρασκευή στις 13 Οκτωβρίου, σε επιδρομή στη Γάζα και τον θάνατό της επιβεβαίωση η αδελφή της μέσω ανάρτησης στο Facebook, ενώ σχετική αναφορά έκανε και το παλαιστινιακό έντυπο Arabs48.

Είχε σπουδάσει καλές τέχνες στο πανεπιστήμιο Al-Aqsa της Γάζας και εκπαιδεύτηκε στη γραφιστική. Είχε συγκεντρώσει πολλούς θαυμαστές στα social media για τους «ζωντανούς» πίνακές της με παλαιστινιακά τοπία και ανθρώπους, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζαν οι απεικονίσεις της με σκηνές από τη Γάζα και την Ιερουσαλήμ.

«Προσπάθησα να εκφράσω τα αρνητικά συναισθήματα και τις εντάσεις που συμβαίνουν στη Γάζα», έχει πει για τη δουλειά της σε μια συνέντευξη που κυκλοφόρησε περίπου δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατό της. «Θεωρώ την τέχνη μου ένα μέσο, ώστε να μεταφέρω στον κόσμο ένα μήνυμα για την παλαιστινιακή ταυτότητα».

Η Χέμπα Ζαγκούτ εργαζόταν ως δασκάλα σε δημόσιο σχολείο και στο παρελθόν είχε εργαστεί στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

https://twitter.com/_ZachFoster/status/1712918450337685650?ref_src=twsrc%5Etfw” target=”_blank” rel=”noopener
 

 

Να σημειωθεί πως τουλάχιστον 2.865 Παλαιστίνιοι και 1.400 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από hyperallergic

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σπυριδάκη: «Μια κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, αυτό είναι το μεγαλύτερο δημοκρατικό έλλειμμα που έχουμε»

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ,  Κατερίνα Σπυριδάκη, ενόψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου…

2 mins ago

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές, οι οποίες διενεργήθηκαν στις 09/09/2024. Το…

3 mins ago

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου,…

4 mins ago

Τα φωτοβολταϊκά οδεύουν σε χρονιά ρεκόρ, όχι όμως για την Κρήτη

Στο πρόσφατο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα) ορίστηκαν οι μακροπρόθεσμοι…

8 mins ago

Σφακιά: Κατάληψη στο σχολείο λόγω έλλειψης καθηγητών

Το Γυμνάσιο και Λύκειο Σφακίων βρίσκεται υπό κατάληψη από σήμερα, Παρασκευή, λόγω της οξείας έλλειψης…

17 mins ago

Στ. Αρναουτάκης: 8 δισ. ευρωπαϊκά κονδύλια στην Κρήτη – Τι είπε συνολικά για τα έργα στο νησί

Πληθώρα μικρών και μεγάλων έργων είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε δρομολογούνται για τα επόμενα χρόνια…

20 mins ago

This website uses cookies.