ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Φήμες για παραίτηση Μακρόν και προσφυγή στις κάλπες – Διαψεύδει η προεδρία

Η γαλλική προεδρία διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Figaro, σύμφωνα με τις οποίες ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πρόσφατα το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και ακολούθως να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο.

«Διαψεύδουμε αυτήν την πληροφορία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανέφερε ποτέ την παραίτησή του», επισημαίνει η προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν συμμετείχε ποτέ σε τηλεδιάσκεψη με δωρητές» κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπό της, η Le Figaro έγραψε πως ο Εμανουέλ Μακρόν «κατά τη διάρκεια μιας σύγκλησης ενός πρώτου κύκλου των δωρητών (της προεκλογικής του εκστρατείας) του 2017 στο Λονδίνο», «έδειξε ξεκάθαρα πως είναι έτοιμος, σύμφωνα με την αγαπημένη του έκφραση, να “πάρει το ρίσκο του”».

Στόχος μιας τέτοιας κίνησης: να προκαλέσει πρόωρες προεδρικές εκλογές «τις μετέπειτα εβδομάδες ή μήνες», σύμφωνα με έναν συμμετέχοντα που επικαλείται η εφημερίδα.

«Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσω, καθώς δεν υπάρχει κανένας να αντιμετωπίσω», διαβεβαίωσε ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Το πρώτο διάστημα της θητείας του και δύο χρόνια πριν από τη λήξη της, ο Εμανουέλ Μακρόν είδε τη δημοτικότητά του να μειώνεται.

Κίνημα των κίτρινων γιλέκων, απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, επικρίσεις για τη διαχείριση της κρίσης του νέου κορονοϊού… ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους είδε ακόμη και τον πρωθυπουργό του Εντουάρ Φιλίπ να τον ξεπερνά στις δημοσκοπήσεις.

Επιπλέον, το κόμμα του, η «Δημοκρατία Εμπρός» έχασε στα μέσα Μαΐου την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση μετά την «απόσχιση» ορισμένων βουλευτών.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς το γαλλικό Έθνος στις 21.00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή, για να δώσει έναν απολογισμό της υγειονομικής κρίσης, ενόψει μιας νέας φάσης χαλάρωσης των μέτρων καραντίνας.

Μια δεύτερη προεδρική παρέμβαση ενδέχεται να υπάρξει το διάστημα μεταξύ του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, την 28η Ιουνίου, και της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου, για να παρουσιάσει τα σχέδιά του πριν από τη λήξη της θητείας του το 2022.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μετάλλιο Tιμής στον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Α. Φίλη

Μετάλλιο της τιμής (Medal of Honor) για "Εξαιρετική συμβολή στη διοίκηση της παραγωγής και τον…

6 hours ago

Τομά Πικετί: Η αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνουν οι πολίτες τους οδηγεί στην Ακροδεξιά

Ο 52χρονος καθηγητής και ένας από τους πιο διάσημους οικονομολόγους στον κόσμο μιλάει στα «ΝΕΑ»…

6 hours ago

Έρευνα: Γέλιο, το ισχυρότερο φάρμακο – Τι αλλαγές μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό

Μια σειρά ευεργετικών αλλαγών στον ανθρώπινο οργανισμό πυροδοτούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά συνεχούς γέλιου. Αρχικά ενεργοποιείται…

6 hours ago

Το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας – Εκδήλωση την Τρίτη στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων λειτουργίας του (1984-2024), διοργανώνει επετειακή εκδήλωση εορτασμού…

7 hours ago

Times of Israel: Αλήθειες που δεν γνωρίζουν οι πολίτες στο Ισραήλ

Το επίσημο Ισραήλ έχει δώσει στους Ισραηλινούς όλη την εικόνα και σίγουρα έχει πει λιγότερα από όσα…

7 hours ago

Το σχέδιο του Ισραήλ: Η διάλυση του Ιράν, η δημιουργία του Κουρδιστάν και η Γη της επαγγελίας

Του Ιωάννη Ιντζέ * Λίγο μετά την μαζική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με βαλλιστικούς…

7 hours ago

This website uses cookies.