ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ευχαριστίες Ζελένσκι για το νέο πακέτο στήριξης των 2,7 δισ. ευρώ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι ευχαρίστησε τη Γερμανία για τη στήριξή της κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ σήμερα, στην πρώτη του επίσκεψη στο Βερολίνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι έφτασε στη γερμανική πρωτεύουσα χθες Σάββατο βράδυ από τη Ρώμη όπου συναντήθηκε με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον πάπα Φραγκίσκο. Πέταξε με γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο συνόδευσαν στον γερμανικό εναέριο χώρο πολεμικά αεροσκάφη της Λουφτβάφε.

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή στη σύγχρονη Ιστορία της Ουκρανίας, η Γερμανία περήφανη που είναι μια πραγματική φίλη και ένας αξιόπιστος σύμμαχος», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στο βιβλίο επισκεπτών της γερμανικής προεδρίας. «Μαζί θα κερδίσουμε και θα φέρουμε την ειρήνη πίσω στην Ευρώπη».

Ο Ζελένσκι πρόκειται να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, προτού μεταβεί στο Άαχεν για να παραλάβει το βραβείο Καρλομάγνου.

Η Γερμανία ανακοίνωσε χθες νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,7 δισεκ. ευρώ για το Κίεβο, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Παράλληλα δεσμεύθηκε να στηρίζει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί.

Ο Ζελένσκι έκανε λόγο για ένα «ισχυρό πακέτο» σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία άφησε να εννοηθεί ότι με τους Γερμανούς αξιωματούχους θα συζητήσει για την παροχή όπλων στη χώρα του, περιλαμβανομένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, όπως και για την υποψηφιότητά της να ενταχθεί στην ΕΕ αλλά και για θέματα ασφαλείας.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απάντηση της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κισσάμου στις “σκέψεις για την Κίσσαμο” της Δημοτικής Συμβούλου Ελένης Τσατσαρωνάκης

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κισσάμου απαντά σε ανάρτηση…

4 mins ago

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη Nestle για μολυσμένες πίτσες από τις οποίες πιθανόν να πέθαναν δύο παιδιά

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στη γαλλική θυγατρική της Nestle η οποία κατηγορείται για μια υπόθεση που αφορούσε…

11 mins ago

Δίκη Καραϊβάζ: “Δείτε τη φωτογραφία των δολοφόνων, δείτε κι εμάς”

Συνεχίστηκε την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου…

11 mins ago

Βίαιες επιθέσεις κατά υποψηφίων συγκλονίζουν τη Γαλλία, λίγο πριν τις εκλογές

Σύννεφο οργής, τρόμου και ανησυχίας σκεπάζει τη Γαλλία ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών της Κυριακής.…

12 mins ago

Μετά το διεθνές κράξιμο η Κεραμέως λέει: Δεν είναι 6ήμερη εργασία… απλά δίνεται η δυνατότητα για μία ημέρα επιπλέον εργασίας

Ενώ η τετραήμερη εργασία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Ευρώπη και σε ορισμένες αμερικανικές εταιρείες, η…

19 mins ago

Επίσημο “ναι” της Κομισιόν στην πρωτοβουλία Μητσοτάκη για τις πολυεθνικές

Απολύτως θετική είναι η απάντηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην…

3 hours ago

This website uses cookies.