Γεύσεις Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Άρωμα και γεύσεις Ελλάδας θα πλημμυρίσει  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις  19 -23 Μαρτίου στο πλαίσιο της έκθεσης  που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας  κας Ρόδης Κράτσα με θέμα «Γεύσεις από Ελλάδα. Εξερευνώντας τη δυναμική των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σημασία τους για τον τουρισμό».

Στην  έκθεση που πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τις Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια της χώρας μας, ευρωβουλευτές, στελέχη του κοινοβουλίου και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν προϊόντα από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας αλλά  και να γευτούν ξεχωριστές  γεύσεις της πατρίδας μας.

Η Περιφέρεια Κρήτης θα εκπροσωπηθεί με κρασί, ελαιόλαδο, παξιμάδια, τυριά.

«Στόχος της έκθεσης είναι να προβληθούν τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και  να αναδειχθούν τα  συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας ευρύτερα. Σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, να συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιοτική και ανταγωνιστική εικόνα της παραγωγής μας και να γίνουν πόλος έλξης για την εστίαση και τον τουρισμό», τονίζει η κα Κράτσα και προσθέτει:

«Η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων, των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό σε κάθε περιφέρεια, η ανάπτυξη προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας αλλά και η συνολική προώθηση, προβολή και διανομή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό πρέπει να αποτελέσουν τις προτεραιότητες  των νέων επιχειρηματικών στρατηγικών».

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραστούν εκπρόσωποι από τις ελληνικές περιφέρειες ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Επίτροπος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Αntonio Tajani, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Παύλος Αλιβιζάτος καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και γεωργός-παραγωγός στο επάγγελμα κ. Joseph Daul.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αν ο Δήμαρχος Χανίων έπαιζε στον “Εκατομμυριούχο”… Πώς σχολίασε ο Σημανδηράκης το χιουμοριστικό κολάζ για την ταλαιπωρία των Χανιωτών

Μόλις άρχισαν να μειώνονται οι τουρίστες άρχισαν τα έργα στα Χανιά και μαζί, συνεχίζεται η…

5 hours ago

Παύλος Πολάκης: Να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και της ευθύνης μας

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και…

5 hours ago

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

7 hours ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

9 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

9 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

9 hours ago

This website uses cookies.