ΤΟΠΙΚΑ

“Απαγορεύεται να διαμαρτύρεσαι ειρηνικά”: 4 αστυνομικοί απαγόρευσαν σε Χανιώτισσα να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά έξω από τη Βουλή για το νομοσχέδιο για το περιβάλλον | Βίντεο

Συνωστισμό του… ενός μάλλον ανακάλυψε η αστυνομία η οποία θεώρησε κρίσιμο να επέμβει σε ειρηνική διαμαρτυρία ακτιβίστριας έξω από τη Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον.

Η ακτιβίστρια με καταγωγή από τα Χανιά φαίνεται πως πρόσβαλλε τις αρχές επειδή ντύθηκε …δέντρο και ήταν ξυπόλητη ενώ ήταν απειλητική επειδή στο πλακάτ που κρατούσε και που απευθυνόταν προς την κυβέρνηση, έγραφε:

“Το τελευταίο δέντρο, κρατήστε το για να κρεμαστείτε”.

Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στο youtube με τον χαρακτηριστικό τίτλο “η ειρηνική διαμαρτυρία ενός δέντρου”, η νεαρή ακριβίστρια βρίσκεται περικυκλωμένη από 4 (!) αστυνομικούς που προφανώς όλοι έπρεπε να επέμβουν για να μπορέσουν να ελέγξουν μία λεπτοκαμμωμένη γυναίκα ντυμμένη ως δέντρο.

Σε ερώτηση γυναίκας που βρισκόταν στο σημείο γιατί την διώχνουν, αστυνομικός έσπευσε να της απαντήσει:

“Την γνωρίζετε την κυρία; Εδώ γιατί ήρθατε;”

Σε νέα ερώτηση “γιατί η κοπέλα δε μπορεί να σταθεί εκεί;” ο αστυνομικός της απάντησε ότι “το μήνυμά της είναι αρκετά απειλητικό” για να ακουστεί ένας άλλος αστυνομικός να λέει “κυρία θα πάτε στο αυτόφωρο χωρίς λόγο και αιτία. Θα πάτε στον εισαγγελέα”.

Στο τέλος της επιτράπηκε να σταθεί λίγο σε απόσταση 500 μέτρων από τη Βουλή (πιο κοντά θα γινόταν …απειλητική) ώστε η γυναίκα που βρισκόταν εκεί να τραβήξει σε βίντεο ένα σύντομο μήνυμά της.

Είπε η ακτιβίστρια:

“Δεν έχω προσβάλλει κανένα και θέλουν να με πάνε στο τμήμα για προσαγωγή, για αυτόφωρο, επειδή είναι απειλητικό το σύνθημά μου, επειδή είμαι ξυπόλητη και επειδή δείχνω απείθεια κατά της αρχής”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι είναι νόμιμο να καταπατείς το περιβάλλον και να δημιουργείς νόμους για την υπεράσπιση της καταπάτησης και είναι παράνομη η διαμαρτυρία ενάντια στην καταπάτηση.

“Απαγορεύεται να διαμαρτύρεσαι ειρηνικά”, κατέληξε, ενώ οδηγήθηκε στο αστυνομικό όχημα.

Δείτε το βίντεο:

"google ad"

Να σημειώσουμε ότι η ακτιβίστρια τελικώς μετά την εξακρίβωση αφέθηκε ελεύθερη.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.…

15 hours ago

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά και ο κάμπος τους, με δεκάδες…

15 hours ago

Νοσοκομεία: Νέες επιβαρύνσεις για ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς – Οι παγίδες στις δημόσιες δομές

Nέες επιβαρύνσεις περιμένουν τους Έλληνες ασθενείς μέσα στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη ρύθμιση του υπουργού Υγείας Άδωνι…

15 hours ago

Το Διεθνές Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Νικαράγουας για κυρώσεις κατά της Γερμανίας επειδή στέλνει όπλα στο Ισραήλ

Το Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτερο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ, απέρριψε σήμερα το αίτημα που είχε…

15 hours ago

Κορωνοϊός: Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιό της μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Η εταιρεία AstraZeneca παραδέχτηκε για πρώτη φορά σε δικαστικά έγγραφα ότι το εμβόλιό της για…

15 hours ago

«Θύελλα» με Βαρτζόπουλο: Αποπομπή του ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, κάλυψη με… αστερίσκους από την κυβέρνηση

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, σχετικά με τις γυναικοκτονίες (στις οποίες έδωσε… βιολογικό τόνο). Σύσσωμη η…

15 hours ago

This website uses cookies.