Categories: ΘΕΣΕΙΣ

“Για να μη ξεχνιώμαστε …” , την ώρα που συζητάμε για τις “ομοιότητες του Ναζιστικού με τον Σταλινικό ολοκληρωτισμό” κυβερνά ο “Καπιταλιστικός Ολοκληρωτισμός της Αγοράς”

Ανάμεσα στην ανιστόρητη «συγκριτική συζἠτηση» περί ομοιόητας των φαινομένων ναζιστικού και «κομμουνιστικού»/σταλινικού ολοκληρωτισμού , δεν πρέπει να μας διαφεύγειή πραγματικότητα : ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ» ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΙΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ( εξ /αυτού του γεγονότος προκύπτει και σκοπιμότητα της συζήτησης και της κάθε «φιέστας» που διαργανώνουν οι «θεσμοί» της Ε.Ε.)

“Για να μη ξεχνιώμαστε …” , την ώρα που συζητάμε για τις “ομοιότητες του Ναζιστικού με τον Σταλινικό ολοκληρωτισμό” ότι αυτή τη στιγμή κυβερνά ο “Καπιταλιστικός Ολοκληρωτισμός της Αγοράς” που αναιρεί όλες τις κατακτήσεις της ανθρωπότητας , κυρίως της “παλαιάς Ευρώπης” του 18ου – 20ου αιώνα , επιστρέφοντας στο σκοταδισμό , στους διαρκείς Αποικιακούς – ιμπεριαλιστικούς πολέμους , στη πλήρη “διαθεσιμότητα” και “ανταγωνιστικότητα” των εργαζομένων, Δηλαδή στους “νόμους της ζούγκλας” , στον ελεγχόμενο “διαφανή άνθρωπο”, μέσω του διαδικτύου , των τηλεπικοινωνιών & των … “SMARTPHONES” !

Γράφει ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος *

Καταργώντας την συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια του “προσωπικού απορρήτου και της ελεύθερης – ανεξάρτητης διαμόρφωσης της προσωπικότητας” και οδηγώντας στον “αυτολογκρινόμενο ανασφαλή άνθρωπο” ( που γνωρίζει πως τον παρακολουθούν από παντού και γι΄ αυτό αυτο-ευνουχίζεται καθημερινά), στον παραδομένο στις “υπέρτατες και …ανυπέρβλητες” οικονομικές & πολιτικές εξουσίες και σε λεγόμενες “πνευματικές ελιτ – ειδημόνων”.

Επιβάλλοντας με κίνητρο τους νόμους του κέρδους και της αγοράς τη πλήρη “εμπορευματοποίηση των παιδιών , της γυναίκας και των ανθρώπων γενικότερα” , προβάλλοντας παράλληλα “συμψηφιστικά” για όλες αυτές τις απώλειες της προσωπικότητας και των πολιτικών συμμετοχικών δικαιωμάτων, τη κάλπικη σημαία των “ατομικών δικαιωμάτων” και του “μοναχικού λύκου – ανθρώπου” ( που θα τα πετύχει όλα με “innovation” απόψεις και ανακαλύψεις ) , ο οποίος «πρέπει» να παλεύει την “καταπιεστική κοινωνία” που δεν δεν αναγνωρίζει το «εγώ» και τον υποκειμενισμό του και όχι τη καθημερινή στείρωση , εμπορευματοποίηση – “αντικειμενοποίηση” του από τους έχοντες κατέχοντες την οικονομική και πολιτική εξουσία , μέσω των ελεγχόμενων από ιδιωτικά – “Idiots” – συμφέροντα “μίντια” , τη “βιομηχανία του θεάματος” , τις “διαφημιστικές εταιρείες – βιομηχανίες” και βέβαια τις “εταιρείες δημοσκοπήσεων”( διάβαζε “ανασκολόπισης” της κοινής γνώμης ώστε να είναι “κοινότατη” και κυρίως προβλέψιμη “γνώμη”) και … “επιστημονικών” , επί χρήμασι , “σφυγομετρήσεων”. Αυτός είναι ο σύγχρονος Ολοκληρωτισμός , η πλήρης λοβοτομή των ανθρώπων.

Μέσω της φαντασμογορίας του δυνατού και παραλυτικού για το νευρικό σύστημα ηλεκτρονικού ήχου , του “φωτός” των εκτυφλωτικών – πολύχρωμων “λέιζερ” και των αποπνικτικών «καπνογόνων» , του εντυπωσιαμού και του “αισθησιασμού” ΚΑΙ παραπλανητικών “συγκινησιακών φορτίσεων» με το μαστίγωμα από καθημερινά συμβάντα με τα οποία παγώνουν κάθε αντικειμενική κρίση , προκαλώντας συναισθήματα «ενοχής και συνευθύνης» με αντιδράσεις του τύπου «αχ το καημένο το παιδί», «αχ τη καημένη τη γυναίκα», «αχ τον καημένο πρόσφυγα», χωρίς να επιτρέπεπουν καμία εξέταση των αιτιών που προκαλούν τα φαινόμενα αυτά, αλλά μόνο αυτό της «συνενοχής» ολονών μας και όχι αυτών για των οποίων τα συμφέροντα δημιουργούνται και υποκινούνται αυτές οι άδικες συνθήκες.

Η εκμετάλλευση των πιο πηγαίων συναισθημάτων αγνών , απροβλημάτιστων , «απονήρευτων» και στις περισσότερες περιπτώσεις «απολιτικοποίητωνανθρώπων» είναι ο πολιορκητικός κριός του συστήματος για την ουδετεροποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων που με τη δυστυχία των άλλων ξεχνούν τη δική τους δυστυχία και τα δικά τους αδιέξοδα.. Και δεν τους επιτρέπεται να πούν και να κρίνουν τίποτα άλλο , πέρα απο τα να εκφράσουν την «αλληλεγγύη τους» στους αδικημένους, χωρίς να θίξουν καμία πολιτική και τα συμφέροντα εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που παράγουν , αναπαράγουν και προάγουν την αξαθλίωση, την ανισότητα και τις διακρίσεις, τις ευθύνες όμως πρέπει ν΄αναλάβουν και να μοιραστούν όλοι οι «καλοί άνθρωποι με συναισθήματα»

Βέβαια όλα αυτά με «δικαίωμα πολυφωνίας» και “ελεύθερων” εκλογών & επιλογών, όπως αυτή τη “πολυφωνία & διαφορετικότητα” που συναντάμε όταν κάνουμε “ελεύθερο” – tv zapping – ανάμεσα σε ένα βούρκο με εκατό “διαφορετικά” είδη κοπράνων ( καναλιών ).

* δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων (προς το Δημόσιο) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ), όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τριπλάσιες από τον μέσο όρο 14 ετών, οι εκτάσεις που κάηκαν έως τώρα τον Ιούνιο

Καταστροφικές ήταν, έως τώρα οι συνέπειες του καυτού Ιούνιου που διανύουμε, καθώς -χωρίς να έχει…

11 hours ago

Ξεσπά η μητέρα της Έμμας για την παράσυρση κι εγκατάλειψη 17χρονης – «Έχουμε πιάσει πάτο»

Σοκαριστικές είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η παράσυρση της 17χρονης στην Λεωφόρο…

11 hours ago

Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Αν θες να δοκιμάσεις έναν άνθρωπο, δώσε του εξουσία – Δεν μετανιώνω που παραιτήθηκα»

Στην τελετή αποφοίτησης του Koc University στην Κωνσταντινούπολη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία και της…

11 hours ago

Φωτιά στην Παχιά Άμμο της Παλαιόχωρας

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική από φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα στην Παλαιόχωρα, την ώρα…

11 hours ago

Κρήτη: Ξεπέρασαν τα 100 χλμ την ώρα οι ριπές του ανέμου

Τα 105 km/h  έφθασαν οι ριπές των θυελλωδών βοριάδων το Σάββατο 29.06.24 στον Πλακιά Ρεθύμνου, σύμφωνα…

11 hours ago

Ράπτη: Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στη δράση του Προγράμματος «Ερευνώ – Καινοτομώ»

"Η Κρήτη πρωταγωνιστεί, με μεγάλη απορρόφηση πόρων, στη δράση του Προγράμματος «Ερευνώ - Καινοτομώ». Αυτό…

12 hours ago

This website uses cookies.