ΘΕΣΕΙΣ

Για τα δίκαια της πατρίδας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σπύρος Καλαϊτζαντωνάκης

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ

Απευθυνόμενος στις Ελληνίδες και στους Έλληνες πολίτες, που καλούνται να δώσουν εντολή εκπροσώπησης της χώρας μας στην Ευρωβουλή, θα ήθελα να απευθύνω ένα μήνυμα ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ, τονίζοντας πως δεν είμαι πολιτικός αλλά ένας απλός, καθημερινός πολίτης με κάποια εμπειρία στην πολιτική, καθώς υπήρξα πάντα ενεργός στα κοινά, αν και ποτέ υποψήφιος. Εκφράζοντας τις κοινές με όλες και όλους σας ανησυχίες για το μέλλον της πατρίδας μας και της Ορθοδοξίας, αποφάσισα να αντισταθώ με τις δικές μου δυνάμεις στη σήψη και τη διαφθορά που μαστίζει τον τόπο μας και καταστρέφει το μέλλον των παιδιών μας.

Συχνά τίθεται το ερώτημα αν η ΝΙΚΗ συντάσσεται ή όχι με την Ευρώπη. Το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό για να απαντηθεί με ένα ναι ή ένα όχι. Καταρχάς τίθεται το ερώτημα: η Ευρώπη είναι αυτή με την οποία στο παρελθόν η πλειονότητα των πολιτικών σχηματισμών συναίνεσε σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό; Δεύτερο και σημαντικότερο: αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση ονειρεύτηκαν όσοι την δημιούργησαν και πολύ περισσότερο όσοι πίστεψαν και αγωνίστηκαν στη συνέχεια γι’ αυτήν;

Η Ευρώπη χρειάζεται να επαναπροσδιορίσει τη στοχοθεσία της και από μια Ευρώπη ιθυνόντων, που λειτουργούν κατά το δοκούν, επιβάλλεται να επανέλθει σε αρχές δημοκρατικές και να κινηθεί προς έναν ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, για να έχει και τη στήριξη των εθνών και των κοινωνιών που την απαρτίζουν, σεβόμενη τα ιδιαίτερα εθνοτικά χαρακτηριστικά τους.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, τόσο της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας όσο και της ευρωπαϊκής, με ένα έλλειμμα δημοκρατίας που διευρύνεται με γεωμετρική πρόοδο. Τα ζητήματα προσωπικής ελευθερίας και έκφρασης έχουν περιοριστεί, ενώ ένας μονομερής δικαιωματισμός αναφύεται  προς τις κατευθύνσεις που αποφασίζει μια μειοψηφία θεσμικών προσώπων, που συχνά δεν απολαμβάνουν καμίας δημοκρατικής κατοχύρωσης, κοινώς δεν έχουν καμία λαϊκή εντολή ή την έχουν απολέσει.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αγωνίζομαι για τα συμφέροντα της πατρίδας μας αλλά και το δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να έχει τις ευκαιρίες, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια που του αξίζουν. Αγωνίζομαι για τα δίκαια του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας που βάλλονται ποικιλοτρόπως, όσο ποτέ άλλοτε. Αγαπούμε και σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους, αλλά δε θα δεχτούμε την υποβάθμιση του Έλληνα και του Χριστιανού έναντι άλλων εθνοτήτων ή δογμάτων στην ίδια μας τη χώρα, που το πολιτικό σύστημα την ξεπουλά τμηματικά, με την ανοχή ή και τη βοήθεια της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η υποψηφιότητά μου με το ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ έρχεται σε μια εποχή που το παράλογο θεωρείται λογικό και το λογικό παράλογο και διακυβεύονται ζητήματα όπως η εθνική κυριαρχία, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η αξιοποίηση του αγροτικού και ορυκτού πλούτου της χώρας μας, η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος… Η καταπάτηση των ιερών και των οσίων του γένους μας, ο οικονομικός στραγγαλισμός της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας, η καταστρατήγηση εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων, η παραχάραξη της ιστορίας μας αποδεικνύουν την ενδοτική και προδοτική πολιτική κυβερνώντων και αντιπολιτευομένων, που με αμοιβαιότητα αλληλοκαλύπτονται.

Με γνώμονα λοιπόν τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα στη χάραξη της ευρωπαϊκής πολιτικής, με τον πολιτισμό και τον σεβασμό να κυριαρχεί στις αποφάσεις της και να μεταλαμπαδεύεται στα μέλη της, πιστός στο ελληνορθόδοξο ιδεώδες, θα υπηρετήσω μέσω του ευρωψηφοδελτίου της ΝΙΚΗΣ τα δίκαια της πατρίδας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον Πλατανιά. Η Ναταλία και ο Βαγγέλης…

15 hours ago

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα επηρεάζουν και τις συνθήκες στέγασης, ειδικά…

16 hours ago

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει η κυβέρνηση με το "μενού" να…

16 hours ago

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος. Το άρθρο τους "Zopounidis, C. ,…

16 hours ago

Έρχεται για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Με ένα φαντασμαγορικό δρώμενο που θα διεξαχθεί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων την Τρίτη 18 Ιουνίου…

16 hours ago

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Το 41% υποχωρεί από το προσκήνιο, προσοχή στην καθημερινή συμπεριφορά

Μετά από τον – όχι και τόσο ευρύ, όσο αρχικά είχε φανεί ότι θα είναι…

16 hours ago

This website uses cookies.