Για τα προνοιακά ιδρύματα του ν. Χανίων κατέθεσε ερώτηση η Ευαγγελία Κουρουπάκη

Ερώτηση προς τους Υπουργούς ΥΓΕΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κατέθεσε η βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Κουρουπάκη με θέμα: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ» στην οποία αναλυτικά αναφέρει:

Η οικονομική κρίση και η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε κρίση την κοινωνική πολιτική. Η πολιτική μας απέναντι στις ευάλωτες ομάδες είναι αυτή που θα χαρακτηρίσει τελικά την ταυτότητα του έργου μας. Μέσα σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικής προσαρμογής δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ευθύνη μας να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας για όλες τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες που βιώνουν ακόμα πιο έντονα από τους υπόλοιπους πολίτες τη δύσκολη πραγματικότητα.

Στο Νομό Χανίων 3 φορείς προνοιακής φροντίδας παιδιών και νέων με αναπηρία αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Παράρτημα Χανίων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) δεν έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει όλα τα παιδιά του Νομού που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες της λόγω έλλειψης πόρων. Τους τελευταίους μήνες υπάρχουν περισσότερα από 20 παιδιά σε λίστα αναμονής. Η ΕΛΕΠΑΠ στηρίζεται σε δωρεές και χορηγίες της τοπικής κοινωνίας που αυτή την περίοδο αδυνατεί να συνδράμει όσο απαιτείται και γι’ αυτό το κράτος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αυξήσει τη χρηματοδότηση της ΕΛΕΠΑΠ που στην ουσία καλύπτει το κενό της πολιτείας στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

Επίσης, το Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας-Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία (ΚΗΦΑΜΕΑ) των Χανίων δεν λαμβάνει από το ΙΚΑ τα νοσήλια που δικαιούται για τα παιδιά που φιλοξενεί για τις ημέρες των εορτών και τις αργίες.

Τέλος, το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης με έδρα τα Χανιά στερείται προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, στο Τμήμα παιδικής Μέριμνας υπάρχουν 3 κενές θέσεις παιδαγωγών και στο Τμήμα ΑΜΕΑ 4 κενές θέσεις διοικητικού προσωπικού, 10 κενές θέσεις επιστημονικού προσωπικού και 21 κενές θέσεις τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού. Επίσης, πρόβλημα εντοπίζεται στο Οικοτροφείο του Κέντρου όπου από τις 8 οργανικές θέσεις συνοδών είναι καλυμμένη μόνο η 1 . Εδώ να προσθέσω ότι το 2010 συνταξιοδοτήθηκαν 5 υπάλληλοι και προβλέπεται να αποχωρήσουν συνολικά 4 μέχρι το τέλος του 2011, κανένα, όμως από αυτά τα κενά δεν έχει καλυφθεί ούτε και υπάρχει ενημέρωση για κάλυψη στο άμεσο μέλλον μέσω πρόσληψης ή μετάταξης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Παρουσία και …απουσίες με νόημα (;) στην ομιλία Ανδρουλάκη στα Χανιά

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε την Κυριακή στα…

7 mins ago

Μαρία Καρυστιανού για συναυλία για τα Τέμπη: «Κρίμα που αμαυρώνεται από ανθρώπους με ίδιο πόνο»

Θέση για τη συναυλία για τα Τέμπη, που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου πήρε,…

10 mins ago

Με μια μεγάλη γιορτή στο κέντρο του Ενετικού Λιμανιού ολοκληρώθηκε o 3ος χρόνος της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων | Φωτός

Με μια μεγάλη γιορτή, τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και την παρουσία εκπροσώπων από διάφορους φορείς…

2 hours ago

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών…

2 hours ago

Οι Εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής Χανίων διαμαρτύρονται για παράνομες μεταθέσεις και υποβάθμιση της εκπαίδευσης

Οι εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής του νομού Χανίων εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την Διεύθυνση…

2 hours ago

Καταγγέλουν αυθαίρετη κοπή αλμυρικιών και καλαμιών | Φωτός

Για αυθαίρετη κοπή αλμυρικιών και καλαμιών μπαμπού στην περιοχή του λιμανιού μιλούν οι Ενεργοί Πολίτες…

2 hours ago

This website uses cookies.