Για την τέταρτη παγχανιώτικη συνέλευση απέναντι στο χαράτσια

Πραγματοποιήθηκε προχθές 18-07-12, η τέταρτη Πανχανιώτικη Συνέλευση ενάντια στα Χαράτσια, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Την συνδιοργάνωσαν 23 φορείς και συλλογικότητες και παρέστησαν τόσο εκπρόσωποι αυτών των φορέων, όσο και απλοί συμπολίτες μας. Παρόλο που η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη, διατυπώθηκαν γόνιμες απόψεις. Σταχυολογούμε μερικές από αυτές:

  • Να γίνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της μείωσης μισθών και συντάξεων, με σκοπό να εκδικασθεί η αγωγή σε δικαστήριο των Χανίων
  • Να προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας σε οικονομικές υπηρεσίες, σε ένδειξη αγανάκτησης για τα συνεχιζόμενα χαράτσια που εξαντλούν οικονομικά όλο και μεγαλύτερα κομμάτια πληθυσμού
  • Να δημιουργηθεί ομάδας υποστήριξης σε συμπολίτες μας, που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια και η ΔΕΗ τους κόβει το ρεύμα
  • Να φτιαχτεί μητρώο ανέργων με σκοπό να απασχολούνται οικειοθελώς σε καλλιέργεια αγρών, δημιουργία χειροτεχνημάτων κ.α.
  • Να γίνει προσπάθεια για κοινή δράση φορέων και συλλογικοτήτων, για αποτελεσματικότερη προβολή των αιτημάτων μας και υποστήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.

Τετραμελής επιτροπή αποτελούμενη από δύο συμπολίτες μας και δύο εκπρόσωπους συλλογικοτήτων, ανέλαβε την επεξεργασία αυτών των προτάσεων, οι οποίες και θα δοθούν στη δημοσιότητα σε σύντομο διάστημα.

Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο και για να απαλύνουμε τις συνέπειες της κρίσης σε ανθρώπους που δεν την προκάλεσαν, αλλά ούτε και την επιθυμούν.

Κίνηση Πολιτών Χανίων ενάντια στα Χαράτσια.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θρίλερ στις ΗΠΑ: «Δεν μπλοφάρει ο Πούτιν» – Οι μυστικές υπηρεσίες πιέζουν Μπάιντεν για «άκυρο» στον Ζελένσκι

Μετά την «κόκκινη γραμμή» που χάραξε ο Πούτιν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους…

4 hours ago

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, ως προς τα συμπεράσματα που…

5 hours ago

Κρήτη: Οι εκτιμήσεις για τις τιμές ελαιολάδου και τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Την εκτίμηση ότι η τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο την νέα ελαιοκομική περίοδο στην Κρήτη, που…

5 hours ago

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές άλλων…

5 hours ago

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Φροντίδας Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων…

5 hours ago

Κρήτη: Άγνωστοι πυροβόλησαν παγώνι στην Κνωσό

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ που κλήθηκαν…

6 hours ago

This website uses cookies.