ΕΛΛΑΔΑ

Για 29 χρόνια στη φυλακή ο δικηγόρος που βίαζε τα εγγόνια του

Ποινή κάθειρξης 29 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας στον 74χρονο πρώην δικηγόρο για τον βιασμό των δύο εγγονών του, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή.

Για την υπόθεση, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2018, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη Λαμία διατήρησε την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα από το ΜΟΔ Άμφισσας στον 74χρονο για τον βιασμό των δύο εγγονών του, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Από τα 29 έτη, εκτιτέα ποινή είναι τα 20, με τον καταδικασμένο να επιστρέφει και πάλι στις Φυλακές Γρεβενών.

Επιμένει ότι είναι αθώος

Όπως και στη δίκη σε πρώτο βαθμό, ο 74χρονος πρώην δικηγόρος υποστήριξε ότι είναι αθώος και επικαλέστηκε το στοιχείο ότι δεν βρέθηκε δικό του DNA στα παιδιά.

Από την άλλη – σημειώνει το lamiareport.gr – τόσο οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, όσο και οι πραγματογνωμοσύνες ψυχολόγων και η ιατροδικαστική έκθεση, πιστοποίησαν τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

Σε αυτά που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα ξεχωρίζουν οι περιγραφές για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 9 ετών.

Οι δασκάλες μάλιστα κατέθεσαν ότι η μικρή παραπονιόταν πως έχει φαγούρα στο ευαίσθητο σημείο, αλλά και σε όλο της το κορμάκι.

Τον Μάιο του 2018, μία δασκάλα έκανε ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ ο διευθυντής του σχολείου προχώρησε κι ο ίδιος σε καταγγελία στην Εισαγγελία Λαμίας από όπου ξεκίνησε η έρευνα.

Πού βρίσκονται σήμερα τα δύο παιδάκια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiareport.gr, το κοριτσάκι σήμερα βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια, ενώ το αγοράκι, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, φιλοξενείται σε δομή εκτός Φθιώτιδας.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο ΟΗΕ ζήτησε έρευνα για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα – Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία

Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις…

10 hours ago

Στον «γάμο της χρονιάς», του εφοπλιστή Αντώνη Ξυλά ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μακμπέθ

Το «παρών» και μάλιστα ντυμένοι με σμόκιν, όπως ταιριάζει στην περίσταση, έδωσαν ο Στέφανος Κασσελάκης με τον…

10 hours ago

Συγκινεί η Μαρία Τζομπανάκη για τη γιορτή της μητέρας

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Μαρία Τζομπανάκη με αφορμή τη γιορτή της μητέρας  με μία κοινή φωτογραφία που…

10 hours ago

Μυλοπόταμος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Η σορός ενός άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε το Σάββατο (11/5), στη θαλάσσια περιοχή…

10 hours ago

Ο χαμένος πρόγονος των σύγχρονων λαχανικών είναι… Κρητικός!

Της Κατερίνας Μυλωνά Είναι ένας ακόμα λόγος να λέμε- εμείς οι Κρητικοί- ότι από εδώ…

10 hours ago

Τα ξενοδοχειακά deals στην Ελλάδα – Ποιες συμφωνίες έγιναν στην Κρήτη

Προσελκύοντας σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις το τελευταίο μεγάλο διάστημα, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε “μαγνήτη” για επενδυτές ξενοδοχείων, όπως…

10 hours ago

This website uses cookies.