ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή θαλάσσιας χελώνας στον Σταυρό

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού (S.E.A)- με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας και την έναρξη της περιόδου ωοτοκίας των θαλασσίων χελωνών-διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου στις 16:00 μμ περιβαλλοντική δράση στην Παχιά Άμμο στον Σταυρό Ακρωτηρίου με τίτλο «Γιορτή θαλάσσιας χελώνας».

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Βρεφονηπιακό σταθμό Κοιν.Σ.Επ  Σύγχρονη Αγωγή. Οι μικρές μας φίλες και φίλοι με τη βοήθεια των δασκάλων τους ετοιμάζουν υπέροχες χειροποίητες κατασκευές τις οποίες θα εκθέσουν σε χώρο κοντά στην παραλία. Ακροβάτες της κολεκτίβας οραματιστών Daedalus Academy θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους σε ένα μοναδικό υπέρ-θέαμα.

Φίλες και φίλοι της περιοχής και τοπικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν κέρασμα με γλυκά από διάφορες χώρες του κόσμου. Εκπρόσωπος του ΑΡΧΕΛΩΝ, του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, θα πραγματοποιήσει ενημέρωση για τον κύκλο ζωής, την ωοτοκία και τους κινδύνους που απειλούν την θαλάσσια χελώνα, ενώ μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού (S.E.A) θα μιλήσουν για τη σημασία των Λιβαδιών Ποσειδωνίας που βρίσκονται στο βυθό.

Θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση για τον αγώνα για την αλλαγή χωροθέτησης του αντλιοστασίου λυμάτων Α44 που κατασκευάζεται στην Παχιά Άμμο αλλά και για άλλα περιβαλλοντικά θέματα στα Χανιά από εκπροσώπους κινημάτων πολιτών.

Παράλληλα θα γίνει προετοιμασία των παραλιών για την ωοτοκία των θαλασσίων χελωνών με την τοποθέτηση ξύλινων πινακίδων στα σημεία στα οποία συνήθως φτιάχνουν τις φωλιές και καθαρισμός των παραλιών εάν χρειαστεί.

Η δράση θα ολοκληρωθεί με  μουσικό περίπατο, ο οποίος θα  ξεκινήσει από την Παχιά Άμμο και θα καταλήξει στην κεντρική παραλία του Σταυρού (Ζορμπάς), με στόχο να καλωσορίσουμε τις θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta  που μας κάνουν την τιμή να γεννούν στις παραλίες του Σταυρού.

Σημείο συνάντησης: https://maps.app.goo.gl/vrtoxEbeET1f9bbg9

Πρόγραμμα

16:00-17:00 Ακροβατικά, έκθεση χειροτεχνιών,  κέρασμα

17:00-18:00 Περιβαλλοντική ενημέρωση

18:00-20:00 Μουσικός περίπατος και προετοιμασία της παραλίας

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χωρίς νερό οι κάτοικοι του κτήματος “Νέα Γη” της Κάινας επειδή… δεν έχει τουρίστες;

Σε μία σημαντική καταγγελια προχωρούν κάτοικοι του κτήματος "Νέα Γη" στην Κάινα Αποκορώνου. Σύμφωνα με…

10 hours ago

Πένθος στον εμπορικό κόσμο των Χανίων για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η συλληπήρια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων – Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ., Θλίψη στον…

10 hours ago

Συλλυπητήρια ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύντροφο Νίκο Καρακίτσο…

10 hours ago

SYN.KA: Ανανεωμένο κατάστημα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου!

Τα εγκαίνια του καταστήματος θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουνίου Η αλυσίδα super market SYN.KA συνεχίζει…

10 hours ago

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 επιβάτες της θαλαμηγού – Κατασχέθηκε το σκάφος

Συνελήφθησαν 13 επιβάτες της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα το…

10 hours ago

Ποδηλάτρεις: Ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω για τα πάρκινγκ στα Χανιά

Κριτική ασκεί η συλλογικότητα "Ποδηλάτρεις" σχετικά με τις κινήσεις του Δήμου Χανίων για την αντιμετώπιση…

11 hours ago

This website uses cookies.