Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Γκέι ο τζιχαντιστής του Ορλάντο;

Πληροφορίες πως ο Ομάρ Ματίν, δράστης της επίθεση στο gay club «Pulse», ήταν ομοφυλόφιλος, δημοσιεύουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες δημιουργούνται νέα δεδομένα για την υπόθεση καθώς ο δράστης είχε παρουσιαστεί αρχικά ως τζιχαντιστής. Το Ισλαμικό Κράτος έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης και μάλιστα δύο φορές.

Ωστόσο τη Δευτέρα οι αμερικανικές αρχές ανέφεραν πως βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων δεν διαφαίνεται εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους στην επίθεση του Ορλάντο.  «Δεν υπάρχουν – μέχρι στιγμής – σαφή στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι ο δράστης της σφαγής στο Ορλάντο καθοδηγήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που έκανε λόγο για ενδεχόμενο «εγχώριου εξτρεμισμού».

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν δηλώσεις μαρτύρων που βεβαιώνουν πως ο δράστης της επίθεσης στο Ορλάντο, της φονικότερης επίθεσης από ένα δράστη στην ιστορία των ΗΠΑ, ήταν θαμώνας του gay club «Pulse» και ήταν μάλιστα γνωστός για την επιθετικότητά του, η οποία πολλές φορές συνδεόταν με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Άλλος θαμώνας του «Pulse» ανέφερε πως ο Ομάρ Ματίν χρησιμοποιούσε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Jack’d, που απευθύνεται στην ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Ακόμη δημοσιεύεται η μαρτυρία ενός συμμαθητή του στην αστυνομική ακαδημία του Indian River Community College, ο οποίος βεβαιώνει ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ο Μαρτίν του είχε κάνει ερωτικές προτάσεις.

Ότι ο δράστης ήταν ομοφυλόφιλος υποστήριξε και η πρώην σύζυγός του η 29χρονη Σιτόρα Γιουσούφι. Μιλώντας στο CNN, η Σιτόρα Γιουσούφι δήλωσε ότι ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο ήταν ψυχολογικά διαταραγμένος και είχε βίαιη συμπεριφορά.

Αν οι μαρτυρίες ευσταθούν, τότε οι αρχές αναμένεται να φέρουν στο επίκεντρο της έρευνας το ψυχολογικό προφίλ του δράστη, αφήνοντας στην άκρη το ενδεχόμενο της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας. Σε καμία περίπτωση πάντως από το επίκεντρο δεν βγαίνει το ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, που αναζωπυρώθηκε μετά την επίθεση στο Ορλάντο, όπως συμβαίνει μετά από κάθε μακελειό στις ΗΠΑ.

tvxs.gr

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής O ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας την…

11 hours ago

Νίκι Χιλτζ: Το πρώτο τρανς – non Binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Νίκι Χιλτζ είναι το πρώτο τρανς -non binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην…

11 hours ago

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήματος Δυτικής Κρήτης,…

11 hours ago

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης Ανθούσης αναφέρεται στον σχεδιασμό για καταργήσεις…

11 hours ago

“Νικήσαμε!”: Αθώωση του ΣΕΠΕ Χανίων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων

Ανακοίνωση Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων: Νικήσαμε! Προχωράμε μπροστά με δύναμη και αισιοδοξία! Συνάδελφοι…

11 hours ago

Σκληρή απάντηση Νίκου Πλακιά σε Γεωργιάδη – «Δεν θα χτιστούν καριέρες στα παιδιά τα δικά μου»

Νίκος Πλακιάς, που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στα Τέμπη, δίνει ηχηρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος…

11 hours ago

This website uses cookies.