Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Γραμματείς και Φαρισαίοι, χθες και σήμερα

Της Νίκης Λατινάκη

8-1-2012 Νεκρός άστεγος στα Χανιά. 9-11-2016 Νεκρός άστεγος στα Χανιά. Σαν να μην πέρασε μία μέρα. Δύο θάνατοι συνανθρώπων μας όπου πέρασαν απαρατήρητοι πολλών εξ υμών.

Συνηθίσαμε την δυσοσμία της σήψης,γίναμε ζομπι χωρίς συναισθήματα και σκέψη για τον δίπλα μας, την κατοχή της χώρας μας,την εξαθλίωση,την πείνα,τον θάνατο.

Απασχολημένοι με τα Life style τα περίτεχνα,ψεύτικα περιτυλίγματα ,τα ανούσια, τα ανώδυνα, χωρίς να σκεφτούμε ούτε μία στιγμή ότι αύριο μπορεί να είναι η δική μας σειρά. Θωμά φίλε μου από την πρώτη στιγμή που άκουσα ότι πέθανε άλλος ένας άστεγος στα Χανιά αυτόματα το μυαλό μου πήγε σε σένα.

Φίλε μου θυμάσαι μία παγωμένη νύχτα του 2011 όπου ήρθαμε, με φακούς στις υγρές και σκοτεινές “καβατζες σας”. Σας βρήκαμε παγωμένους εξαθλιωμένους και με πολύ κόπο σας πείσαμε να μας ακολουθήσετε και να βρείτε λίγη ζεστασιά σε μια αίθουσα όπου ΑΝΑΓΚΑΣΤΉΚΕ να παραχωρήσει μετά από πιέσεις αλληλέγγυων πολιτών ο τότε Μνημονιακός Δήμαρχος κ. Σκουλάκης μετά το θάνατο συνανθρώπου μας κάτω από το φωτεινό Χριστουγγενιατικο δένδρο στην Δημοτική αγορά.

Σταθήκατε τυχεροί για λίγες μέρες όσο η αλληλεγγύη’υμών προβάλλονταν στα social media.

Βαρυσήμαντες δηλώσεις από τους αιρετούς της πόλης, την τότε αντιπολίτευση και νυν δημοτική αρχή,την κεφαλή της εκκλησίας Κισσάμου και Αποκορώνου ότι με ταχύς ρυθμούς θα προχωρήσουν στην μόνιμη στέγαση σας. Δυστυχώς φίλε μου ΌΛΟΙ μας σταθήκαμε ανάξιοι να κρατήσουμε την μικρή ελπίδα που σας δώσαμε εκείνο το παγωμένο βράδυ. ΌΛΟΙ μας λακίσαμε, κοιτάξαμε την πάρτη μας,πρώην “αγωνιστές “αντί κατέστησαν τους γρεβαντάντους δεξιούς εντολοδόχους και συνεχίζουν την ισοπέδωση της Ελληνικής κοινωνίας.

Θωμά και τότε και τώρα ρίξαμε κροκοδείλια δάκρυα, ωραία λόγια μπροστά στις κάμερες. Δημοτικά συμβούλια όπου θα κάνουν δηλώσεις του τύπου πόσο λυπούνται για τον θάνατο σου. Αλλά εσύ φίλε μου ξέρεις πόσο ψεύτες και υποκριτές είμαστε. Γραμματείς και Φαρισαίοι και τότε και τώρα.

Αύριο θα έχουμε ξεχάσει ΚΑΙ τον δικό σου θάνατο όπως ξεχάσαμε τον θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων μας. Εγώ θα γυρίσω στη θαλπωρή του σπιτιού μου, οι αιρετοί θα το παίζουν αλληλέγγυοι όσο θα είναι ανοιχτή η κάμερα.

Οι ‘αριστεροί και δεξιοί αγωνιστές’ πολιτικάντηδες θα συνεχίσουν ανενόχλητοι με γραβάτες η μη, να μας ξεσκίζουν,εφόσον ΕΜΕΙΣ είμαστε άβουλοι να υπερασπιστούμε την ζωή και την χώρα μας.

Η δε επίσημη εκκλησία ΌΧΙ μόνο ΘΑ αρνείται να πληρώσει φόρους,αλλά ζητά και επιχορήγηση από την δημοτική αρχή,του ποσού των 8000 ευρώ,για το ένα πιάτο φαγητό που προσφέρει σε ανήμπορους συμπολίτες μας. Όταν πριν λίγες μέρες ξόδεψαν χιλιάδες ευρώ στην οικονομική σύνοδο ξεχνώντας τον πραγματικό τους ρόλο. Ξεχνώντας τα λόγια,τα διδάγματα του Ιησού Χριστού και το ότι το κοσμικό,ΤΟ ΧΡΗΜΑ δεν έχει καμία θέση στην εκκλησία.

Εμείς δε θα συνεχίσουμε να περιφερόμαστε γύρω από το ΕΓΏ ΜΑΣ αποστειρωμένοι από κάθε συναίσθημα μέχρι να έλθει η δική μας σειρά εξαθλίωσης μόνο που ΌΛΟΙ γύρω μας θα είναι αδιάφοροι προς εμάς κι αυτό είναι η μεγαλύτερη ΝΊΚΗ των τεράτων όπου διαχειρίζονται τις τύχες μας εφόσον τους το επιτρέψαμε.

Φίλε μου Θωμά το μόνο που μου μένει είναι να σου ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη διότι στάθηκα ανάξια σου.

Καλό ταξίδι ΦΙΛΕ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γκλέτσος – «Ο Κασσελάκης δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας και τον βάλαμε στρατηγό»

Την υποψηφιότητα του συνοδευόμενη από 32 υπογραφές κατέθεσε ο Απόστολος Γκλέτσος κατά την διάρκεια της…

15 hours ago

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον της κοινωνίας,…

15 hours ago

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής (11/10) στο Καλλιμάρμαρο που είναι αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας…

15 hours ago

Τα εκλογικά κέντρα στο νομό Χανίων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ τα εκλογικά κέντρα που θα μπορούν να…

15 hours ago

Πολάκης: Να ξεφύγουμε από τη μικροπρέπεια των καταγγελιών και να κάνουμε προγραμματικό διάλογο

«Χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε παρά τις εισηγήσεις που είχε δεχτεί από διάφορους, να…

15 hours ago

Γεωργόπουλος: Ο Κασσελάκης μου ζήτησε να υποθηκεύσω το κτίριο της Κουμουνδούρου

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος ο οποίος μιλώντας στο ATTICA…

15 hours ago

This website uses cookies.