Categories: OIKONOMIA

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ της ΠΑΣΥ: Αγωνιστική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λάρισα η διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ

Η οργάνωση του αγώνα για την απόκρουση της σφοδρής επίθεσης που δέχεται η μικρομεσαία αγροτιά από την τρικομματική κυβέρνηση, την ΕΕ και τους εμποροβιομηχάνους -αγώνας που θα κινείται στην προοπτική ανατροπής της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης- συζητήθηκε στη διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ, που πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Κυριακή, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στη συνεδρίαση, στην οποία πήραν μέρος αντιπροσωπείες των Γραμματειών της ΠΑΣΥ, Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων από όλη τη χώρα, πάρθηκαν αποφάσεις για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων στο αμέσως ερχόμενο διάστημα.

Στην κατεύθυνση αυτή και με βάση συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ, που καθορίστηκε στη συνεδρίαση, προγραμματίζονται:

  • Περιοδείες, συσκέψεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά όλης της χώρας που θα οδηγήσουν σε τοπικές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια.
  • Ευρεία σύσκεψη στα Γιάννενα, την Κυριακή 16 Δεκέμβρη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, με αφορμή και το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ».
  • Κινητοποιήσεις στις ΔΟΥ όλης της χώρας, ενάντια στην άγρια φορολόγηση των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Πανελλαδική κινητοποίηση αγροτών και συνταξιούχων, στο διάστημα 10 – 20 Δεκέμβρη, ενάντια στις μεγάλες αυξήσεις στην εισφορά του ΟΓΑ, την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στα 67 χρόνια, στην κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Δράσεις αγωνιστικής κοινωνικής αλληλεγγύης, σε συνεργασία ΠΑΣΥ – ΠΑΜΕ.
  • Πανελλαδική, παναγροτική κινητοποίηση, μετά τις γιορτές.

Επίσης, θα παρθούν πρωτοβουλίες για την οργάνωση κοινή δράσης στο πλαίσιο των Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα, για ζητήματα που αφορούν, την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών εγχώριων προϊόντων, Παιδεία – Υγεία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το δικαίωμα στη στέγη, τη στήριξη των νέων ζευγαριών κ.ά.

Το άνοιγμα των εργασιών της συνεδρίασης έγινε από τον Β. Μπούτα, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, κι ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ.

Στην εισήγηση που παρουσίασε στη συνεδρίαση ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τονίζεται ότι, μπροστά στη σφοδρή επίθεση ενάντια στους αγρότες, που εξελίσσεται και θα ενταθεί περισσότερο με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2014-2020, η ΠΑΣΥ διαλέγει το δρόμο της πάλης, της ρήξης με τα μονοπώλια για την ανατροπή των πολιτικών που τα στηρίζουν. Αυτός ο δρόμος -υπογραμμίζεται- μπορεί να επιβάλλει λύσεις και άλλη ανάπτυξη προς όφελος του λαού, αξιοποιώντας τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα και για την τροφοδότηση κλάδων της μεταποίησης.

Γίνεται, επίσης, αναφορά στην ανάγκη ανασύνθεσης του αγροτικού κινήματος, με αναβάθμιση των υπαρχόντων αγροτικών συλλόγων και τη συγκρότηση νέων εκεί που δεν υπάρχουν, καθώς και στην ενίσχυση της αγωνιστικής συμμαχίας των μικρομεσαίων αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για μια διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Στις παρεμβάσεις τους οι αντιπρόσωποι των τοπικών Γραμματειών της ΠΑΣΥ και των αγροτικών συλλόγων στάθηκαν, κυρίως, σε ζητήματα που αφορούν στην ανάγκη για δυνάμωμα της επαφής των στελεχών του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος με τον αγροτικό κόσμο, ώστε να σπάσει το κλίμα μοιρολατρίας, υποταγής και αυταπατών που καλλιεργείται στα χωριά, αποτελεσματική οργάνωση της μάχης των εκλογών στους αγροτικούς συλλόγους, ενίσχυση της αγωνιστικής παρέμβασης, μέσω των Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα, για τα κοινά λαϊκά προβλήματα σε κάθε χωριό κ.ά

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κατάμεστο το Επιμελητήριο στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας Πολάκη – Παρουσίασε πρόγραμμα 6 πυλώνων | Φωτός

Την προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τα Χανιά ο Παύλος…

4 hours ago

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

7 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

7 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

9 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

9 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

9 hours ago

This website uses cookies.