ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Παπανδρέου: «Αυτοί που μας έλεγαν παλαιοτέρα γερμανοτσολιάδες και Πινοσέτ, τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες»

«Ο σοσιαλιστικός χώρος και το Κίνημα Αλλαγής χρειάζονται αυτονομία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 τονίζοντας παράλληλα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ότι είναι ένας συντηρητικός χώρος, που συμμάχησε με ένα ακροδεξιό κόμμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπογράμμισε ότι, «αυτοί που μας έλεγαν παλαιοτέρα γερμανοτσολιάδες και Πινοσέτ, τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τις ψήφους εν όψει εκλογών».

Ο κ Παπανδρέου σχολίασε τη μετακίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή στην κυβέρνηση των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα λέγοντας πως «αν με ρωτούσαν θα τους έλεγε πως ήταν λάθος αυτό που έκαναν».

Με αιχμηρό τρόπο διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του πρότεινε να γίνει Επίτροπος: «Θίγομαι και μόνο που ακούω ότι μου έγινε πρόταση. Δεν θα διαπραγματευόμουν ποτέ τις θέσεις μου», είπε.

«Ας αξιολογήσει τα λάθη του, ας κάνει την αυτοκριτική του γιατί συγκάλυψε τον καραμανλισμό, είχε προσωπική συνεργασία με τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Καμένο, και εδώ είμαστε», ανέφερε για το ενδεχόμενο μετεκλογικού διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επέκρινε έντονα και τη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι δεν βλέπει να έχει αναγνωρίσει τα λάθη της. «Προσπαθούν να προστατέψουν τον πρώην ηγέτη τους και ο ίδιος δεν τους έχει καμία εμπιστοσύνη γιατί δεν έχει θετική εμπειρία από τη διακυβέρνηση Σαμαρά», σημείωσε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε, τέλος, ότι προτίθεται να είναι υποψήφιος στην Αχαΐα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θρίλερ στις ΗΠΑ: «Δεν μπλοφάρει ο Πούτιν» – Οι μυστικές υπηρεσίες πιέζουν Μπάιντεν για «άκυρο» στον Ζελένσκι

Μετά την «κόκκινη γραμμή» που χάραξε ο Πούτιν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους…

4 hours ago

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, ως προς τα συμπεράσματα που…

5 hours ago

Κρήτη: Οι εκτιμήσεις για τις τιμές ελαιολάδου και τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Την εκτίμηση ότι η τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο την νέα ελαιοκομική περίοδο στην Κρήτη, που…

5 hours ago

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές άλλων…

5 hours ago

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Φροντίδας Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων…

5 hours ago

Κρήτη: Άγνωστοι πυροβόλησαν παγώνι στην Κνωσό

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ που κλήθηκαν…

6 hours ago

This website uses cookies.