Γ. Χατζημαρκάκης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή παραίτηση Παπανδρέου

«Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να σχηματίσει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή να παραιτηθεί» δήλωσε σε συνέντευξή του στo γερμανικό ραδιόφωνο ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής του FDP, Jorgo Chatzimarkakis.

«Το μίσος κατά των πολιτικών στην Αθήνα έχει μεγαλώσει πολύ…Με “πονάει” να βλέπω πώς η χώρα βυθίζεται σ’ ένα τέτοιο χάος, κάτι όμως που συνδέεται και με το γεγονός ότι η πολιτική στην Ελλάδα απέτυχε τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες…Φυσικά και τα λάθη ξεκινούν από πολύ πίσω στο παρελθόν: τα ψευδή στατιστικά στοιχεία, η λανθασμένη πολιτική επενδύσεων.

Όμως κι από το Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα ξεκίνησε το πρόγραμμα λιτότητας, έχουν γίνει σημαντικά λάθη. Πρόκειται για έναν αγώνα μαραθωνίου, στον οποίο τα πρώτα χιλιόμετρα έγιναν πολύ γρήγορα. Τι γίνεται στη συνέχεια; Τελειώνει ο αέρας, κι αυτό συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας», σημειώνει ο ευρωβουλευτής.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μικρό σχέδιο Marshall, προκειμένου να επανέλθει η ελπίδα. Αυτό είναι των πρόβλημα των πολιτών. Καλούνται να υποστούν μέτρα λιτότητας, χωρίς να γνωρίζουν καν που θα οδηγηθεί η όλη κατάσταση…

Ο Παπανδρέου δεν έκανε καν τις “δύσκολες δουλειές”. Αυτό που ενοχλεί τους πολίτες είναι ότι στράφηκε κατά των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων, όμως οι μεγαλοεισοδηματίες αφήνονται και πάλι ανέπαφοι», συνεχίζει ο κ. Χατζημαρκάκης.

«Όσοι κερδίζουν πολλά έχουν φυσικά βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Εάν δει κανείς τις κινήσεις κεφαλαίων, ειδικά προς τη Γερμανία ή προς την Ελβετία, κόβεται πραγματικά η ανάσα του και σ’ αυτό τον τομέα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτε».

«Ο ανασχηματισμός που προανήγγειλε ο Παπανδρέου δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε…Ο Παπανδρέου θα πρέπει να σχηματίσει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή να παραιτηθεί», κατέληξε ο κ. Χατζημαρκάκης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

H Άννα Ντουντουνάκη είναι με το βλέμμα στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Άννα Ντουντουνάκη συμμετέχει φέτος για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα…

3 hours ago

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων: “Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή αποδεικνύει τα πολιτικά διαπιστευτήριά της στην κυβέρνηση της ΝΔ”

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 28-6-2024 ο Μπάμπης Λουτσέτης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης…

3 hours ago

Σφοδρή επίθεση Μαρίας Καρυστιανού στον Άδωνι Γεωργιάδη: Ολοφάνερος ο φόβος που προκαλεί η αλήθεια στον ένοχο

Με μια εξαιρετικά αιχμηρή ανάρτηση στο Facebook σχολίασε η Μαρία Καρυστιανού τη σύγκρουση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με την πρόεδρο της Πλεύσης…

3 hours ago

Η ατάκα του Σαμαρά και τα χειροκροτήματα που πάγωσαν την Ντόρα και απάντησε με τα περί πικρίας

Χολή και απύθμενο μίσος. Αυτά ναι, είναι συναισθήματα δυνατά και ανθεκτικά. Γι’ αυτό και η αντιπάθεια…

4 hours ago

Δραματική αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα – Τι δείχνει μελέτη

Δραματική αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας καταγράφηκε στην Ελλάδα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, διακόπτοντας μία χαμηλή πορεία…

4 hours ago

H Επανάσταση του Δασκαλογιάννη μέσα από το ποίημα του Μπάρμπα – Μπατζέλιο

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ……………… Εγώ Αναγνώστης του Παππά, του Σήφη του Σκορδίλη, αυτά που…

5 hours ago

This website uses cookies.