Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Δήλωση για σχέδιο «Ιόλαος»

Με μεγάλη ικανοποίηση διάβασα τις δηλώσεις του κ. Χόιερ. Το γεγονός ότι υιοθετεί τόσο την πρόταση για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ελλάδα όσο και την πρόταση που κατέθεσα για το σχέδιο «Ιόλαος», δημιουργεί μια αισιόδοξη προοπτική, προκειμένου να αντιληφθεί συνολικά η Ευρώπη πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε ανάκαμψη υιοθετώντας μόνο τις συνταγές λιτότητας της Τρόικας.

Υπενθυμίζω πως είχα καταθέσει από το 2010 την πρόταση για ένα εθνικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα μετατρέπει τις αδυναμίες της χώρας σε δυνατότητες, αναφέροντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα σύγχρονο σχέδιο που θα χαρακτηρίζεται από τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα που είχε ο μυθικός Ηρακλής. Παρόμοιο με το «Σχέδιο Μάρσαλ» που υλοποιήθηκε πριν από 60 χρόνια στην Ευρώπη. Χρειάζεται λοιπόν ένα σχέδιο «Ηρακλής» που θα εξασφαλίσει μελλοντικά τη φερεγγυότητα της χώρας, επικουρούμενο από το σχέδιο «Ιόλαος» το οποίο αξιοποιεί τα ελληνικά στελέχη της Ε.Ε. τα οποία θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της χώρας.

ΠΗΓΕΣ

«Πέρα από το αναπόφευκτο πρόγραμμα λιτότητας, η Ελλάδα χρειάζεται ένα «Σχέδιο Μάρσαλ», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ.

Απευθυνόμενος στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισηγείται ακόμη να αξιοποιηθούν οι Έλληνες που εργάζονται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και διαθέτουν υψηλά προσόντα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ώστε να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχέδιο Ηρακλής

http://www.chatzi.de/gr/presse/es/artikel/items/g-se-12-thl-g-ll-s.html

http://www.chatzi.de/gr/news/article/items/-g-s-thgr.html

Σχέδιο «Ιόλαος»

Fight the Hydra with an ‘Iolaus strategy’

http://www.neurope.eu/blog/fight-hydra-iolaus-strategy

Επισυνάπτεται σε pdf και doc η αναλυτική συνέντευξη για την πρόταση στην ελληνική έκδοση του economist  intelligence life

http://www.economist-il.gr/

Η Λερναία Ύδρα και το σχέδιο «Ιόλαος»

http://www.chatzi.de/gr/news/article/items/-l-e-se-l-2476.html

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πολάκης: Όσο και να μαγειρεύετε τις δημοσκοπήσεις, την αλήθεια θα τη δείτε – Να σταματήσει η ανθρωποφαγία και ο καυγάς

Ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε…

2 hours ago

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς θησαυρούς της Κρήτης, τον ποταμό Αναποδάρη και το…

2 hours ago

Σπυριδάκη: «Μια κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, αυτό είναι το μεγαλύτερο δημοκρατικό έλλειμμα που έχουμε»

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ,  Κατερίνα Σπυριδάκη, ενόψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου…

2 hours ago

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές, οι οποίες διενεργήθηκαν στις 09/09/2024. Το…

2 hours ago

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου,…

2 hours ago

Τα φωτοβολταϊκά οδεύουν σε χρονιά ρεκόρ, όχι όμως για την Κρήτη

Στο πρόσφατο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα) ορίστηκαν οι μακροπρόθεσμοι…

3 hours ago

This website uses cookies.