Δήλωση Ν. Χουντή για την «κατάργηση» του Σένγκεν και το μεταναστευτικό που συζητιούνται στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ

«Όσα διεξάγονται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  που συζητούν «κατάργηση» του Σένγκεν με αφορμή το μεταναστευτικό, προκαλούν οργή και αγανάκτηση.

Η Ελλάδα, που για πολλά χρόνια, μετά το Δουβλίνο ΙΙ, έγινε « η πίσω αυλή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το «κολαστήριο», η αποθήκη εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας – ενώ επιθυμούνε να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης –  κατηγορείται από τους εταίρους της ως η αιτία του προβλήματος, που αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της. Αυτή η χρόνια κραυγαλέα υποκρισία, των θεσμικών οργάνων και κρατών μελών της ΕΕ, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή οικονομική κρίση, την ασφυκτική μεταναστευτική πίεση, την απουσία ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής και κυρίως την ύπαρξη αδύναμων, άφωνων και ανίκανων κυβερνήσεων προκαλεί την μεγάλη κοινωνική έκρηξη, την πρωτοφανή σε έκταση και αγριότητα εκτίναξη της εγκληματικότητας αλλά και τις αχαλίνωτες εκδηλώσεις και εγκλήματα ρατσιστικής βίας τα οποία ως κοινωνία μας κάνουν να ντρεπόμαστε.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό που την αντιπροσωπεύει στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες να επικαλεστεί, τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται παρά τη θέλησή τους στην Ελλάδα, την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που αμφισβητεί ευθέως το Δουβλίνο ΙΙ, τις «έκτακτες καταστάσεις» που επικαλούνται και οι ευρωπαίοι «εταίροι», για να  βάλουν επιπλέον φραγμούς στους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται κυρίως στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της περιφέρειας

ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ότι:

  • η Ελλάδα αποσύρεται μονομερώς από τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ,
  • επιτρέπει στους μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους
  • και ότι προσδοκά σε μία νέα συμφωνία όπου με βάση τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μεταναστών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα διαχειρίζεται και θα επιμερίζει ισόρροπα και με αίσθημα αλληλεγγύης τους μετανάστες που άλλοι ως «επαίτες» και άλλοι ως «ικέτες» χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γ. Βαρουφάκης από Ηράκλειο: «Ποιος θα ξεμπροστιάσει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;»

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, και κυρίως νέων παιδιών φοιτητών και εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε η προεκλογική…

2 hours ago

Κ. Μητσοτάκης για Λόφο Καστέλι: Τα έργα δε μπορούν να προχωρήσουν χωρίς την στήριξη από την τοπική κοινωνία

Ερώτηση δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και για τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι και τον…

3 hours ago

Μητσοτάκης για πυλώνες υψηλής τάσης στα Χανιά: Θα συνομιλήσουμε με τον ΑΔΜΗΕ εναλλακτικές

Ερώτηση δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και για τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τους πυλώνες…

3 hours ago

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα απομονωμένα σχολεία στην Κρήτη

Ερώτηση δέχθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής που πραγματοποιείται…

4 hours ago

Τραγωδία στην Κρήτη: Τι κατέθεσε η μητέρα του μικρού Νικόλα που πνίγηκε στη θάλασσα

Θρήνος στην τοπική κοινωνία της Άρβης στο Ηράκλειο Κρήτης, για το 7χρονο αγοράκι που πνίγηκε.  Το παιδί ήταν στο…

4 hours ago

This website uses cookies.