Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση Σ. Ρίζου για τον αγώνα των αγροτών

Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών ενάντια στο ξεκλήρισμα και την φορολογική καταλήστευση που επιβάλουν η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με τις πλάτες της ΕΕ.

Τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, σπίτια, οικόπεδα και φάρμακα, οι αυξήσεις στο πετρέλαιο και στις ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, η επιβολή κράτησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από τα πρώτα ευρώ, η περεταίρω μείωση στις επιδοτήσεις που προβλέπει η νέα Κ.Α.Π., καταδικάζουν τους φτωχούς αγρότες στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και η αύξηση του κόστους παραγωγής. Οι ιδιωτικοποιήσεις στη ΔΕΗ και το νερό που θέλουν να επιβάλλουν, θα οδηγήσουν σε εκτόξευση το κόστος παραγωγής με ανυπολόγιστες συνέπειες για χιλιάδες αγρότες.

Την ώρα που ξοδεύουν εκατομμύρια στη συντήρηση μηχανισμών για να πνίγουν μετανάστες στο Αιγαίο και να χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης θρέφοντας τους νεοναζί, την ώρα που πριμοδοτούν με φοροαπαλλαγές τις μεγάλες επιχειρήσεις ξεζουμίζουν τους φτωχούς αγρότες.

Οι αγρότες που παλεύουν ενάντια στη ληστεία των εισοδημάτων και του μόχθου τους και οι εργάτες που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες τις ιδιωτικοποιήσεις, και τα κλεισίματα των επιχειρήσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχουν κοινά συμφέροντα και κοινό μέλλον.

Με κοινούς αγώνες εργατών και αγροτών μπορούμε να απαλλαγούμε άμεσα από την κυβέρνηση όσο και από την ΕΕ. Χρειαζόμαστε τώρα αποφασιστικούς αγώνες στην κατεύθυνση της ανατροπής και τις αντιστροφής των συνεπειών της εφαρμογής των μνημονίων. Στην κατεύθυνση της διαγραφής του χρέους, της ρήξης με το ευρώ και την ΕΕ, της επιβολής του εργατικού ελέγχου στις τράπεζες  και στις επιχειρήσεις την παραγωγή και τη διανομή τροφίμων, στις πόλεις και την ύπαιθρο.

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στους δρόμους οι Ισπανοί για τον υπερτουρισμό: Μεγάλη συγκέντρωση στη Μάλαγα – Στα ύψη τα ενοίκια

Πάλι τους δρόμους παίρνουν οι Ισπανοί για να διαμαρτυρηθούν για τον υπερτουρισμό που πλήττει τα…

3 mins ago

Έλληνες, ευ ζην και δημοκρατία

Του Γιώργου Ουρανού Προσπαθώντας να περιγράψουμε τη  φιλοσοφική ‘’περί ζωής’’ θεώρηση των Ελλήνων, εκτιμούμε πως…

12 mins ago

Κλιματική Αλλαγή και Δημοσιογραφία στην Κρήτη: Νέοι δρόμοι για την Ενημέρωση

Θεματικά Εργαστήρια για Δημοσιογράφους διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Δημοσιογραφία στην…

23 mins ago

«Πολιτιστικό Αντάμωμα-Όλοι οι Σύλλογοι μια Αγκαλιά»: Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Πολιτιστικό Αντάμωμα – Όλοι οι Σύλλογοι μια Αγκαλιά» διοργανώνεται σήμερα, Σάββατο 29/6/2024,…

32 mins ago

Γιορτή Κρητικής Διατροφής και φέτος στο Ρέθυμνο

Την Γιορτή Κρητικής Διατροφής συνδιοργανώνουν για μια ακόμη χρονιά, από 1 έως 7 Ιουλίου στον…

42 mins ago

Ημερίδα: “Κλιματική κρίση και βιωσιμότητα του Αμπελοοινικού τομέα”

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου, με ώρα έναρξης 08:30πμ, στην αίθουσα "Καστελλάκη" του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, θα…

52 mins ago

This website uses cookies.