Δήλωση του Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου του τομέα Υποδομών της ΔΗ.ΣΥ., Λευτέρη Αυγενάκη, για τη στασιμότητα των έργων υποδομής στην Κρήτη και το «μπαράζ» δηλώσεων κοινοβουλευτικών και στελεχών της Περιφέρειας

«Μπροστά στην πλήρη στασιμότητα των βασικών έργων υποδομής στην Κρήτη, γινόμαστε αποδέκτες μιας επικοινωνιακής αντεπίθεσης κοινοβουλευτικών και στελεχών της Περιφέρειας, που προσπαθούν να πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς και πως τα έργα υποδομής «τρέχουν».

Οι πολίτες όμως κατανοούν τη θλιβερή πραγματικότητα, βλέπουν και βιώνουν καθημερινά το βαρύ «φόρο αίματος» που πληρώνουν οι συμπολίτες μας στους δρόμους του νησιού.

Η δημοσία αναγνώριση από μέρους του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Καρούτζο, ότι τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ δεν υπάρχουν, είναι ειλικρινής. Το ίδιο ειλικρινής είναι και η διαπίστωση του αιρετού Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη, για την Κρήτη Α.Ε. ότι άλλα ήταν τα οικονομικά δεδομένα πριν δύο χρόνια, άλλα πέρσι και άλλα είναι τώρα.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση, άσχετα από την προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να την ωραιοποιήσουν, κρίνουμε σημαντικό να υλοποιηθούν άμεσα συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα ιδιαιτέρως επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, όπου με συχνότητα χάνουν τη ζωή τους συνάνθρωποί μας. Ως εκ τούτου, επανέρχεται ως ιδιαιτέρως επίκαιρη η πολύμηνη μελέτη που εκπονήσαμε με τους συνεργάτες μου σχεδόν ένα χρόνο πριν, στην οποία προτείναμε συγκεκριμένες τεχνικές κατασκευαστικές βελτιωτικές παρεμβάσεις και συγκεκριμένα μέτρα τεχνητής αστυνόμευσης σε 53 άκρως επικίνδυνα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού μας, που εντοπίσαμε και καταγράψαμε με κάθε ακρίβεια.

Τη συγκεκριμένη μελέτη την έχει στα χέρια του ο αρμόδιος Υπουργός, αλλά και η Περιφέρεια. Είναι επίσης αναρτημένη στην προσωπική μου ιστοσελίδα (www.avgenakis.gr), δηλαδή στη διάθεση όλων.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Χρειάζονται απτές πράξεις και συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Γιατί όπως λέει σοφά ο λαός, με τα λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια…»

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

2 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

2 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

4 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

4 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

4 hours ago

Χανιά: Σουηδός τουρίστας έκλεψε από κατάστημα με τουριστικά – Πιάστηκε λόγω θράσους

Ένα περιστατικό κλοπής με πρωταγωνιστή έναν Σουηδό τουρίστα σημειώθηκε χθες στην παλιά πόλη των Χανίων.…

5 hours ago

This website uses cookies.