Δήλωση του εκπροσώπου των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης κ. Γιώργου Ζερβάκη για τις πολιτικές εξελίξεις

« Οι στενές εθνικές προτεραιότητες, τα ακραία αντιευρωπαϊκά ρεύματα που εμφανίζονται σε εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, αποτυπώνουν σήμερα την κρίσιμη ιστορική καμπή της Ευρώπης, όπου τα θεσμικά ελλείμματα , κατάλοιπα της αποτυχίας του διακυβερνητικού μηχανισμού των Συνόδων Κορυφής να μεταρρυθμίσουν εις βάθος τις Κοινοτικές Συνθήκες, δίνουν την εικόνα μιας Ευρώπης που πορεύεται χωρίς την αναγκαία οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση.

Στην συγκυρία αυτή, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κρίση, κύρια πολιτική, γιατί όλο το μεταπολιτευτικό σύστημα οικοδομήθηκε με στρεβλό τρόπο, χάνοντας διαρθρωτικούς κοινοτικούς  πόρους, καθώς επι 10ετίες υπήρξε έλλειψη ικανότητας στην αξιοποίηση τους αλλά και μη ορθολογική χρήσης τους , καθιστώντας ελλειμματική την περιφερειακή συνοχή της χώρας, αναποτελεσματική την αξιοποίηση των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης.

Σήμερα, η θέση που βρίσκεται η χώρα δεν επιδέχεται συνήθεις λύσεις που πλήττουν τον παραγωγικό ιστό της Κοινωνίας, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αντιστραφεί με ευχολόγια που θα αφήνουν αμετάβλητες τις δομές που προκάλεσαν αυτήν την κρίση.Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση , το πολιτικό σύστημα οφείλει να κάνει την μεγάλη αλλαγή, βάζοντας τέλος στις παλινωδίες, στις ιδεολοψίες, στον αρνητισμό.

Να συνθέσει και να συγκεντρώσει νέες, υγιείς κοινωνικές δυνάμεις, να επιβεβαιώσει με ισχυρό και ξεκάθαρο τρόπο τον ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό, να συννενοηθεί μέσα από διακριτές πολιτικές θέσεις, να απορρίψει όσους εκφράζουν την διαιώνιση των πρακτικών της κρίσης, να διατυπώσει με ειλικρίνεια και κοινωνική ισονομία όχι μόνο το τέλος των αντιπαραγωγικών αδιεξόδων, αλλά και τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που θα το κάνουν αξιόπιστο απέναντι στην κοινωνία, που θα επιτρέπουν στους πολιτικούς να βουλεύονται και να αποφασίζουν με γνώμονα τις ιστορικές ευκαιρίες  που θα δικαιώνουν πολιτικές επιλογές και όχι πολιτικές υπεκφυγές.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η πολιτική ευθύνη είναι αναγκαία όσο ποτέ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 101 αθλητές και αθλήτριες που θα πάνε στο Παρίσι

Με την πρόκριση της εθνικής ομάδας μπάσκετ, συμπληρώθηκε και το παζλ της αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα…

55 mins ago

Ευθύμης Λέκκας για Ναυάγιο Ζακύνθου: «Δεν θα ανοίξει ούτε φέτος – Καμία διαδικασία δεν μπορεί να το κάνει ασφαλές»

Κλειστή παραμένει η πρόσβαση στο Ναυάγιο, την εμβληματική παραλία της Ζακύνθου, στον απόηχο των πρόσφατων σεισμών που…

59 mins ago

Χανιά: Ξεκινά το Ελληνογαλλικό Φεστιβάλ Μουσικής και Μαθηματικών

Το Ελληνογαλλικό Φεστιβάλ Μουσικής και Μαθηματικών - «Festum π» μετά από δύο πρώτες χρονιές στο…

1 hour ago

Επίσκεψη της Σέβης Βολουδάκη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για το ζήτημα της ανακαίνισης της πτέρυγας στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της έδρας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και…

1 hour ago

Κλειστό έως και αύριο το κεντρικό ΚΕΠ των Χανίων

Από τη Διεύθυνση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι το κεντρικό KEΠ,…

1 hour ago

Ο τραγουδιστής Σήφης Γιανναράκης ο νεκρός στο τροχαίο στον Αποκόρωνα

Ο 22χρονος άντρας που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αποκόρωνα ήταν ένας γνωστός…

3 hours ago

This website uses cookies.