Δήμος Χανίων: Η ασφάλεια των επισκεπτών στις παραλίες είναι υπόθεση όλων μας

Έξι περιστατικά πνιγμών αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία και – για μια ακόμα φορά – με αυτοθυσία, οι ναυαγοσώστες  του Δήμου Χανίων, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012. Μεταξύ αυτών ήταν και μια οικογένεια με το επτά ετών κοριτσάκι τους, τους οποίους διέσωσε – κάτω από επικίνδυνες καιρικές συνθήκες – στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ναυαγοσώστης που βρισκόταν στο σημείο, πριν ξεκινήσει την υπηρεσία του, λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό ως Δήμος Χανίων, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Όλοι οι λουόμενοι πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των επαγγελματιών ναυαγοσωστών με τους οποίους έχουμε εξοπλίσει τις παραλίες του Δήμου Χανίων. Οποιαδήποτε απόκλιση από τις οδηγίες που παρέχουν, σημαίνει σοβαρός κίνδυνος.

2. Οποιοσδήποτε έχει  καταναλώσει ποτό ή φαγητό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπαίνει στην θάλασσα.

3. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνετε ανήλικα παιδιά στην παραλία χωρίς διαρκή παρακολούθηση.

Επίσης, ως επιτροπή διαχείρισης και παρακολούθησης παραλιών, στη διαρκή επικοινωνία που έχουμε με τους ναυαγοσώστες, μας επισημαίνεται η ανυπακοή των λουόμενων και ιδιαίτερα των αλλοδαπών.

Προβληματιζόμενοι για το γεγονός του περασμένου Σαββάτου και αναζητώντας περαιτέρω λύσεις στο πρόβλημα, ζητάμε την συμβολή όλων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα των ξενοδόχων και των ξεναγών, καλώντας τους να δίνουν συμβουλές στους λουόμενους επισκέπτες, ιδιαίτερα σε περίπτωση επικινδύνου καιρού. Επίσης, οποιαδήποτε πρόταση προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών ασφάλειας στις παραλίες του Δήμου μας, είναι ευπρόσδεκτη και για το σκοπό αυτό κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με το Δήμο Χανίων, υποβάλλοντας τις σχετικές προτάσεις, οι οποίες και θα αξιολογηθούν από την επιτροπή διαχείρισης και παρακολούθησης παραλιών.

Η ασφάλεια των επισκεπτών στις παραλίες είναι υπόθεση όλων μας και με ομαδική προσπάθεια φέτος, όπως και πέρυσι, δεν θα έχουμε δυσάρεστα γεγονότα που κατά κύριο λόγο στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές και κατ’ επέκταση «σκιάζουν» την εικόνα του τουρισμού στα Χανιά.

Για το Δήμο Χανίων

Ο Πρόεδρος της Επιτρ. Διαχείρισης και Παρακολούθησης Παραλιών

Φραγγεδάκης Γιώργος

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η ΑΑΔΕ και οι Έλληνες πολίτες!

1) Η ΑΑΔΕ είναι παρακράτος που νομιμοποιείται από το ελληνικό κράτος; 2) Ακυρώστε τους παράνομους…

6 mins ago

Θάνατος Σινουάρ: Πώς το στρατηγικό λάθος της δημοσιοποίησης από το Ισραήλ του βίντεο του θανάτου του Σινουάρ γιγαντώνει τον μύθο του

Τα πλάνα με τα τελευταία λεπτά της ζωής του Γιαχία Σινουάρ έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.…

11 mins ago

Εκρηκτικό το πρόβλημα στέγης: Κατάληψη της Πρυτανείας Πολυτεχνείου Κρήτης από τον Φοιτητικό Σύλλογο Εστιών

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης προχώρησε σήμερα σε κατάληψη της πρυτανείας του ιδρύματος,…

5 hours ago

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: Να διαγραφούν οι Sena Erkoc και Umut Gultekin από το Εθνικό Μητρώο Ανεπιθύμητων

Η απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσει την είσοδο των μουσικών Sena Erkoç και Umut…

5 hours ago

Η ΑΑΣΕΒΕΧ καλεί σε αποχή από τις εκλογές του ΕΒΕΧ

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων (ΑΑΣΕΒΕΧ) καλεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να αποχωρήσουν…

5 hours ago

Nέο μίνι γήπεδο μπάσκετ για τα παιδιά του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 18/10/2024, το μίνι γήπεδο μπάσκετ, που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του Δήμου Χανίων για…

5 hours ago

This website uses cookies.