Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Δίχως κάγκελα και με χιλιάδες Χανιώτες η μαθητική παρέλαση – Μήνυμα Πολάκη για την επέτειο | Φωτός

Φωτογραφίες: Γιάννης Αγγελάκης

Δίχως απρόοπτα, δίχως κάγκελα και με χιλιάδες Χανιώτες πραγματοποιήθηκε και φέτος η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του “ΟΧΙ”

Ο καιρός αν και συννεφιασμένος ήταν καλός, με λίγο αέρα και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ σε κανένα σημείο της παρέλασης δεν έβρεξε.

Και σε αυτή την παρέλαση δεν υπήρξαν κάγκελα και δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν εμφανής και πιο έντονη κοντά στο σημείο όπου καθόταν οι επίσημοι.

Ούτε σε αυτή την παρέλαση στήθηκε εξέδρα. Οι επίσημοι παρακολούθησαν από το ίδιο ύψος όπως κάθε πολίτης αυτούς που παρέλασαν.

Πριν την παρέλαση, νωρίς το πρωί, τελέστη η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου ενώ ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

Η παρέλαση ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι διασχίζοντας την οδό Δημοκρατίας και καταλήγοντας λίγο μετά την Πλατεία Αγοράς.

Μεταξύ των επισήμων ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης (ο οποίος ήταν και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης), η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού και άλλοι.

"google ad"

Να αναφέρουμε επίσης ότι όπως είχαν ανακοινώσει, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου παρέλασαν με μαύρα ρούχα ως ένδειξη πένθους για το θάνατο συμμαθητή τους.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε χωρίς έκτροπα με τους μαθητές να σμίγουν με τους αγαπημένους τους στο τέλος της διαδρομής και πολλούς να καταλήγουν στο παλιό λιμάνι.

Μήνυμα Πολάκη

Σε μήνυμά του ο Παύλος Πολάκης αφού υπενθύμισε ότι σήμερα τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν στα βουνά της Αλβανίας και στην εθνική αντίσταση λέγοντας ΟΧΙ με την ίδια τους τη ζωή απέναντι στο φασισμό και τον ναζισμό σημειώσε ότι και η κυβέρνηση σήμερα έχει καθήκον να φράξει το δρόμο “στην αναβίωση της ναζιστικής ιδεολογίας που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή”.

 

Για να το πετύχει όμως αυτό, για να νικηθεί ο φασισμός πρέπει “να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία, να σπάσουμε την δουλεία του χρέους και να βάλουμε τη χώρα στον δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης.” ενώ σημείωσε ότι σε αυτό τον αγώνα “δίνουμε κάθε ικμάδα της ψυχής και της καρδιάς μας για να τα καταφέρουμε”.

O κ. Πολάκης επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε έναν αναγκαίο συμβιβασμό όμως το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος παραμένει ισχυρό. Σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Πορτογαλία διαμορφώνει νέες συνθήκες.

Είπε ότι όταν γίνουν εκλογές και στην Ισπανία τότε θα γίνει εμφανές ότι “το δημοψήφισμα και αυτό το όχι είναι μια ιστορική πολιτική παρακαταθήκη για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για τη χώρα μας».

Γιάννης Αγγελάκης

Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Recent Posts

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές στην Κίσσαμο, μετά από κατολίσθηση που…

2 hours ago

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το βράδυ σε επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,…

2 hours ago

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει τέλος και δεν άφηνε σε ησυχία…

2 hours ago

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι στην Μ. Βρετανία, ωστόσο αποφάσισαν τον…

2 hours ago

Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών στα Χανιά – Ένα μεγάλο σπίτι μακριά από τη βία

Η ιστορία ξεκινάει το 2014… όταν εκείνη την εποχή, αν και ακομη σύμφωνα με τους…

2 hours ago

Εκατοντάδες στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρι στις Βρύσες την Κυριακή των Βαΐων | Φωτός

Έχουμε πλέον εισέλθει στην τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα και στις Βρύσες, όπως έχει καθιερωθεί,…

2 hours ago

This website uses cookies.