Categories: ΕΛΛΑΔΑ

ΔΑΚΕ: Οι βουλευτές της ΝΔ να ρίξουν την κυβέρνηση

Η ΔΑΚΕ καλεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό και να ρίξουν την κυβέρνηση καθώς «το πλεόνασμα δεν πρέπει να βασίζεται σε κοινωνικά συντρίμμια και οικονομικά ερείπια». Την ίδια στιγμή προσθέτουν ότι «δεν μπορεί να μένει κανένας απαθής μπροστά στο κοινωνικό ολοκαύτωμα, πολλών δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του λαού».
«Το κοινωνικό κράτος δεν είναι ανελαστική δαπάνη. Η κοινωνία δεν αντέχει, η συνοχή της καταρρέει…η φωνή της είναι πλέον κραυγή απόγνωσης που επιβάλλεται να εισακουστεί… Το “λάθος” που όλοι ομολογούν αλλά κανείς δεν διορθώνει τείνει πια να γίνει ολέθριο», δήλωνει η συνδικαλιστική οργάνωση της ΝΔ και προσθέτει: «Φτάνει πια. Όχι άλλο κάρβουνο. Μαύρισε η Ελλάδα, μαύρισαν οι ελληνικές οικογένειες, μαύρισαν οι ζωές των Ελλήνων πολιτών που ανεβαίνουν έναν ατέρμονο “Γολγοθά” από τις εκβιαστικά  επιβαλλόμενες πολιτικές της Τρόικας και των δανειστών μας».
Κατόπιν της ανακοίνωσης αυτής, η Νέα Δημοκρατία, διέγραψε τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ, Νίκο Κιουτσούκη, από τα μητρώα της. Ειδικότερα, από την Συγγρού ανακοινώθηκε ότι «η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος, τη διαγραφή από τους καταλόγους και τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Νίκου Κιουτσούκη, καθώς με τις πράξεις, την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά του, έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πιο πρόσφατο κρούσμα αντιδράσεων στην πολιτική της κυβέρνησης προερχόμενο από το εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έστρεψαν τα βέλη τους κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το ζήτημα των πλειστηριασμών, ενώ ομάδα επτά γαλάζιων βουλευτών μια μέρα νωρίτερα με ερώτησή τους προς τον ίδιο υπουργό ασκούσαν πιέσεις για το θέμα της φορολόγησης των αγροτών.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

3 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

3 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

3 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

3 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

3 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

3 hours ago

This website uses cookies.