Categories: ΘΕΣΕΙΣ

ΔΕΗ: «Κοινωνικό πρόσωπο» και άλλες ιστορίες για αγρίους

Αγαπητοί μου αναγνώστες – μάλλον συνδρομητές της ΔΕΗ – θα σας διηγηθώ μια ιστορία με προσωπικά στοιχεία:
Ανήκω στις λεγόμενες «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες, δηλαδή είμαι συνταξιούχος των 658 ευρώ, χωρίς σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, σύζυγο με ανίατο νόσημα, δηλαδή αυτό που λέγεται ΑμεΑ, και πιάστηκα… κορόιδο προ ημερών: Κυκλοφόρησε προ ημερών ένα προσπέκτους της ΔΕΗ, όπου μιλούσε για «κοινωνικό πρόσωπο», για «ανθρώπινο πρόσωπο», για «κοινωνικό τιμολόγιο» και άλλα αηδή!

Σκέφτηκα να «εκμεταλλευτώ» το παραπάνω μπας και ελαφρώσω τα βάρη (οικονομικά) της καθημερινότητας μας. Έστειλα τον γιό μου, με τα ανάλογα δικαιολογητικά, στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ να κάνει την αίτηση ένταξης σ’ αυτό το «κοινωνικό τιμολόγιο». Η υπάλληλος προς την οποία αποτάνθηκε του είπε πως η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά ή μέσω τρόπου ο οποίος βεβαίως δυνητικά απέκλειε την κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνταν. Του έδωσε ένα τηλέφωνο, δια του οποίου θα επικοινωνούσε με τον (άγνωστο) αρμόδιο! Όταν επικοινώνησε, ο άγνωστος του είπε πως θα τον πάρει εκείνος!! Ακόμα τελώ εν αναμονή.

Το ερώτημα φυσικά είναι, ή μάλλον τα ερωτήματα: δεν ντρέπονται αυτού που έβγαλαν, από τους αρωστημένους εγκεφάλους τους αυτό το αισχρό και βαθιά αντικοινωνικό τερατούργημα; Υπάρχει συμπαιγνία ΔΕΗ – ΟΤΕ  για να τονωθούν τα έσοδα του ΟΤΕ; Είναι κοινωνικά ηθικό να μιλάνε για «ανθρώπινο πρόσωπο» και άλλες… μαλ…ίες σε μια τέτοια κρισιακή περίοδο ανεργίας, απολύσεων, ακρίβειας, προβλημάτων υγείας και άλλων, πολύ οδυνηρών φαινομένων; Τι να πω; Ας πουν οι αναγνώστες μου ό,τι θέλουν! Διανοείστε αγαπητοί μου, αν μπορεί να γίνει λόγος για «κοινωνικό πρόσωπο» σε μια περίοδο όπως η παρούσα, όπου το ρεύμα κόβεται σε χιλιάδες φαμίλιες, οι οποίες παγώνουν κυριολεκτικά; Σ’ αυτές τις διακοπές δεν οφείλεται ο θάνατος της μικρής κοπέλας που την δηλητηρίασε το διοξείδιο από το μαγκάλι, το έσχατο μέσον θέρμανσης; Αυτοί που διέκοψαν την παροχή ρεύματος στο σπίτι της εν λόγων νεκρής, ήθελα να ‘ξερα κοιμούνται με ήσυχη τη συνείδησή τους; Και αν στη βάση του… «κοινωνικού τιμολογίου» είναι αυτός ο θάνατος, θάθελα να ρωτήσω τους υπεύθυνους της ΔΕΗ: έτσι… πλύνονται οι ευθύνες γι’ αυτό το θάνατο;

Εμείς οι πολίτες συνδρομητές, που δημιουργήσαμε και μεγαλώσαμε αυτό το ενεργειακό μονοπώλιο, αξίζουμε άραγε τέτοια αντιμετώπιση; Με δεδομένο πως η κιλοβατώρα στις επιχειρήσεις αιχμής πληρώνεται με ψίχουλα, ενώ στα οικογενειακά τιμολόγια μας γονατίζουν κυριολεκτικά! Όμως πέρα απ’ αυτά, σε καιρούς κρίσης, επαναλαμβάνω, αξίζουμε αυτή την αντικοινωνική και απάνθρωπη μεταχείριση; Δεν υπάρχει πράγματι «ανθρώπινο πρόσωπο» στους υπεύθυνους της ΔΕΗ; Θα μου πείτε, για να ‘χεις την αναγκαία τσίπα, προηγείται η ύπαρξη αίματος που προκαλεί την ερυθρίαση του προσώπου σου.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα; Τα έχουν αυτά, αυτοί που από τη μία κόβουν το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες και από την άλλη τα «κάνουν πλακάκια» με τον έτερο μπαμπούλα του ελληνικού λαού, δηλαδή τον ΟΤΕ; Άκρως λυπηρές οι αντικοινωνικές αυτές πρακτικές, σε μια περίοδο που πολύ ομοιάζει με την Γερμανική κατοχή… Τι άλλο να πει κανείς; Θέλανε οι κύριοι που ψευδολογούν ανερυθρίαστα, να τους κάνουν ό,τι κάνουν στα λαϊκά νοικοκυριά; Που επιπλέον δεν έχουν… σχέσεις με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας;

Τους προκαλώ να απαντήσουν!!!

Αντώνης Χαρχαλάκης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

7 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

8 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

8 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

8 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

8 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

10 hours ago

This website uses cookies.