Πριν καλά-καλά κοπάσει ο θόρυβος από την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά όπου μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε για το κόμμα του ότι «με το να μετακινηθούμε σε θέσεις “Ποταμιού” δεν κατακτάμε το πολιτικό κέντρο. Είναι άλλο πράγμα να απευθύνεσαι σε πολίτες άλλων παρατάξεων και εντελώς άλλο να εκφράζεις άλλες παρατάξεις», ήρθε η διαφωνία του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν συνθήκες μεγάλης αύξησης ενεργειακού κόστους.
Στο Μέγαρο Μαξίμου η παρέμβαση Σαμαρά μπορεί να μην έσκασε σαν βόμβα αφού ο ανασχηματισμός είχε δυσαρεστήσει ιδιαίτερα στελέχη της Σαμαρικής πτέρυγας, η γλώσσα που χρησιμοποίησε ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα σκληρή και επικριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Δεδομένης μάλιστα της κατάστασης και των θεμάτων που έχει ανοίξει το Μέγαρο Μαξίμου μια τέτοια παρέμβαση δίνει ιδεολογικό υπόβαθρο στις διαφωνίες όσων δεν αντιλαμβάνονται την νεοφιλελεύθερη προσέγγιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική στις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών εταιρειών, αλλά και την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε «μαχαίρι» και στο θέμα του κορωνοιού, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το Μέγαρο Μαξίμου το όλο θέμα.
Όσο για την διαφωνία του Γιώργου Κύρτσου για το θέμα της ΔΕΗ τα πράγματα θα ήταν μάλλον καλά για την ΝΔ αν οι ενστάσεις έμεναν μόνο σε αυτό το επίπεδο.
Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στο κόμμα της ΝΔ υπάρχουν σοβαρές αναταράξεις για το πόσο χρήσιμη ήταν μια τέτοια κίνηση την συγκεκριμένη στιγμή –δεδομένου ότι θα υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια– καθώς το κράτος χάνοντας το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο της εταιρείας θα είναι απλώς θεατής σε αυτό που θα συμβαίνει στους πολίτες.
Προκειμένου να κατευνάσει μάλιστα αυτές τις ενστάσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να απαντήσει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενη την ερώτηση που είχαν καταθέσει από τις αρχές καλοκαιριού βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των αυξήσεων στην ενέργεια.
Στην πραγματικότητα η συζήτηση στοχεύει και στο να δώσει επιχειρήματα στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οι όποιοι εμφανίζονται να βρίσκονται μετέωροι απέναντι στην αγωνία των πολιτών.
Την ίδια στιγμή η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος είπε ότι έδωσε εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος, ανοίγει ένα νέο κεφαλαίο αντιπαράθεσης με τον τύπο, αφού επισήμως η κυβέρνηση επιδιώκει να αντιμετωπίσει τα κυκλώματα που εμπλέκονται με τους αντιεμβολιαστές, η διατύπωση ωστόσο αφήνει ένα μεγάλο παραθυράκι για τον έλεγχο των ΜΜΕ και σε άλλες περιπτώσεις.