Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Δεν απογράφονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης

Της Κατερίνας ΜηναδάκηΑναβρασμός και αναστάτωση και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης σήμερα που ολοκληρώνεται η διαδικασία της απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων στην ηλεκτρονική φόρμα του Υπουργείου Παιδείας. Μία μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων αρνείται να μπει στη διαδικασία αυτή και δηλώνει ότι θα προχωρήσει στην υπογραφή μίας δήλωσης μέσα από την οποία θα γίνεται μία αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης αλλά και μία αναφορά στα τεχνικά προβλήματα.

Τη δήλωση αυτή αναμένεται να υπογράψουν μαζικά υπάλληλοι από τα πανεπιστήμια όλης της χώρας που δε θα προχωρήσουν στην απογραφή, όπως επεσήμανε μιλώντας στο Σκάι Κρήτης η κα. Μαρία Πετρουλάκη από το Πανεπιστήμιο του Γάλου στο Ρέθυμνο.

Δεν απογραφόμαστε. Κινούμαστε ωσάν να έχουμε δημοκρατία. Η κατάσταση είναι τραγελαφική. Ότι έχει συμβεί μέχρι σήμερα είναι παράλογο. Αναφορικά με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η στάση αυτή δεν είναι μία σιωπή που μεταφράζεται σε αδιαφορία. Έχουμε μετακυλήσει την ευθύνη στον καθένα προσωπικά κι έτσι δεν καταφέραμε να κρατήσουμε αραγές το μέτωπο. Άλλα πανεπιστήμια τα κατάφεραν, όπως η Θεσσαλία και το Μετσόβιο και δε θα απογραφούν. Καποδιστριακό και Πάτρα έχουν απογραφεί. Θα δούμε… επεσήμανε μεταξύ άλλων η κα. Πετρουλάκη.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τέμπη: 26 οικογένειες θυμάτων εξηγούν γιατί είναι αντίθετες με το εισιτήριο της συναυλίας

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη με αφορμή τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και το…

42 mins ago

Μεγάλη κινητοποίηση το Σάββατο στα Χανιά για τον 1 χρόνο από την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα

Διαδήλωση για τον 1 χρόνο από την εισβολή του Ισραηλινού στρατου στη Γάζα θα πραγματοποιηθεί…

44 mins ago

Η Ι.Λ.Α.Ε.Κ. προσκαλεί τους κατοίκους της Χαλέπας σε ξενάγηση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο "Κύτταρο Χαλέπας", η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική…

51 mins ago

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία

Στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση αναφέρεται: "Η εκπαίδευση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με την υποστήριξη…

2 hours ago

Πρώτη ομάδα Κηπουρών Τοπίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ολοκληρώθηκε η πρακτική άσκηση των σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής Kηπουρών Τοπίου από τα κρατίδια της Γερμανίας…

2 hours ago

Σε λειτουργία το πρώτο Κ.Δ.ΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Χανίων

Ξεκινά από τις αρχές Νοεμβρίου η λειτουργία του πρώτου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ) του Δήμου…

2 hours ago

This website uses cookies.