Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα καθώς έρχεται στη δημοσιότητα το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας που ερεύνησε τα δακτυλικά αποτυπώματα στο ταχύπλοο.
Το έγγραφο που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, αναφέρει πώς πάνω στο σκάφοςβρέθηκε ένα παλαμικό αποτύπωμα του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου στα χειριστήρια των μηχανών. Επίσης βρέθηκε ένα τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του Χρήστου Μαλτέζου ο οποίος μετέβη στο σημείο για να παραλάβει τους επιβαίνοντες.
Όλα τα υπόλοιπα αποτυπώματα που βρέθηκαν είναι αταυτοποίητα καθώς δεν ταιριάζουν με αυτά των δυο παραπάνω. Ερωτηματικά προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν βρέθηκε αποτύπωμα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο τιμόνι αφού και κατά δήλωσή του εκείνος ήταν ο χειριστής του σκάφους και έχει κριθεί προφυλακιστέος.
Στις καταγγελίες που υπήρξαν από τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα ότι ο 77χρονος δεν ήταν ο οδηγός του ταχύπλοου προστίθεται επίσης η κατάθεση του Γιώργου Λαμπρακόπουλου, που βρισκόταν στη μοιραία λάντζα και ο οποίος είπε ότι είδε δυο άτομα πάνω στο ταχύπλοο, έναν άντρα και μια γυναίκα που δεν ήταν ηλικιωμένα.
Στο μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα καταθέσουν αίτημα στην ανακρίτρια γιααναπαράσταση της σύγκρουσης του ταχύπλοου με την τουριστική λάντζα.
«Θέλουμε να ξετυλιχτεί το νήμα από την αρχή. Να δούμε ποιοι ανέβηκαν στο σκάφος, από που και πως επιβιβάστηκε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος με τη δυσκολία που έχει στην κίνηση» εξηγεί ο Σπύρος Βλάσσης, δικηγόρος της οικογένειας Κατιφέ που θρήνησε δυο νεκρούς από το δυστύχημα.
«Το πλέον κρίσιμο όμως είναι να διερευνηθεί αν βρισκόταν κάποιος στο τιμόνι τη στιγμής της σύγκρουσης ή αν είχαν βάλει απλώς μια ταχύτητα και συζητούσαν. Δεν εξηγείται πως το ταχύπλοο πέρασε πάνω από τη βάρκα. Αν, όπως ισχυρίζεται ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, αντέδρασε όταν είδε τη βάρκα κάνοντας “κράτει”, το ταχύπλοο έπρεπε να ακινητοποιηθεί άμεσα» τονίζει.