13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του 77χρονου στο τιμόνι του ταχύπλοου

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα καθώς έρχεται στη δημοσιότητα το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας που ερεύνησε τα δακτυλικά αποτυπώματα στο ταχύπλοο.

Το έγγραφο που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, αναφέρει πώς πάνω στο σκάφοςβρέθηκε ένα παλαμικό αποτύπωμα του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου στα χειριστήρια των μηχανών. Επίσης βρέθηκε ένα τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του Χρήστου Μαλτέζου ο οποίος μετέβη στο σημείο για να παραλάβει τους επιβαίνοντες.

Όλα τα υπόλοιπα αποτυπώματα που βρέθηκαν είναι αταυτοποίητα καθώς δεν ταιριάζουν με αυτά των δυο παραπάνω. Ερωτηματικά προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν βρέθηκε αποτύπωμα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο τιμόνι αφού και κατά δήλωσή του εκείνος ήταν ο χειριστής του σκάφους και έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Στις καταγγελίες που υπήρξαν από τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα ότι ο 77χρονος δεν ήταν ο οδηγός του ταχύπλοου προστίθεται επίσης η κατάθεση του Γιώργου Λαμπρακόπουλου, που βρισκόταν στη μοιραία λάντζα και ο οποίος είπε ότι είδε δυο άτομα πάνω στο ταχύπλοο, έναν άντρα και μια γυναίκα που δεν ήταν ηλικιωμένα.

Στο μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα καταθέσουν αίτημα στην ανακρίτρια γιααναπαράσταση της σύγκρουσης του ταχύπλοου με την τουριστική λάντζα.

«Θέλουμε να ξετυλιχτεί το νήμα από την αρχή. Να δούμε ποιοι ανέβηκαν στο σκάφος, από που και πως επιβιβάστηκε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος με τη δυσκολία που έχει στην κίνηση» εξηγεί ο Σπύρος Βλάσσης, δικηγόρος της οικογένειας Κατιφέ που θρήνησε δυο νεκρούς από το δυστύχημα.

«Το πλέον κρίσιμο όμως είναι να διερευνηθεί αν βρισκόταν κάποιος στο τιμόνι τη στιγμής της σύγκρουσης ή αν είχαν βάλει απλώς μια ταχύτητα και συζητούσαν. Δεν εξηγείται πως το ταχύπλοο πέρασε πάνω από τη βάρκα. Αν, όπως ισχυρίζεται ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, αντέδρασε όταν είδε τη βάρκα κάνοντας “κράτει”, το ταχύπλοο έπρεπε να ακινητοποιηθεί άμεσα» τονίζει.

tvxs.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...