Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Είναι μεγαλύτερες τώρα που η κυβέρνηση εκτελεί τις εντολές της τρόικα, ως πειθήνιο όργανο του Δ.Ν.Τ των Γερμανογαλλικών και Ελληνικών τραπεζών. Η κυβέρνηση ξεζουμίζει για δεύτερη χρονιά τους μισθωτούς και συνταξιούχους, και τα μικρομεσαία στρώματα ως μία εύκολη λεία ενός κράτους που δεν λειτουργεί λόγω χρόνιων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, προκειμένου να συλλάβει την φοροδιαφυγή , των υψηλών εισοδημάτων.
Αν δεν αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση προς προοδευτικότερες και φιλολαϊκότερες κατευθύνσεις, το δημόσιο χρέος θα αυξάνεται συνεχώς οι επιχειρήσεις θα κλείνουν, η ανεργία θα εκτινάσσετε στα ύψη, και η κοινωνία θα βυθίζεται στην απελπισία που το σύστημα με την άφρονα πολιτική του, την οδήγησε.
Για τις χρεοκοπίες και τις επιπτώσεις τους γράφει ο οικονομικός συντάκτης της «Ελευθεροτυπίας» Μπάμπης Μιχάλης του οποίου αναδημοσιεύουμε απόσπασμα. Άλλωστε η προπαγάνδα των κυβερνήσεων ότι ωφεληθήκαμε επειδή υποτίθεται συμμετέχουμε στον σκληρό πυρήνα των ισχυρών οικονομιών της Ευρώπης αποδείχτηκε μια τρύπα χωρίς πάτο. Ας επιστρέψουμε σε καταστάσεις όπου μπορούμε ως κράτος να ελέγξουμε. Η κυβέρνηση έχασε για δεύτερη φορά σε 18 μήνες την λαϊκή συναίνεση. Καιρός είναι να πράξει μια φορά το σωστό και συμφέρον για τη χώρα και το λαό της. Διότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Κι ένα μικρό παιδί το βλέπει.
Βραχυπρόθεσμες οι επιπτώσεις μιας χρεοκοπίας
«Οι επιπτώσεις μιας χρεοκοπίας στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας που αθετεί το χρέος της είναι επίσης βραχυπρόθεσμες. Ιστορικά υπάρχουν άλλωστε ελάχιστα περιστατικά επιβολής ποσοστώσεων ή εμπάργκο σε μια χώρα που αθετεί. Αποτέλεσμα, οι επιπτώσεις στο εμπόριο να είναι αρνητικές και μεγάλες μόνον τα δύο πρώτα χρόνια της χρεοκοπίας. 4. Η έκθεση καταλήγει ότι οι κρατικές χρεοκοπίες επιδρούν αρνητικά στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Όμως οι πιθανότητες μιας τραπεζικής κρίσης, λόγω αθέτησης κρατικού χρέους, είναι μόλις 14%.
Οι χρεοκοπίες ελαχιστοποιούν τη διάρκεια της θητείας των κυβερνήσεων και των αξιωματούχων που είναι υπεύθυνοι για την οικονομία. Δεκαοκτώ από τις 19 κυβερνήσεις που αθέτησαν μεταξύ 1980 και 2003 απώλεσαν την εκλογική τους δύναμη – κατά μέσο όρο κατά 16%. Στις 12 εξ αυτών, άλλαξε ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στο επόμενο 12μηνο.
Γιατί λοιπόν η Αθήνα δεν αθετεί το χρέος της ερωτά ο χθεσινός σχολιογράφος του «Guardian»; Όχι φυσικά επειδή η οικονομία θα πάει χειρότερα αλλά λόγω των τραπεζών στη Γερμανία (που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους 26 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους), τη Γαλλία (που έχουν 20 δισ.. ευρώ) και την Ελλάδα, δίνει εύστοχα ο ίδιος την απάντηση.
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε έξω από το Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων, με θύματα δύο πεζούς που…
Τα 18,8 δισ. ευρώ προσέγγισαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα μας την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2024,…
Μια 27χρονη γυναίκα που κατήγγειλε τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση όσο εκείνη ήταν μόλις…
Το Διεθνές Τουρνουά Παμπαίδων Θεσσαλονίκης διεξάγεται για 18η χρονιά από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης –…
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Ενσωμάτωση…
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διαβάζω για τους…
This website uses cookies.