Categories: ΤΟΠΙΚΑ

“Δεν κάνουμε βήμα πίσω”: Κινητοποίηση και στα Χανιά στις 5 το απόγευμα

Πολλές χιλιάδες έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους για τις κεντρικές συγκεντρώσεις στην Πλατεία Συντάγματος και στον Λευκό Πύργο σήμερα στις 5 το απόγευμα. Όμως, πριν λίγο, ξεκίνησε μέσω facebook πρωτοβουλία για κινητοποίηση και στα Χανιά.

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο αναφέρεται:

“Την Παρασκευή 20/2 στις 17:00 θα είμαστε και πάλι στις κεντρικές πλατείες της χώρας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Το ίδιο απαιτούμε και από την Ελληνική κυβέρνηση.”

ΕΔΩ για Χανιά.

ΕΔΩ το κάλεσμα για Πλατεία Συντάγματος.

ΕΔΩ για Λευκό Πύργο.

“Ούτε βήμα πίσω”

Να σημειώσουμε ότι αναρτήθηκε και κείμενο από το Πανελλαδικό Μέτωπο Πλατείων όπου ξεκαθαρίζεται η θέση των πολιτών στις πλατείες σε σχέση με την κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση

Στο κείμενο με τίτλο: “Οι πλατείες δεν κάνουν βήμα πίσω” σημειώνονται τα εξής:

Εμείς που ξεκινήσαμε τα καλέσματα, πολίτες που συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις του 2011, με τις ίδιες αξίες, τα ίδια προτάγματα , και εκφράζοντας τους πόθους και τις αγωνίες του Ελληνικού λαού, ζητούμε: την ακύρωση των Μνημονίων, τον τερματισμό της λιτότητας, την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας μας .

Βλέποντας την αλαζονική -στα όρια της περιφρόνησης- στάση των Ευρωπαίων αξιωματούχων και παρατηρώντας την τουλάχιστον εθελόδουλη στάση των πολιτικών δυνάμεων που οδήγησαν την χώρα στα μνημόνια και εμμένουν στην τήρηση των δεσμεύσεων ασφυκτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας, αδιαφορώντας για την καταστροφή και τη γενοκτονία του λαού μας ( 7000 έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια συνάνθρωποί μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ καθημερινά άστεγοι δίνουν μάχη με το θάνατο σε συνθήκες ψύχους και αυτού του μνημονιακού χειμώνα), προχωρήσαμε σε καλέσματα κινητοποιήσεων του λαού.

Ο σκοπός μας δεν υπήρξε ποτέ η άνευ όρων υποστήριξη της κυβέρνησης, ούτε η εν λευκώ εξουσιοδότηση. Ξεκαθαρίζουμε ότι στόχος μας είναι η πλήρης και ολοσχερής κατάργηση των Μνημονίων, που με τέτοια βαναυσότητα έχουν επιβληθεί και έχουν συντρίψει την πλειοψηφία του λαού μας και που η εφαρμογή τους – επίσης αντισυνταγματική – έχει καταργήσει δημοκρατικά και κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με πολύχρονους αγώνες και αίμα.

Στο παρόν στάδιο δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία συμφωνία (εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης) που να περιλαμβάνει:

1) Την παραίτηση της χώρας από τις ασυλίες που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, δηλαδή την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας
2) Την επιβολή πολιτικών αποφάσεων από όργανα και θεσμούς που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα
3) Την υποθήκευση δημόσιου και εθνικού πλούτου και την αξιοποίησή του, σύμφωνα με τα συμφέροντα και με υπόδειξη Ξένων δυνάμεων.

Ζητούμε τον τερματισμό της λιτότητας και της ανθρωπιστικής κρίσης, τη μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους, πριν γίνει λογιστικός έλεγχος με στόχο τη διαγραφή του απεχθούς και επονείδιστου τμήματός του και την απόδοση του Κατοχικού Δανείου, των επανορθώσεων και των κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών από τη Γερμανία.

Στις έγγραφες ανακοινώσεις αλλά και στα ΜΜΕ που μας φιλοξένησαν, ξεκαθαρίσαμε ότι στηρίζουμε την διαπραγμάτευση, οριοθετώντας σαφώς τις κόκκινες γραμμές μας. Τίποτα λιγότερο δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί έντιμη Συμφωνία και κανείς βερμπαλισμός δεν θα μπορούσε να καλύψει τις απώλειες σε περίπτωση υποχώρησης.

Εμείς δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι εντός της Ευρωπαϊκής «αυτοκρατορίας» με τη Γερμανία να έχει την πρωτοκαθεδρία, θα μπορούσαν να καταργηθούν τα μνημόνια, γιατί είναι απαραίτητα για τη διάσωση του Χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου και των υπερεθνικών οικονομικών ελίτ, γιατί το χρέος είναι το νέο όπλο για την υποδούλωση των λαών.

Ο λαός έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην Κυβέρνηση της Αριστεράς. Θα είναι απλός διαχειριστής της Ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής κρίσης ή θα αγωνιστεί για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας, την ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας μας;

Μόνο ο λαός προχωρώντας στην αυτοοργάνωσή του, συγκροτημένος, αποφασισμένος, ε ν ω μ έ ν ο ς, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις θα δώσει τις δικές του απαντήσεις που μοναδικά τον συμφέρουν.

Πανελλαδικό Μέτωπο Πλατειών

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Βενιζέλεια – Χανιά 2024»: Οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές στίβου με τους πρωταθλητές από 27 χώρες την Κυριακή 19 Μαΐου στα Χανιά

Οι διοργανωτές των αγώνων, Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Α.Ο. Χανίων «ο Κύδων» και Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, με συνδιοργανωτές:…

2 mins ago

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί στα Χανιά την Πέμπτη 23 Μαΐου.…

11 hours ago

Το γνώθι σ’ αυτόν ή Κρητών «έπαινοι» (αρέσει δεν αρέσει…) – Από αρχαιοτάτων χρόνων σφαζόμασταν μεταξύ μας

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Οι αρχαίοι  ιστορικοί για την Κρήτη γράφουν: «… γης από…

11 hours ago

Δεκαετίες μετά την δημιουργία επιτροπής για το Μνημειακό Συγκρότημα για τη Μάχη της Κρήτης, τίποτα δεν έχει γίνει

Του Νίκου Αγγελάκη 83 χρόνια πέρασαν από την Μάχη της Κρήτης τη συγκλονιστική και ανεπανάληπτη…

11 hours ago

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς αγώνες στίβου «Βενιζέλεια» που θα φιλοξενηθούν…

12 hours ago

Αντ. Ροκάκης προς Υφυπουργό Εργασίας: Σημαντικές οι προκλήσεις της επιχειρηματικότητας των Χανίων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων στη σύσκεψη εργασίας έθεσε στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης…

12 hours ago

This website uses cookies.