ΤΟΠΙΚΑ

Δεν κατατέθηκε η υποψηφιότητα του συνδυασμού «Συμφωνία ευθύνης για τα Χανιά» – Η επικεφαλής καταγγέλει απειλές και εκβιασμούς

Η Χρυσούλα Χατζηδάκη δεν κατόρθωσε να καταθέσει την υποψηφιότητα του συνδυασμού «Συμφωνία ευθύνης για τα Χανιά». Μάλιστα με ανακοίνωσή της καταγγέλει «εκβιαστικές τακτικές αντίπαλων παρατάξεων» που είχε ως συνέπεια  «ομάδα δεκαέξι ατόμων που είχε δηλώσει την πρόθεση συμμετοχής της στο συνδιασμό μας,  απρόσμενα να αποσυρθεί και  να προσχωρήσει σε αντίπαλο συνδυασμό , ένα εικοσιτετράωρο πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων».

Σύμφωνα με την κ. Χατζησάκη «υπό το βάρος απειλών , εκβιασμών και ανώτερων πολιτικών πιέσεων , μέχρι και την τελευταία στιγμή, οδηγήθηκαν,   να μην επικυρώσουν την υποψηφιότητα τους αργά το βράδυ της Πέμπτης, δέκα από τα εκατόσαραντα ένα άτομα τα οποία είχαν δηλώσει ότι θα το έπρατταν οι ίδιοι».

Διαβάστε τι αναφέρει:

Σε συνέχεια της συμμετοχής μου σε όσα συμβαίνουν στον αυτοδιοικητικό στίβο εν μέσω προεκλογικής περιόδου, και παρότι η προσπάθειά μας για να συμμετάσχει η  ¨Η Συμφωνία ευθύνης για τα Χανιά  ” στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν επιτεύχθει,   μετά και τη χθεσινή συνάντηση στελεχών μας διαπιστώσαμε την ανάγκη να συνεχίσουμε ενωμένοι και δυναμικά  για το Δήμο μας.

Διαπιστώσαμε πως καμία λεκτική , συναισθηματική πίεση δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε λανθασμένες και βεβιασμένες ενέργειες απλά και μόνο επειδή δεν έγινε εφικτή η υποβολή της υποψηφιότητας του συνδιασμού μας. Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός προς την περίοδο που διανύουμε , προς τους συνδημότες μας , κυρίως όμως αναδυκνείει τη διάθεσή μας να είμαστε δημιουργικοί , αποτελεσματικοί και να αναδυκνείουμε την αλήθεια, όχι μόνο τη δική μας αλλά όλων .

Την αλήθεια που έχει ανάγκη ο δήμος μας σε καιρούς συννεφιασμένους και επίφοβους που η κοινωνία επιθυμεί να τη διέπει η ακεραιότητα, η διαφάνεια  και ο σεβασμός στους θεσμούς .

Ευθύνη δική μου, δική μας, όπως συμφωνήθηκε,στη μεταξύ μας συνάντηση, είναι να διατηρηθεί η συμφωνία μας αποδεικύοντας ότι δεν έχουμε ανάγκη από θέσεις, καρέκλες, πρωτεία ,αφού ο ενεργός πολίτης λειτουργεί καλύτερα στους δρόμους, στις γειτονιές, στις παρέες.

Βιώσαμε μια διαδικασία γεμάτη προκλήσεις και ανατροπές. Ξεκινήσαμε έναν αγώνα υγιή, δυναμικό ο οποίος δέχτηκε  εκβιαστικές τακτικές αντίπαλων παρατάξεων, γεγονός που είχε ως συνέπεια  ομάδα δεκαέξι ατόμων που είχε δηλώσει την πρόθεση συμμετοχής της στο συνδιασμό μας,  απρόσμενα να αποσυρθεί και  να προσχωρήσει σε αντίπαλο συνδυασμό , ένα εικοσιτετράωρο πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων . Υπό το βάρος απειλών , εκβιασμών και ανώτερων πολιτικών πιέσεων , μέχρι και την τελευταία στιγμή, οδηγήθηκαν,   να μην επικυρώσουν την υποψηφιότητα τους αργά το βράδυ της Πέμπτης, δέκα από τα εκατόσαραντα ένα άτομα τα οποία είχαν δηλώσει ότι θα το έπρατταν οι ίδιοι.

Παρόλα αυτά σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για μια πιο φιλόξενη πόλη , για  βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του κάθε πολίτη ,για το σύνολο των ενοτήτων του Δήμου, με διάθεση προσφοράς,  συμμετοχικότητας ,με βιώσιμες προτάσεις για τη πόλη που αγαπάμε.Μια προσπάθεια αντάξια της ιστορίας και της προοπτικής της.

Με σεβασμό στους καιρούς και τους ανθρώπους

Χρυσούλα Χατζηδάκη

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

5 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

5 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

7 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

8 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

8 hours ago

This website uses cookies.