Δεν πείθουν την αντιπολίτευση οι διαφωνίες κυβέρνησης – τρόικας

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής διαχείρισης του «δυσβάσταχτου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων» τοποθετεί οΣΥΡΙΖΑ τις «όποιες τυχόν διαφωνίες» εμφανίζονται μεταξύ κυβέρνησης – τρόικας, που όπως αναφέρει «είναι χωρίς πραγματικό αντικείμενο». Παράλληλα, το ΚΚΕ κάνει λόγο για διαπραγμάτευση μόνο για τον έλεγχο των κοινωνικών αντιδράσεων.

«Η δέσμευση του πρωθυπουργού, ήδη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, για την απαρέγκλιτη με κάθε τρόπο εφαρμογή του μνημονίου, έχει δώσει από καιρό πάτημα στην τρόικα να ζητά όλο και πιο σκληρά, όλο και πιο ανάλγητα μέτρα βάση του συμφωνηθέντος μεταξύ τους μνημονιακού προγράμματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η συγκυβέρνηση συνολικά μπορούν να κρυφτούν και να συνεχίζουν να εξαπατούν την ελληνική κοινωνία».

«Η κοινωνία γνωρίζει και αντιστέκεται. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει», καταλήγει.

«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν αφορά το πόσο άγρια θα συνεχίσουν τη σφαγή της εργατικής τάξης, αλλά το πώς αυτή θα γίνει για να ελεγχθούν οι λαϊκές αντιδράσεις ώστε να μην εξελιχθούν σε οργανωμένη άρνηση υποταγής και αντεπίθεση κατά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κομμάτων τους», σχολιάζει, από την πλευρά του, το ΚΚΕ.

Όπως σημειώνει με αφορμή τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, αυτές αφορούν το ποια τμήματα του κεφαλαίου θα ωφεληθούν περισσότερο από τις θυσίες του λαού.

Καταλήγοντας, αναφέρει πως «καμία κυβέρνηση, ούτε δεξιά, ούτε η λεγόμενη αριστερή μπορούν να ωφελήσουν το λαό κάνοντας διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Η διαπραγμάτευση μαζί τους σημαίνει μόνο το πώς θα πληρώσει ο λαός την καπιταλιστική κρίση».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

2 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

2 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

2 hours ago

Χανιά: Σουηδός τουρίστας έκλεψε από κατάστημα με τουριστικά – Πιάστηκε λόγω θράσους

Ένα περιστατικό κλοπής με πρωταγωνιστή έναν Σουηδό τουρίστα σημειώθηκε χθες στην παλιά πόλη των Χανίων.…

3 hours ago

Πληθαίνουν τα καλέσματα για τη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη και ενάντια στο 3ήμερο συνέδριο του ΝΑΤΟ στα Χανιά

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων στηρίζει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Αντιστεκόμενη…

3 hours ago

This website uses cookies.