Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά!

Γράφει ο Γιώργος Αγοραστάκης | Πολλά νεύρα έχει τελευταία το Βερολίνο. Έντονα δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Άνγκελα Μέρκελ από την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, δηλαδή να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση από τα κράτη σε μέτρα τόνωσης της κατανάλωσης μάλλον, παρά στις πολιτικές λιτότητας, προκειμένου να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του γερμανικού ειδησεογραφικού περιοδικού DerSpiegel.
Το DerSpiegel γράφει, ότι τόσο η ιδία η καγκελάριος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής της, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διατύπωσαν αυστηρές συστάσεις στον πρόεδρο της ΕΚΤ, «να γυρεύει τη δουλειά του με τα νομισματικά και να μην ανακατεύεται με τα δημοσιονομικά των κρατών».

Η κρίση καίει από κάτω το οικοδόμημα του Ευρώ. Μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης –όπως της Γαλλίας και της Ιταλίας- βρίσκονται σε αδιέξοδο με την γερμανική πολιτική της λιτότητας. Υπόγειες διεργασίες φαίνεται να αναπτύσσονται υπόγεια και `μείς εδώ ζούμε στο κόσμο του Σαμαρά. Ο οποίος ως θεματοφύλακας της Μέρκελ τηρεί απαρέγκλιτα τις αποφάσεις της.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα –δες τελευταία και στη Γαλλία- ότι η πολιτική της λιτότητας δεν δίνει καμιά λύση στο πρωτογενές πρόβλημα του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων των Ευρωπαϊκών κρατών. Όμως η Μέρκελ επιμένει… μαζί και η δική μας συγκυβέρνηση… μέχρι πότε όμως;

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά!

Οι «καπνοί» από την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, αρχίζουν να πυκνώνουν. Εντωμεταξύ μια δεύτερη κρίση στην Ουκρανία υποβόσκει για την Ευρώπη.

Οι κυρώσεις που αποφασίζονται από την Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας μπορούν να μετατραπούν –όπως σημειώνεται- σε μπούμερανγκ εναντίων των ευρωπαϊκών τραπεζών. Είναι που είναι μετέωρες από τις φούσκες της οικονομικής κρίσης ένα νέο κτύπημα από τη Ρωσία μπορεί να τις αποτελειώσει!

istologos.gr

Συλλογές Άρθρων

Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Recent Posts

4 ημέρες θα γλεντά στο Σκινέ ο Κασσελάκης τον γάμο του με τον Τάιλερ | Το προσκλητήριο του γάμου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το προσκλητήριο για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ το καλοκαίρι…

20 mins ago

Σε κινητοποιήσεις οι εργαστηριακοί γιατροί και στην Κρήτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαστηριακοί γιατροί της Κρήτης οι οποίοι συντάσσονται με τα πανελλαδικά…

2 hours ago

Εκτός κοινωνικού τιµολογίου της ΔΕΥΑΧ οι φοιτητές με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Ακυρώθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η απόφαση της…

2 hours ago

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

H Αντιπεριφέρεια Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 83η επέτειο…

2 hours ago

ΚΚΕ για αποστολή στρατευμάτων από Γαλλία: Ανεξέλεγκτη τροπή λαμβάνει η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία

«Οι ανησυχητικές πληροφορίες, πως η Γαλλία έστειλε ήδη τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως…

2 hours ago

Εργαζόμενοι σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαδήλωσαν κατά του πολέμου στη Γάζα

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεντρώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες σε μια κινητοποίηση…

2 hours ago

This website uses cookies.