Αυτό αναρωτιομαστε βλέποντας το απόλυτο μπάχαλο των τελευταίων ημερών επειδή έριξε 10 εκατοστά χιόνι σε κάποιες περιοχές της χώρας.
Στη Νορβηγία, στη Σουηδία, στον Καναδά, χώρες που έχουν επί μήνες χιόνια, άραγε η ζωή σταματά ή είναι έτοιμο το κράτος να ανταπεξέλθει στις προβλεπόμενος δυσκολίες;
Το πιο τραγικο στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ότι η αποτυχία είναι ολική, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Και το χειρότερο ότι το ανεύθυνο κράτος και αυτή η ανεύθυνη κυβέρνηση που διαρκώς ζητά από τους πολίτες να αναλαμβανουν την ευθύνη προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στους ιδιώτες που δεν εκαναν καλά τη δουλειά τους.
Αυτό έκαναν αρχικά κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί που κατηγορουσαν την ελληνο-γαλλική σύμπραξη που έχει τον έλεγχο της Αττικής Οδού, λες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι αυτός που είναι ο μεγαλύτερος θιασώτης της ιδιωτικοποιησης των πάντων. Αν η ιδιωτικοποίηση είναι απλά ο τροπος για να αποποιείται το κράτος των ευθυνών του προς τους πολίτες, τότε τι στο διάολο το έχουμε αυτό το ρημαδοκράτος και το πληρώνουμε τα κερατιάτικά μας; Για να μας κουνά διαρκώς το δάκτυλο;
Τα ίδια όμως έκαναν και στη ΔΕΗ που για το μπάχαλο με τις διακοπές ρεύματος κατηγόρησαν την εταιρεία που έχει αναλάβει το τηλεφωνικο κέντρο των βλαβών. Αν δεν το ξέρατε, οι νεοφιλελεύθερες διάνοιες θεώρησαν σκόπιμο να ιδιωτικοποιηθούν ακόμα και τα τηλέφωνα στις βλάβες.
Για το μπάχαλο είχαμε γράψει κι εμεις αρθρο σε ανυπτοπτο χρόνο αφού και οι αναφορές για τις βλάβες στα Χανιά γινονται μέσω… Αθήνας. Το πρόβλημα είναι οτι οι υπάλληλοι δεν έχουν καμια απολύτως πληροφόρηση για το τι συμβαινει στα Χανιά, δεν ξέρουν τις οδους, δεν ξέρουν αν γινονται εργασίες, τιποτα. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται τεράστιες καθυστερήσεις, εκνευρισμός και χαμενες εργατοώρες από το φιλότιμο τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ που πέραν του τεράστιου φόρτου εργασίας, έρχεται αντιμέτωπο και με τα προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας.
Τώρα το είδαμε να συμβαίνει και στην Αθήνα.
Το εξοργιστικό κι εδώ βεβαίως είναι ότι οι της ΔΕΗ έσπευσαν να κατηγορήσουν για τις καθυστερήσεις την εταιρεια που έχει αναλάβει τα τηλέφωνα για τις βλάβες, λες και δε φέρουν καμία ευθύνη αυτή που πήραν την απόφαση να δώσουν σε ιδιώτη ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο για τη λειτουργία της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτροδότησης της χώρας.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα. Χειρότερες, πιο ακριβές υπηρεσίες για τους πολίτες και τους πελάτες με το κράτος να νίπτει τας χείρας του και να ριχνει την ευθύνη σε αυτούς που οι ίδιοι επέλεξαν να δώσουν τη διαχείριση κρίσιμων ποστων για τη λειτουργία της χώρας.
Τα τροχαία ατυχήματα, ειδικά τα θανατηφόρα, είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα. Ας πούμε, η Κρήτη είναι…
Ένα νέο τεστ αίματος που ανέπτυξαν νευροεπιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ενδέχεται να αποτελέσει το…
Το Παράρτημα Χανίων του Σωματείου Εργαζομένων Teleperformance (ΣΕΤΕΠ) εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας πρακτικές της εταιρείας, οι…
Την ώρα που αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έχουν "ντυθεί" ξανά στα λευκά ενόψει και…
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη Εξαιτίας του πλήρως ξεχαρβαλωμένου τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης στα Χανιά ένας 22χρονος άνθρωπος έχασε την…
Λίγο πριν το τελευταίο αντίο στον 22χρονο Παναγιώτη, ο πατέρας του προκάλεσε συγκίνηση με τις…
This website uses cookies.